SM-pistejohtaja kesyttänyt Jyväskylän alla uuden menopelinsä – “Täydessä iskussa”

31.7.2019 / 22:25
Lauri Joona on valmis uransa ensimmäiseen Suomen MM-ralliin (Kuva: Toni Ollikainen).

[ A- ] / [ A+ ]

Lauri Joona on noussut tänä vuonna ryminällä rallin SM-sarjan kärkikahinoihin, johtaahan sastamalalainen rallilupaus kovatasoista SM3-luokkaa viiden ajetun osakilpailun jälkeen. Nyt Joonalla on edessään uran ensimmäinen MM-ralli.

Lauri Joona, 22, oli mukana AKK:n Flying Finn Future Star -kilpailun finaalissa, mutta ei tullut kuitenkaan valituksi. Siitä huolimatta hänet nähdään mukana Suomen MM-rallissa tänä viikonloppuna ja alla on uusin painos etuvetoisesta Ford Fiesta R2T19 -autosta. Kyseessä on samanlainen auto millä ajetaan junioreiden MM-sarjaa eli lyhennettynä JWRC:tä. Joona ei kuitenkaan junioreiden MM-pisteistä Jyväskylässä kilpaile.

– Onhan tämä sellainen joka kuskin unelma, kun pääsee “Jyskälässä” ajamaan. Isot kiitokset vaan kaikille, jotka ovat tämän kisan meille mahdollistaneet. Ehjää kisaa lähdetään rakentamaan. Maaliin kun pääsee, niin on aika korkealla tuloslistassa, Joona sanoo tiedotteessaan, lisäten vielä, että varsinaista tulostavoitetta ei ole.

Suomen MM-ralli käynnistyy torstai-iltana perinteisellä Harjun kaupunkierikoiskokeella. Nyt takana on tiistaina ja keskiviikkona suoritettu kaksipäiväinen nuotitusjakso ja torstai-aamuna kuljettajat, sekä kartanlukijat nähdään vielä testierikoiskokeella Vesalassa tarkistamassa, että kaikki on varmasti kunnossa, niin kaluston, kuin miehistönkin osalta. Joona ja kartanlukija Markus Määttänen lähtevät kilpailuun numerolla 106.

– Reitti on tänäkin vuonna tosi hyvä ja vaativa, siinä on hienoja teitä ylityksineen. Pienet tiet tuo reittiin oman mausteensa. Pitää ajaa kovaa, mutta tarkasti ja järki päässä, ettei renkaita mene. Tiet on pääsääntöisesti ihan hyvässä kunnossa. Pikkuteiltä löytyy kiviä lähes joka pätkältä. Tottakai iso lähtönumero vaikuttaa, varsinkin jos vertaa junnu-WRC-kuskeihin, Joona muistuttaa.

Vanhan sanonnan mukaan huono kenraali tietää hyvää ensi-iltaa, mutta Joonan kohdalla nuorukainen vuorenvarmasti haluaa nämä sanonnat unohtaa. Tämä siksi, että Joonalle se Suomen MM-rallin kenraali, Nokialla pari viikkoa sitten ajettu Autoglym Ralli, toi loistavan tuloksen. Joona voitti etuvetoisten luokan lisäksi yleiskilpailun ja jätti taakseen selkeästi muun muassa junioreiden MM-pistejohtajan, espanjalaisen Jan Solansin.

Uusi auto tuli Joonalle vasta heinäkuun alussa ja ennen Autoglym Rallia sitä ehdittiin testata vain yhden testipäivän verran.

– Kisa antoi kyllä hyvin luottoa autoon. Vähän sitä vielä säädettiin viime viikolla ja nyt se on täydessä iskussa, Joona vakuuttaa.

Suomen MM-rallissa ajetaan neljän päivän aikana 23 erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 307 kilometriä.

– Lauantaina ajettavaa Päijälää odotan erityisesti. Se on ehdottomasti hienoin pätkä, tie on hyväpintainen ja siinä on hienoja ylityksiä, Joona kehuu.

Lauri Joona SM-sarjan SM3-luokassa tänä vuonna

1. Rovaniemi – Toinen
2. Kouvola – Kolmas
3. Joensuu – Viides
4. Riihimäki – Kuudes
5. Seinäjoki – Kolmas

76 pistettä, SM3-luokassa pistejohto (5/7 osakilpailua)

Teksti: Jari Hotti, Jyväskylä
toimitus@urheiluuutiset.com

 


Facebook kommentit