Skodalta vahvistus: Kalle Rovanperä ajaa Suomen MM-rallissa

23.6.2018 / 10:17
Kalle Rovanperä Argentiinan MM-rallissa huhtikuussa (Kuva: Skoda Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Suomalaiset rallifanit voivat lakata jännittämästä ainakin yhden Suomen MM-ralliin liittyvän asian osalta. Kalle Rovanperä nähdään tänä vuonna ensimmäistä kertaa urallaan mukana kilpailemassa Keski-Suomen legendaarisilla sorateillä.

Jo pitkään on tiedetty se, että Skodan tehdastallissa kilpailevan Kalle Rovanperän tämän kauden ohjelmaan on yhtenä kilpailuna nostettu mukaan heinäkuun viimeisenä viikonloppuna ajettava Suomen MM-ralli. Mutta kuten autourheilun huipulla aina, niin mikäänhän ei tunnetusti ole varmaa ennen kuin siitä on olemassa faktaa mustaa valkoisella. Ja nyt on.

Skodan tehdastalli on ilmoittanut Suomen MM-ralliin kuljettajikseen kaksi junioriohjelmansa tulevaisuuden lupausta, Kalle Rovanperän, 17, sekä norjalaisen Ole Christian Veibyn, 22. Rovanperä esiintyy Suomen MM-rallissa kilpakuljettajana ensimmäistä kertaa urallaan, kun taas Veibylle edessä oleva Suomen MM-ralli on neljäs. Veiby voitti vuonna 2016 Suomessa junioriluokan ja keskeytti viime vuonna 14. erikoiskokeella ulosajoon johdettuaan sillä hetkellä WRC2-luokkaa.

Rovanperä debytoi rallin MM-sarjassa viime vuonna Walesissa ja ajoi viime vuonna lisäksi myös Australian MM-rallissa. Tänä vuonna Rovanperä on nähty mukana Monte Carlon, Meksikon, sekä Argentiinan MM-ralleissa. Rovanperän kartanlukija Jonne Halttunen luki viime vuonna Suomen MM-rallissa nuotteja Teemu Asunmaalle ja kaksikko sijoittui WRC2-luokassa kolmanneksi. Kallen isä Harri Rovanperä osallistui urallaan vuosina 1993-2005 Suomen MM-ralliin yhteensä 13 kertaa ja paras yleiskilpailun sijoitus oli vuoden 2000 kolmas sija Toyotalla.

Suomen MM-ralli käynnistyy torstaina 26. heinäkuuta.

 

Selivaara logo 2017

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit