Solbergin pojalta mielenkiintoisia terveisiä Puuppolaan – “Video täynnä hyppyjä”

2.1.2019 / 14:29
Jari-Matti Latvala ja Toyota Yaris WRC Suomen MM-rallissa 2018 (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Oliver Solberg sai ainutlaatuisen tilaisuuden osallistua jenkkitähti Ken Blockin uusimpaan Gymkhana-videoon Gymkhna Ten: The Ultimate Tire Slaying Tour, jota on katsottu YouTubessa parin viikon aikana jo yli 11 miljoonaa kertaa.

Ken Blockin videot ovat vuosien saatossa keränneet muun muassa YouTubessa hurjia katselumääriä, eikä jenkkitähden viimeisin tuotos ole tuomassa tähän poikkeusta. Lähes 20 minuuttia pitkä “Gymkhna Ten: The Ultimate Tire Slaying Tour” tarjoaa upeita ajosuorituksia hienoissa maisemissa, sekä tottakai komeita ja tehokkaita menopelejä. Blockin uusimmassa videossa mukana nähdään myös vierailevana tähtenä Oliver Solberg.

– Olen nähnyt kaikki Kenin tuotannot ja olen aina haaveillut pääseväni mukaan juuri Gymkhana-videoihin. Sitten täysin yllättäen Ken lähetti minulle viestin missä hän kysyi haluaisinko mukaan Gymkhana Teniin ja olin kuin puulla päähän lyöty. Ford Focuksella ajaminen lumella ja Pohjois-Ruotsissa oli todella erityistä minulle, Solberg kommentoi energiajuomajätti Monsterin haastattelussa aiemmin joulukuussa.

Haastattelussa Solbergilta kysyttiin myös sitä, että jos 17-vuotias norjalainen rattitaituri ja autourheilun ehdoton huippulahjakkuus saisi valita minkä tahansa rallipätkän tai radan ja auton, niin mikä tämä yhdistelmä olisi?

– Vaikea kysymys, on kuitenkin niin paljon paikkoja mistä valita. Sanotaan nyt vaikka, että Ruotsin MM-ralli ja vuoden 1997 Subaru Impreza 22B, Solberg valitsi.

Jatkokysymys liittyikin sitten taas Gymkhana-videoihin ja siihen, että jos Solberg pääsisi toteuttamaan oman Gymkhana-jakson, niin missä se kuvattaisiin ja millä autolla siinä ajettaisiin. Solbergin vastaus ilahduttaa kovasti ainakin suomalaisia autourheilun ystäviä ja samalla lähti terveisiä myös Puuppolan ja Tommi Mäkisen johtaman Toyota Gazoo Racingin suuntaan.

– Kyllä se varmaankin kuvattaisiin Suomessa. Kyllä, rallipätkä Suomessa! Joku huippunopea pätkä kuten Ouninpohja. Ja siihen tarvitsisin auton varustettuna oikeanlaisella aerodynamiikalla, kuten vuoden 2018 Toyota WRC-auto. Siitä tulisi video täynnä isoja hyppyjä, Solberg innostui.

Oliverin isä Petter Solberg voitti rallin maailmanmestaruuden vuonna 2003 Subarulla. Solberg ja Mäkinen ajoivat tallikavereina Subarulla vuosina 2002-2003 ja Solberg on sanonut WRC-aktiiviuransa päättymisen jälkeen useaan eri otteeseen vuosien varrella, että Mäkinen, hänen hyvä ystävänsä, oli tärkeässä roolissa Solbergin tehdessä nousua rallimaailman huipulle 2000-luvun alkupuolella.

Nuorempi Solberg Mäkisen tallin kalustolla Ouninpohjassa, samalla erikoiskokeella missä isä-Solberg teki Suomen MM-rallissa vuonna 2004 kaikkien aikojen nopeusennätyksen, olisi varmasti video mikä keräisi suuren katsojamäärän lisäksi ison määrän positiivista huomiota Toyota Gazoo Racingille.

Saa käyttää, mutta ei oo pakko.

 

 

Lue myös! Oliver Solberg hyppää isänsä Polo R5:n rattiin – Pääpaino tänä vuonna rallissa (2.1.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-video: The Hoonigans


Facebook kommentit