MOTORSPORT

Solbergille mielenkiintoinen tallikaveri Saksan osakilpailuun – “Valtava kunnioitus heitä kohtaan”

Rallicrossin MM-sarjaa tällä kaudella dominoineen PSRX Volkswagen Sweden -tiimin kuljettajat Petter Solberg, sekä Johan Kristoffersson saavat Saksan osakilpailuun mielenkiintoisen tallikaverin, kun pitkän ja menestyksekkään uran Volkswagenilla tehnyt Dieter Depping hyppää Polo GTI Supercar -auton rattiin ja osallistuu Esteringin radalla ajettavaan kauden 11. MM-osakilpailuun.

Elokuun alussa 51 vuotta täyttänyt saksalainen Dieter Depping on ajanut urallaan niin kilpa- kuin testikuljettajanakin rallissa ja radalla, mutta nyt edessä on uran ensimmäinen kilpailu rallicrossin puolella.

– Kun (Volkswagenin) moottoriurheilujohtaja Sven Smeets kysyi minulta, että haluaisinko startata kotikisaani Buxtehudessa, niin ei kyllä tarvinnut kovin kauan miettiä vastausta, Depping kommentoi Volkswagen Motorsportin tiedotteessa.

Depping voitti Saksan rallimestaruuden kolme kertaa peräkkäin vuosina 1992-1994 ja Saksan EM-rallissa hän juhli voittoa vuosina 1994, 1996, sekä 1997. Rallin EM-sarjasta Depping saavutti hopeaa vuosina 1994 ja 1995. Pidettyään muutaman vuoden taukoa autourheilusta pyörittääkseen omistamaansa perheyritystä, Depping palkattiin vuonna 2001 Volkswagen Motorsportin kilpailu- ja testikuljettajaksi.

Depping osallistui vuonna 2003 Dakar-ralliin tallikaverinaan Jutta Kleinschmidt. Lisäksi Depping nähtiin mukana Dakar-rallissa vuonna 2009, sekä kahta vuotta aiemmin Volkswagenin huoltorekan kuljettajana. Depping on lisäksi kilpaillut Volkswagenin väreissä useita ratakisoja mm. Nurburgringin 24 tunnin kilpailussa. Vuonna 2001 Depping oli mukana tekemässä 24 tunnin ajon maailmanennätystä Volkswagen W12 Coupe -autolla Nardossa.

Depping muistetaan myös merkittävästä roolistaan testikuljettajana Volkswagenin menestyksekkäässä WRC-ohjelmassa. Volkswagen juhli vuosina 2013-2016 rallin maailmanmestaruuksia niin valmistajien, kuljettajien, kuin kartanlukijoidenkin sarjassa ja tuota voittoisaa Polo WRC -autoa Depping oli mukana kehittämässä, samoin kuin myös vuoden 2017 sääntöjen mukaista Volkswagenin WRC-autoa, jota ei tänä vuonna rallin MM-sarjassa ole mukana kuitenkaan nähty.

– Depping on tehnyt arvokasta työtä Volkswagenille niin testikuljettajana, kuin myös kilpakuljettajana usean vuoden ajan. Hän oli osa Dakar-tiimiä, on ollut mukana kehittämässä lukemattoman määrän kilpa-autoja ja viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä hän oli isossa roolissa, kun Volkswagen saavutti 12 maailmanmestaruutta rallin MM-sarjasta Polo R WRC -autolla, Smeets hehkuttaa.

– Buxtehuden startti on yksi tapa kiittää Deppingia hänen upeasta työstään, mutta samalla olemme myös iloisia siitä, että paikallinen sankari asettuu lähtöviivalle rallicrossin huipulla, Niedersachsenissa ajettavassa kilpailussa, Smeets jatkaa.

Tulevassa Saksan MM-osakilpailussa Depping kilpailee rallicrossin kaksinkertaisen maailmanmestarin Petter Solbergin johtamassa tiimissä ja toinen tallikaveri on Johan Kristoffersson, joka johtaa kuluvan kauden MM-sarjaa ylivoimaisesti kahdeksan ajetun osakilpailun jälkeen.

– Haluan kiittää Solbergin tiimiä, joka ottaa minut ja Poloni heidän siipiensä suojaan tässä kilpailussa. Odotan todella suurella innolla kilpailua Esteringin hienolla radalla, mutta samalla minulla on myös valtava kunnioitus kilpakumppaneita kohtaan, erityisesti startissa. Aion valmistautua hyvin tulevaan kisaan, ehdottomasti, Depping päätti.

Rallicrossin MM-sarja jatkuu Ranskan osakilpailulla syyskuun alussa. Saksan osakilpailu ajetaan 29. syyskuuta – 1. lokakuuta.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com