SM4-luokassa huikean tasainen kärkiviisikko – Henri Hokkala talvikauden tuplavoittaja

8.3.2022 / 21:05
Henri Hokkalan vauhti oli SM4-luokassa muille liikaa Kuopiossa viime viikonloppuna (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjassa SM4-luokan pisteissä kärkiviisikko mahtuu 13 pisteen sisään, kun kaudesta on nyt ajettu talvikauden kolme osakilpailua.

Viime viikonloppuna Kuopiossa ajetun SM-rallin SM4-luokan ykkönen oli Henri Hokkala, jolle voitto oli kauden toinen. Hokkala ajoi luokkavoittoon myös edellisessä osakilpailussa helmikuussa Riihimäellä. Hokkala ylsi nyt ensimmäistä kertaa urallaan kahteen peräkkäiseen luokkavoittoon SM-sarjassa.

– Loistava päivä ja loistava lopputulos! Ei ollut mitään isompia ongelmia kilpailun aikana. Tästä on hyvä jatkaa kohti kesäkautta, Hokkala hehkutti tiedotteessaan kilpailun jälkeen.

Perjantaina ajettujen kahden ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen SM4-luokan kärkikolmikko mahtui puolen sekunnin sisään, järjestyksessä Toni Herranen, Hokkala ja Jesse Kallio. Lauantain ensimmäinen erikoiskoe, reilut 34 kilometriä pitkä Riistakoski, toi Hokkalalle kuitenkin sen verran kovan pohja-ajan, että perjantain jälkeen tiukaksi ennakoitu voittotaistelu käytännössä mureni saman tien, yhden kuljettajan täysin suvereeniin suoritukseen.

– Se meni hyvin. Jos joku tulee lujempaa, niin minä nostan kädet pystyyn, Hokkala lupasi kolmannen erikoiskokeen maalissa.

Ja tässä kohtaa Hokkala todellakin tiesi mistä puhui, pohja-aika kun syntyi täysin käsittämättömällä 32,2 sekunnin erolla toiseksi nopeimman ajan ajaneeseen Kristian Niemiseen nähden. Kokonaistilanteessa toisena ollut Herranen piti paikkansa maaliin asti ja Rovaniemellä tammikuussa voittoon ajanut jääliläinen kuittasi kakkossijallaan kauden toisen palkintosijoituksen SM-sarjassa.

Herranen oli muiden kilpakumppaneiden tavoin ihmeissään Hokkalan suorituksesta kolmannella erikoiskokeella.

– Omasta mielestä se tuli hyvin, pari paikkaa tultiin vähän jopa “limitilläkin”. Maalissa Hokkalan aika oli pieni järkytys. En tiedä mikä se isoin ero oli loppupeleissä. Kertoisin jos tietäisin, Herranen sanaili.

Kolmanneksi sijoittui Kallio, jolle palkintosijoitus oli ensimmäinen SM-sarjassa, uran kolmannessa SM-rallissa. Ennen viimeistä erikoiskoetta Kallion ja neljäntenä olleen Benjamin Korholan välinen ero oli 0,2 sekuntia, mutta Kallion ajaessa pohja-aika viimeiselle erikoiskokeelle, maalissa ero oli 3,7 sekuntia. Herraselle Kallio hävisi 2,9 sekuntia, joten jos oli Hokkalan voitto ylivoimainen, niin taistelu sijoilla kaksi, kolme ja neljä olikin sitten paljon tiukempi.

SM4-luokan pistejohdossa talvikauden jälkeen on Kuopiossa viidenneksi sijoittunut Kristian Nieminen, joka Rovaniemellä ja Riihimäellä oli toinen. Rovaniemellä pisteittä jäänyt Hokkala nousi nyt kolmanneksi ja toista sijaa pisteissä hallussaan pitää Herranen, joka oli tyytyväinen niin Kuopion tulokseensa, kuin myös talvikauteensa.

– Loppupeleissä jäi sijoituksen puolesta hyvä fiilis, tärkeät pisteet. Mutta tottakai harmittaa, kun ei pystytty ajamaan voitosta. Täytyy tutkia missä sitä aikaa hävittiin varsinkin kolmosella. Talvikaudesta jäi oikein hyvä fiilis. Sorakisoista olen kuitenkin aina tykännyt enemmän, joten näistä asetelmista on todella hyvä lähteä jatkamaan SM-kautta kesällä., pisteen päässä SM4-luokan pistejohtajasta Niemisestä oleva Herranen korosti.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Turun seudulla 13.-14. toukokuuta.

Kuopion SM-rallin SM4-luokan lopputulokset

1) Henri Hokkala-Kimmo Pahkala (Ford Fiesta Rally4) 1.00.26,5
2) Toni Herranen-Sebastian Virtanen (Ford Fiesta Rally4) + 42,2
3) Jesse Kallio-Toni Nuikka (Ford Fiesta Rally4) + 45,1
4) Benjamin Korhola-Pekka Kelander (Ford Fiesta Rally4) + 48,8
5) Kristian Nieminen-Valtteri Nieminen (Ford Fiesta Rally4) + 1.25,4
6) Niko Patajoki-Juha Lummaa (Peugeot 208 R2) + 2.21,4
7) Jooa Iivari-Timo Hantunen (Ford Fiesta Rally4) + 2.40,3
8) Konsta Saarinen-Joni Mäkelä (Ford Fiesta R2) + 3.45,3
9) Matteo Fontana-Alessandro Arnaboldi ITA/ITA (Peugeot 208 R2) + 4.05,1
10) Tuomas Välilä-Päivi Välilä (Ford Fiesta R2) + 5.02,3

Hokkalan keskinopeus: 107,5 km/h
Pohja-ajat: Hokkala 5, Herranen 2, Kallio 2

 

 

SM4-luokan pistetilanne 3/7 osakilpailun jälkeen

1) Kristian Nieminen (ToivAUK) 53
2) Toni Herranen (KR-TEAM) 52
3) Henri Hokkala (AK/AKU-Jkl) 50
4) Benjamin Korhola (VihUA) 47
5) Jesse Kallio (HyUA) 40
6) Konsta Saarinen (PR-Rac) 29
7) Jooa Iivari (KorUA) 17
8) Tuomas Välilä (TAUK) 13
9) Niko Patajoki (TeisUA) 12
10) Kalle Markkanen (EMSC) 7

SM-sarjan kesäkauden kilpailukalenteri

13.05.-14.05. Turku
17.06.-18.06. Seinäjoki
26.08.-27.08. Mikkeli
30.09.-01.10. Kouvola

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet


Facebook kommentit