Sopimus pelasti floppi-Smithin, Kallio jatkaa KTM:n testikuljettajana – “Lakimiehet kävivät tiukkoja keskusteluja”

11.10.2017 / 11:39
Mika Kallio jatkaa KTM:n testikuljettajana kaudella 2018 (Kuva: Heidi Koivunen).

[ A- ] / [ A+ ]

Mika Kallio jatkaa KTM:n testikuljettajana kaudella 2018 ja ajaa MotoGP:ssä villillä kortilla kuusi kilpailua. KTM julkisti ensi vuoden kuljettajakokoonpanonsa keskiviikkona.

Itävaltalaistalli KTM jatkaa myös ensi vuonna MotoGP:ssä kilpakuljettajinaan nykyiset kuljettajat Pol Espargaro, sekä Bradley Smith. Mika Kallio jatkaa testikuljettajana ja pääsee kauden aikana ajamaan kuusi kilpailua villillä kortilla. Moottoriurheilu.tv:n tiedotteen mukaan sekä KTM:n, että Kallion yhteinen päämäärä oli saada Kallio kisakuljettajaksi jo kaudelle 2018, mutta Smithin nykyinen sopimus esti tämän siirron toteutumisen.

– Kyllähän se vituttaa tietysti kaikin puolin, että tilanne meni tuohon, kun sekä minun, että tallin tahto oli saada minut kisakuskiksi kaudelle 2018, Kallio jyrähtää Moottoriurheilu.tv:n tiedotteessa.

Tilanne ei ole sietämätön pelkästään Kalliolle, vaan myös KTM-tallille. Neljän Yamaha-kauden jälkeen KTM:lle siirtynyt Smith on ollut jo toisella kaudella peräkkäin iso pettymys. Yamahan kolmella ensimmäisellä kaudella britti ajoi vielä hienot sijoitukset ollen MM-pisteissä kymmenes, kahdeksas ja kuudes, mutta jo viime kausi (17.) antoi viitteitä siitä, että Smithin ura on tuloskehityksen puolesta laskusuunnassa.

Tällä kaudella Smith on ajanut KTM:llä 13 kilpailua ja kerännyt niistä 14 pistettä. Kallio on puolestaan ajanut loppukaudesta kolme villin kortin kilpailua ja kerännyt pisteitä lähes yhtä paljon kuin Smith, 11. Näissä kolmessa kilpailussa missä Kallio on ollut mukana, suomalainen on ollut nopeudessa valovuoden brittiä edellä. Kun Kallio ajoi elokuussa Itävallan kilpailussa sijalle 10, niin KTM oli välittömästi kilpailun jälkeen luvannut Kalliolle tallipaikan kaudelle 2018 juuri Smithin tilalle.

– Kaikki oli selkeää minun ja KTM:n osalta, mutta valitettavasti ongelmaksi koituivat KTM:n sopimusvelvoitteet Bradleya kohtaan. Lakimiehet kävivät siellä tiukkoja keskusteluja ja yhteistä säveltä ei löydetty. KTM:llä ei ollut mitään muita vaihtoehtoja kuin jatkaa Bradleyn kanssa. Kaikki mitä oltiin sovittu, vedettiin vessanpöntöstä alas. Sille ei tietysti mahda mitään, sopimukset on sopimuksia ja KTM haluaa tiiminä kunnioittaa niitä ja ymmärrän sen, Kallio sanoo.

KTM:n halu saada Kallio kilpakuljettajaksi ensi kaudeksi oli niin kova, että se yritti kaikin tavoin löytää keinoja siihen, että suomalainen pystyisi ajamaan kaikki MotoGP-kauden kilpailut.

– Tässä nyt on ollut monta erilaista episodia muutaman kuukauden sisään. Ensin KTM yritti saada kolmea pyörää viivalle ensi kaudeksi, mutta Dornan puolelta se tyrmättiin. Sitten he koittivat, että ajaisin villillä kortilla kaikki kilpailut ja Dornalta tuli jo vihreää valoa, mutta kun muut tiimit saivat vihiä, niin sieltä tuli hirveästi polemiikkia. Sitten lyötiin sääntöjä uusiksi, että kuusi villin kortin kisaa on maksimi, Kallio taustoittaa.

On selvää, että Kallio on tilanteeseen pettynyt, mutta samalla hän on myös kiitollinen KTM:lle siitä, että talli yritti kaikkensa vaikeassa tilanteessa ja kääntää vaikea tilanne kaikin puolin Kallion mieleiseksi.

– Kaikki kortit on KTM:n puolelta yritetty kääntää, mutta ei nyt tämän parempaan mahdollisuuteen päästy ja olen kiitollinen siitä, että talli kuitenkin yritti kaikkensa ja selvästi näki vaivaa, että tilanne olisi toisinpäin, Kallio korostaa.

MotoGP-kausi päättyy Valenciassa, Espanjassa ajettavaan osakilpailuun marraskuussa. Mukana kilpailemassa nähdään myös villin kortin Mika Kallio.

Lue myös! Kallion kausi ei päättynytkään Aragonissa, villi kortti Valencian finaaliin – ”Ihan selvä, että olen valmis” (28.9.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Lähde: Moottoriurheilu.tv:n tiedote


Facebook kommentit