Solbergin ura hakee vertaistaan – Radio-ohjattavista rallin ja rallicrossin maailmanmestariksi

10.4.2019 / 15:29
Petter Solberg, vuoden 1987 Norjan mestari pienoisautoilussa (Kuva: Petter Solbergin arkisto).

[ A- ] / [ A+ ]

Kun Petter Solberg seitsemänvuotiaana ajeli vanhempiensa Volkswagen Kuplalla lapsuudenkotinsa läheisyydessä sijainneilla pelloilla, niin tuskin kukaan olisi osannut ennustaa millainen menestystarina tuosta pojasta autourheilussa vielä tulevaisuudessa syntyisikään.

18. marraskuuta vuonna 1974 Askimissa, Norjassa syntynyt Petter Solberg juhli vuonna 1987 Norjan mestaruutta pienoisautoilussa maansa historian nuorimpana kyseisen lajin mestarina kautta aikojen. Kilpailijoita mukana oli 87. Vuonna 1992 Solberg, joka oli ison osan lapsuudestaan viettänyt Volkswagen Kuplan ratissa lapsuudenkodin läheisyydessä sijainneilla pelloilla, ajoi ensimmäisen kilpailunsa rallicrossissa ja luokka oli Autokrossi.

Vuosina 1993-1996 Solberg voitti peräti seitsemän Norjan mestaruutta autojen mäkikilpailuissa, jotka Norjassa ovat aina olleet suuressa suosiossa. 1996 Solberg vaihtoi ralliin, mistä tuli ensimmäinen voitto jo vuonna 1997. Kyseessä oli Östfoldralli, Norjan rallisarjan kauden viides osakilpailu, ja Solberg kilpaili Toyota Celica Turbo 4WD -autolla. Toiseksi tuossa rallissa muuten sijoittui Petterin veli Henning Solberg.

Helmikuussa 1998 oli edessä debyytti kansainvälisellä tasolla, kun Solberg ajoi Ruotsin MM-rallissa yleiskilpailussa sijalle 16. Viikkoa myöhemmin Solberg teki huikean tempun voittamalla Norjan EM-rallin. Samana vuonna Solberg nappasi vielä Ruotsin EM-rallista toisen sijan, mutta Walesin MM-ralli kauden päätteeksi päättyi keskeytykseen ulosajon seurauksena.

Lupaavan norjalaisen taidot oli kuitenkin huomattu ja kaudelle 1999 Solberg siirtyi MM-sarjaan ja Fordin tehdastalliin, saaden tallikaverikseen vuoden 1995 maailmanmestarin Colin McRaen. Kyseisellä kaudella Solbergin paras sijoitus oli Safari Rallista tullut viides sija. Vuonna 2000 Solberg ajoi MM-sarjassa kuusi osakilpailua Fordin väreissä, mutta Suomen MM-rallin jälkeen edessä oli siirtyminen Subarulle. Ja tässä kohtaa voidaakin todeta, että loppu onkin sitten ralliautoilun historiaa isolla hoolla.

2001 Solberg ajoi ensimmäistä kertaa urallaan täyden MM-sarjan ja nyt tuli myös uran ensimmäinen palkintosijoitus, kun sijoitus Kreikan kuumuudessa oli toinen. Vuonna 2002 tuli uran ensimmäinen MM-rallin voitto (Iso-Britannia) ja kauteen mahtui yhteensä viisi palkintosijoitusta. Kuljettajien MM-sarjassa Solberg sijoittui hienosti toiseksi.

Rallin MM-sarjan historiassa vuosi 2003 tullaan aina ja ikuisesti muistamaan Petter Solbergin maailmanmestaruudesta. Samalla Solbergista tuli kautta aikojen ensimmäinen norjalainen rallin ja samalla myös autourheilun maailmanmestari. Solberg voitti mestaruuskaudellaan neljä osakilpailua ja nousi palkintopallille yhteensä seitsemän kertaa.

Vuosina 2004 ja 2005 Solberg nappasi yhteensä kahdeksan osakilpailuvoittoa, toista maailmanmestaruutta ei tullut, mutta sen sijaan palkintokaappiin tuli kaksi MM-hopeaa lisää. Kauden 2008 päätteeksi Subaru vetäytyi ulos MM-sarjasta ja Solberg päätti pistää pystyyn oman rallitallin, ryhtyen kilpailemaan Citroenilla. Vuonna 2010 kyseinen yhdistelmä toi komeat kahdeksan palkintosijoitusta ja Solberg sijoittui MM-loppupisteissä pronssille.

Uran viimeinen täysi kausi rallin MM-sarjassa (2012) toi Fordin tehdastalliin paluun tehneelle Solbergille viisi kolmatta sijaa ja MM-loppupisteissä sijoitus oli viides. Vuonna 2013 Solberg teki paluun rallicrossiin, missä kilpaili EM-sarjassa oman tallin väreissä saavuttaen yhdeksästä osakilpailusta kaksi palkintosijoitusta.

Vuonna 2014 rallicrossissa käynnistyi MM-sarja ja Solberg kirjautti nimensä historiankirjoihin ajamalla maailmanmestariksi kahdella ensimmäisellä kaudella 2014 ja 2015. Ensimmäiseen mestaruuteen Solberg ajoi viisi osakilpailuvoittoa, kun taas toinen maailmanmestaruus irtosi kolmella osakilpailuvoitolla. Vuonna 2017 Solberg oli MM-loppupisteissä kolmas ja vuosina 2017-2018 Solbergin tallin kuljettaja (Johan Kristoffersson) juhli kuljettajien maailmanmestaruutta ja talli puolestaan tallien maailmanmestaruutta.

Lue myös! Solbergin huikea ura sarjojen osalta päättyy, ajaminen jatkuu – “Kypärä pysyy päässä” (10.4.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit