Solbergin tiimi vaikeuksissa – Kilpailu alkamassa, kalusto edelleen merellä!

23.11.2018 / 16:17
Johan Kristoffersson ja Petter Solberg (Kuva: Volkswagen Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan kauden 12. ja samalla viimeinen osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Etelä-Afrikassa. Motorsport.com -sivuston mukaan odottamattomien ongelmien eteen joutunut Petter Solbergin PSRX Volkswagen Sweden -tiimi saattaa joutua jättämään kilpailun kokonaan väliin.

Syy tähän on Motorsport.com -sivuston uutisen mukaan se, että PSRX Volkswagen Sweden -tiimin kalusto on edelleen merellä. Samaan aikaan, kun muut tiimit ovat viimeistelleet perjantaina Killarneyn radan varikkoalueella pilttuitaan, käy Petter Solbergin johtama tiimi taistelua aikaa vastaan. Vapaat harjoitukset ovat ohjelmassa lauantai-aamuna.

– Jostain syystä kontteja ei oltu laitettu laivaan mihin ne olisi pitänyt laittaa ja kontit lähtivät lopulta lähes kaksi viikkoa myöhässä aikataulustaan Euroopasta, PSRX Volkswagen Sweden -tiimin tiimipäällikkö ja Petter Solbergin vaimo Pernilla Solberg taustoittaa Motorsport.comin haastattelussa.

Solbergin mukaan laiva on saapunut alueelle jo keskiviikkona, mutta kovien tuulten takia se ei ole onnistunut pääsemään satamaan ja näin ollen kuorman purkutyöt eivät ole päässeet käyntiin. Solbergin tiimi on paikantanut aluksen, joka on tällä hetkellä Kapkaupungin rannikolla sijaitsevalla lahdella. Toiveissa olisi ainakin se, että autot saataisiin ulos laivasta ennen lauantai-aamuna kello 9.15 käynnistyviä vapaita harjoituksia.

– Satamassa kaikki ovat tietoisia tästä tilanteesta ja he tulevat tekemään aivan kaikkensa heti kun laiva saapuu satamaan. Me pidämme sormia ristissä ja toivomme, että autot saataisiin vielä ulos ajoissa, jotta pääsemme kilpailemaan, Solberg kommentoi.

Tiimillä on laivassa kaksi konttia, joista toisessa niissä on sekä Petter Solbergin, että Johan Kristofferssonin autot. Pernilla Solbergin mukaan autot ovat heti kilpailuvalmiudessa ja kuljettajilla on tarvittavat varusteet omissa tavaroissaan, lisäksi polttoainetta ja renkaita tiimi saa kilpailupaikalta, joten kilpailuvalmius ilman toistakin konttia “pikahälytyksellä” on mahdollista.

Esteeksi tosin saattaa vielä nousta säännöt, sillä perjantain katsastus jää nyt väistämättä väliin ja siihen tiimi tarvitsee ikään kuin uuden mahdollisuuden. Lisäksi tiimien on ajettava vapaissa harjoituksissa vähintään yksi kierros, jotta osallistumisoikeus kilpailuun säilyy.

– Aivan aluksi me tarvitsemme suostumuksen katsastukseen myöhemmässä vaiheessa. Sen jälkeen tuomaristo päättää saammeko kilpailla vai emme, jos emme osallistu vapaisiin harjoituksiin. Tässä on kyseessä “force majeure” tilanne, joten toivottavasti he antavat meidän kilpailla. Vielä on esteitä joita tarvitsee ylittää, mutta emme luovuta, Solberg vakuuttaa.

PSRX Volkswagen on jo varmistanut sekä autonvalmistajien, että kuljettajien (Kristoffersson) maailmanmestaruudet kuluvan kauden osalta. Solberg taistelee vielä MM-hopeasta, tosin neljäntenä olevalla norjalaiskuljettajalla saattaa olla edessään vielä moottorin vaihto, koska nyt autossa oleva moottori kärsi vaurioita edellisessä osakilpailussa Saksassa. Mikäli tiimi joutuu vaihtamaan Solbergin autoon moottorin, se tietää 20 pisteen rangaistusta.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Lähde: Motorsport.com


Facebook kommentit