Solberg voitostaan: ”Vanhaan tapaan paljon kierroksia”

19.4.2016 / 10:41
Petter Solberg voitti MM-rallicrossin avauksen. Sebastien Loeb oli viides (kuva: FIAWorldRallycross.com)

[ A- ] / [ A+ ]

Petter Solberg voitti viikonloppuna ajetun rallicrossin MM-sarjan avauskilpailun Portugalissa. Norjalainen löi uuden kauden tulille tyylikkäästi mestaruuttaan puolustaen. Edes autossa olleet tekniset ongelmat eivät mestaria häirinneet.

Solbergin Citroen DS3 –autoon iski kriittisellä hetkellä kriittinen vika. Lähtö on rallicrossissa erittäin tärkeässä roolissa, ja norjalaisen autosta petti lähtöjärjestelmä sekä semifinaalissa että finaalissa.

– Lähdin viivalla vanhaan tapaan, eli paljon kierroksia moottoriin. Pitää kyllä sanoa, että tunsin olosi luottavaisemmaksi kun tein lähdössä kaiken itse, Solberg sanoi.

Solberg siis nappasi viikonlopun suurimmat MM-pisteet. Lauantaina kahden aika-ajoerän jälkeen hän oli vielä totisemmalla ilmeellä yksityistallinsa kanssa.

– Lauantaina olin huolissani. Uskoin, että en pääse ehkä edes finaaliin. Istuimme tiimin kanssa alas, suljimme oven ja keskustelimme strategiamme läpi. Pysyimme rauhallisena. Kun huomasin sunnuntaina, että auto toimii taas, fiilis nousi, Solberg sanoi tiedotteessaan.

– Olen niin iloinen. Tiimi on tehnyt valtavasti töitä talven aikana. Osa porukasta ”asui” tallilla, yksityistalliaan pyörittävä Solberg muistutti.

Lue myös Toomas Heikkisen ja Niclas Grönholmin sekä kilpailun tapahtumat ja tulokset

Miiro Koivula, @MiiroKoivula

 


Facebook kommentit