Sordo avasi kautensa ylivoimaisella voitolla – “Erittäin tärkeä tulos Danille”

26.2.2019 / 07:35
Dani Sordo oli omaa luokkaansa Portugalin ralliavauksessa (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Urallaan 159 MM-ralliin osallistunut Dani Sordo yhdessä kartanlukijansa Carlos Del Barrion kanssa avasivat kilpailukautensa kuluvan vuoden osalta viime viikonloppuna Portugalissa. Espanjalaiskaksikko voitti Portugalin ralliavauksen ylivoimaisen esityksen päätteeksi.

Serras de Fafe Ralli oli Portugalin rallisarjan kauden avausosakilpailu ja samalla myös siis Dani Sordolle kauden avauskilpailu. Kyseessä oli Sordolle vasta toinen kerta, kun hän kilpaili R5-luokan autolla ja ensimmäinen kerta soralla, tapahtuihan Sordon R5-debyytti viime vuonna Tshekin EM-rallissa asfaltilla. Kaksipäiväisessä kilpailussa ajettiin 14 erikoiskoetta soralla yhteispituudeltaan 124,4 kilometriä.

Perjantain aika-ajossa Sordo oli nopein ja hän valitsi 12. lähtöpaikan. Heti avauspäivän neljä erikoiskoetta näyttivät suuntaa kilpailun kululle, kun Sordo ajoi neljä pohja-aikaa saapuen yötauolle 18,1 sekunnin johtoasemassa. Ja vaikka Sordo joutuikin avaamaan tietä lauantain erikoiskokeilla, niin espanjalaisen dominointi sai jatkoa. Sordo oli nopein yhtä vaille jokaisella erikoiskokeella ja maalissa voittomarginaaliksi kirjattiin minuutti ja 14 sekuntia.

Toiseksi ajoi Ricardo Teodosio ja kolmas oli Miguel Barbosa. Skoda-kuljettajat miehittivät sijat kaksi, kolme ja neljä. Hyundain Portugalin maahantuojan tiimissä kilpailleet Bruno Magalhaes, rallin EM-sarjan viime vuoden kakkonen, sekä Portugalin hallitseva rallimestari Armindo Araujo olivat lopputuloksissa sijoilla kuusi ja seitsemän.

– Oli erittäin tärkeää meille päästä oikeanlaiseen rytmiin ennen Meksikon MM-rallia ja tämä kilpailu oli täydellinen mahdollisuus meille toteuttaa se. Ylivoimainen voitto osoittaa sen kuinka vahva ja kilpailukykyinen auto Hyundai i20 R5 on. Auto tuntui istuvan minulle käteen varsin hyvin, vaikka olinkin kilpaillut sillä aiemmin vain kerran, Hyundain i20 R5 -autolla kilpaillut Sordo kommentoi Hyundain tiedotteessa kilpailun jälkeen.

Meksikon MM-ralli käynnistyy torstaina 7. maaliskuuta. Sordo on kilpaillut Meksikon MM-rallissa urallaan aiemmin yhdeksän kertaa, joten nyt edessä on eräänlainen juhlakilpailu. Sordo ehti sijoittua Meksikossa peräti neljä kertaa neljänneksi ennen viime vuoden huipputulosta, kun sijoitus maalissa oli voittoon ajaneen Sebastien Ogierin jälkeen toinen.

– Tämä (Serras de Fafe) tulos on erittäin tärkeä Danille ja Carlokselle ennen Meksikon MM-rallia, osoittaen samalla sen, että he voivat olla kilpailukykyisiä heidän kauden ensimmäisessä MM-rallissaan, Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo vakuuttaa.

Hyundain muut kuljettajat Meksikossa ovat Thierry Neuville, sekä Andreas Mikkelsen. Korsikan MM-rallissa, MM-sarjan kauden neljännessä osakilpailussa 29.-31. maaliskuuta, Hyundain kuljettajatrion muodostavat Neuville, Sordo, sekä Sebastien Loeb. Alunperin Mikkelsenin piti ajaa kauden kaikki MM-rallit, mutta norjalaista ei siis Hyundain ratissa Korsikan asfaltilla nähdä.

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit