Solberg jälleen voittoon Latviassa – Gryazin hukkasi johtoasemansa lumipenkkaan

9.2.2019 / 18:12
Oliver Solbergin vuosi 2019: kaksi rallia, kaksi voittoa (Kuva: Volkswagen Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Oliver Solbergin voittokulku sai jatkoa Latvian rallisarjassa, kun norjalainen autourheilun huippulupaus ajoi voittoon Sarma Rallissa tänään lauantaina. Solberg on nyt ajanut tänä vuonna kaksi Latvian rallisarjan osakilpailua Volkswagen Polo GTI R5 -autolla ja voittanut ne molemmat.

Sarma Ralli oli Latvian ja Viron rallisarjojen kauden toinen osakilpailu ja kahdeksalle erikoiskokeelle yhteispituutta kertyi reilut 100 kilometriä. Ensi viikolla ajettavaan Ruotsin MM-ralliin valmistautuva Nikolay Gryazin otti yleiskilpailun kärkipaikan haltuunsa heti ensimmäisestä erikoiskokeesta lähtien ja neljän peräkkäisen pohja-ajan myötä venäläisen johtomarginaali Oliver Solbergiin nähden oli kasvanut jo lähes 42 sekuntiin.

Viidennellä erikoiskokeella Gryazin sortui kuitenkin ajovirheeseen, eroa erikoiskokeen pohja-aikaan kertyi lähes kolme minuuttia ja Gryazin putosi kokonaistilanteessa kahdeksanneksi.

– Tulimme mutkaan liian kovaa, osuttiin lumipenkkaan ja pyörähdettiin. Päästiin jatkamaan, mutta lumi oli tukkinut jäähdyttimen ja moottori alkoi kuumentua liikaa. Piti pysähtyä ja puhdistaa lumet pois. Lumi oli kuin sementtiä ja sen puhdistaminen vei aikaa todella paljon, Gryazin kommentoi Facebook-sivullaan.

Kilpailun johtopaikan otti haltuunsa Solberg yhdessä brittikartturinsa Aaron Johnstonin kanssa. Kaksikko pitikin asemansa aina maaliin asti ja näin Solberg nappasi jo toisen osakilpailuvoittonsa Latvian rallisarjassa tänä vuonna, olihan myös tammikuussa ajettu Aluksne Ralli päättynyt Oliver Solbergin, rallin vuoden 2003 maailmanmestarin Petter Solbergin pojan, voittoon.

Sarma Rallin viimeinen erikoiskoe on vielä parhaillaan käynnissä ja muut sijoitukset Solbergin takana eivät ole vielä varmistuneet.

 

 

Lue myös! Oliver Solbergilla häikäisevä nelivetodebyytti – “Uskomaton fiilis” (19.1.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit