Skodan pääjohtaja tyrmää huhut paluusta WRC:hen: “Näin ei tule tapahtumaan”

15.11.2016 / 10:49
Juho Hänninen Skoda Fabia S2000:lla Suomen MM-rallissa vuonna 2011 (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Volkswagenin ilmoitettua vetäytyvänsä ulos rallin MM-sarjasta kuluvan kauden jälkeen spekulointi sen suhteen, että saman konsernin Skoda, joka viime vuodet on kilpaillut menestyksekkäästi WRC2-luokassa, tekisi paluun WRC-tasolle hyödyntäen Volkswagenin kesken jäänyttä vuoden 2017 sääntöjen mukaista WRC-ohjelmaa. Brittiläisen Autocar-lehden tuoreessa haastattelussa Skodan pääjohtaja Bernhard Maier kuitenkin tyrmää paluuaikeet.

Rallin MM-sarjaa viimeiset neljä kautta suvereeniin tyyliin hallinnut Volkswagen ilmoitti vetäytymisestään marraskuun alussa. Samalla se myös kertoi, että vaikka ensi vuoden uusien sääntöjen mukaista kalustoa olikin testattu runsaasti jo pitkään ja siihen oli käytetty runsaasti rahaa, niin kalustoa ei kuitenkaan nähdä ensi vuoden rallin MM-sarjassa millään muotoa – ei edes vuokraamalla kalustoa yksityistiimien käyttöön.

Spekulointi Volkswagenin tulevaisuudesta rallin MM-sarjassa ei kuitenkaan tähän ilmoitukseen loppunut, päinvastoin. Esiin nousi mm. se mahdollisuus, että Volkswagenin kanssa jo pitkään yhteistyötä tehnyt Red Bull toisi uudet Polo WRC:t ensi vuonna rallin MM-sarjaan omana tallinaan samaan tyyliin kuin millä energiajuomajättiläinen on toiminut jo pitkään formula ykkösten puolella. Lisäksi on liikkunut huhuja siitä, että Volkswagenin kanssa samaan konserniin kuuluva Skoda tekisi paluun WRC-tasolle, koska paljon testatun Volkswagenin uuden WRC-kaluston tekniikka olisi mahdollista siirtää “uusien kuorien” alle ja tässä tapauksessa Skoda Fabiaan.

Skodan uuden Kodiaq-katumaasturin esittelytilaisuudessa tehtaan pääjohtaja Bernhard Maier kuitenkin tyrmäsi brittiläiselle Autocar-lehdelle antamassaan haastattelussa mahdollisuuden, että Skoda tekisi paluun WRC-tasolle.

– Näin ei tule tapahtumaan. Me olemme nauttineet menestyksestä rallissa ja tulemme nauttimaan siitä myös jatkossa, mutta WRC2-luokassa, Maier sanoo.

– Meillä on (rallissa) menestyksekäs asiakasohjelma, joka ei tuota meille juurikaan edes kustannuksia ja joka voi tuoda meille mestaruuden, joten miksi muuttaisimme sitä, Maier muistuttaa viitaten Skodan rallitoimintaa pyörittävän Skoda Motorsportin toimintaan.

Rallin MM-sarja päättyy tällä viikolla Australiassa. WRC2-luokassa Skoda Motorsportilla ajava Esapekka Lappi voittaa maailmanmestaruuden, mikäli hän sijoittuu päätösosakilpailussa MM-pisteistä ajavista viidestä kuljettajasta lopputuloksissa kahden parhaan joukkoon. Mikäli näin ei tapahdu, maailmanmestariksi kruunataan Orecan yksityistiimin Skodalla kuluvan kauden kilpaillut Teemu Suninen.

Lue myös! Volkswagen jatkaa moottoriurheilussa – nouseeko Skoda WRC-luokkaan? (3.11.2016)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Lähde: Autocar


Facebook kommentit