Solbergin tiimin painajainen ohi, kilpailu ei jää väliin – “Dramaattinen päivä laivaa odotellessa”

23.11.2018 / 19:43
Volkswagen nähdään mukana Etelä-Afrikan kilpailussa (Kuva: Volkswagen Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan kauden 12. ja samalla viimeinen osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Etelä-Afrikassa. Mukana kilpailussa nähdään myös PSRX Volkswagen Sweden -tiimin kuljettajat Johan Kristoffersson, sekä Petter Solberg.

Rallicrossin MM-sarjaa kahden kauden ajan dominoineen PSRX Volkswagen Sweden -tiimin osallistuminen Etelä-Afrikan osakilpailuun oli vaakalaudalla, kun sen kalusto oli jumissa merellä seilanneessa rahtilaivassa.

– Rehellisyyden nimissä, tämä tilanne on painajainen, tiimipäällikkö Pernilla Solberg sanoi tiiminsä tiedotteessa vielä perjantaina iltapäivällä.

Lopulta painajainen saatiin päätökseen, kun tiimin kalusto saatiin ulos laivasta ja autot Killarneyn radan varikolle. Petter Solberg kirjoitti iloisen uutisen Facebook-sivullaan perjantai-iltana.

– Dramaattinen päivä laivaa odotellessa. Vihdoinkin, 48 tuntia myöhässä, kontit saapuivat perille Kapkaupunkiin, Solberg kirjoitti tuoreiden kuvien kera.

PSRX Volkswagen Sweden on jo varmistanut sekä autonvalmistajien, että kuljettajien (Johan Kristoffersson) maailmanmestaruudet kuluvan kauden osalta. Solberg taistelee vielä MM-hopeasta, tosin neljäntenä olevalla norjalaiskuljettajalla saattaa olla edessään vielä moottorin vaihto, koska nyt autossa oleva moottori kärsi vaurioita edellisessä osakilpailussa Saksassa. Mikäli tiimi joutuu vaihtamaan Solbergin autoon moottorin, se tietää 20 pisteen rangaistusta.

Solberg ajaa ensimmäisissä alkuerissä toisessa lähdössä yhdessä Robin Larssonin, Kevin Erikssonin, Guerlain Chicheritin, sekä Mattias Ekströmin kanssa. Kristoffersson puolestaan arvottiin kolmanteen lähtöön ja tuossa lähdössä mukana ovat lisäksi Sebastien Loeb, Timo Scheider, Oliver Bennett ja Niclas Grönholm. GRX Taneco -tiimin toinen kuljettaja, Timur Timerzyanov, on mukana neljännessä lähdössä vastassaan Timmy Hansen, Andreas Bakkerud, Kevin Hansen ja Anton Marklund.

Viikonlopun aikataulu

Lauantai

09.15 – Ensimmäiset vapaat harjoitukset
11.00 – Toiset vapaat harjoitukset
13.00 – Ensimmäiset alkuerät
15.40 – Toiset alkuerät

Sunnuntai

09.00 – Lämmittely
11.00 – Kolmannet alkuerät
12.00 – Neljännet alkuerät
15.00 – Semifinaalit
15.35 – Finaali

Kaikki ajat Suomen aikoja!

 

 

Lue myös!

Solbergin tiimi vaikeuksissa (23.11.2018)
Näkökulma: Takaisku, jota MM-sarja ei olisi kaivannut (23.11.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit