Sordolla iso rooli mestaruustaistelussa sunnuntaina – “Ei ole helppo homma”

17.10.2021 / 00:04
Dani Sordo käy tiukkaa taistelua kolmannesta sijasta (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Thierry Neuville otti lauantaina ison askeleen kohti toista peräkkäistä Espanjan MM-rallin voittoaan, kun belgialainen ajoi toisena ajopäivänä seitsemälle erikoiskokeelle kuusi pohja-aikaa.

Thierry Neuvillen johto perjantain jälkeen toisena olleeseen Elfyn Evansiin oli minimaalisen pieni, vain 0,7 sekuntia. Lauantaina ohjelmassa oli seitsemän erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 117 kilometriä ja yksi kuljettaja oli ylitse muiden: Neuville. Belgialainen ajoi toisena kilpailupäivänä kuusi pohja-aikaa, Evans ei yhtään, ja näin Neuvillen johtomarginaali kasvoi jo 16,4 sekuntiin.

– Hyvä päivä meille ja ilman muuta fiilis on mukava silloin, kun pääsee kilpailun päätöspäivään johtoasemassa. Ei ollut helppoa, aamulla oli sumua ja tiet olivat erittäin likaiset, joten luotin paljon etuautosta saatuihin tietoihin. Meillä on ollut älykäs lähestyminen tähän kilpailuun, kun olemme välttäneet teräviä leikkauksia, emmekä ole ottaneet riskejä, ettei tulisi rengasrikkoja, Neuville kommentoi lauantain päätteeksi.

Neuville on kovaa vauhtia matkalla MM-sarjan tämän vuoden asfalttikuninkaaksi, olihan pistekolmonen ykkönen aiemmin kesällä Belgiassa asfaltilla ajetussa osakilpailussa. Mikäli Neuville säilyttää ykköspaikkansa sunnuntaina maaliin asti, ottaa hän samalla ison askeleen kohti kuluvan kauden MM-pronssimitalia.

– Teimme perjantaina tärkeitä säätömuutoksia, jotka mahdollistivat sen, että pystyimme ottamaan autosta enemmän irti. Silti oli kuitenkin asioita, joita olisimme voineet tehdä ollaksemme vieläkin nopeampia. Kuusi pohja-aikaa seitsemälle erikoiskokeelle, ei huono! Huomenna on edessä vielä haastavia erikoiskokeita, joten mikään ei ole varmaa, mutta meidän usko ei horju, Neuville vakuutti.

Vaikka Evans ei enää lauantaina yltänytkään Neuvillen vauhtiin ja mukaan voittotaisteluun, on britti ottamassa tärkeää niskalenkkiä Sebastien Ogierista ja siirtämässä mestaruusratkaisun kauden päätösosakilpailuun Italian Monzaan. Evansin etu kolmantena olevaan Ogieriin on lauantain jälkeen 22,3 sekuntia.

– Tänään ei ollut mitenkään loistava päivä, eikä sitä mitä halusimme. Ajat olivat ok, mutta ei tietenkään niin hyviä kuin perjantaina. Yritimme saada autoa paremmaksi tietyillä alueilla, kuten likaisilla osuuksilla, joilla meillä oli eilen iltapäivällä vaikeuksia ja myös tänä aamuna, kun ajoimme käännetyssä lähtöjärjestyksessä. Jotain piti yrittää, mutta se ei toiminut ja en löytänyt samanlaista “tatsia” kuin perjantaina, Evans harmitteli.

Siinä missä Evansin kakkossijaa ei takana tulosluettelossa olevat kuljettajat enää ajamalla uhkaa, joutuu Ogier tekemään sunnuntaina vielä täyden päivätyön säilyttääkseen kolmannen sijansa. Kahden Toyota-kuljettajan välisessä mestaruustaistelussa isoa roolia on ottamassa Hyundain Dani Sordo, joka on käynyt koko kilpailun ajan tiukkaa taistelua kolmannesta sijasta Ogieria vastaan. Ennen sunnuntaita ero on Ogierin eduksi 1,2 sekuntia.

– Tänä aamuna jotkut asiat olivat parantuneet, olin paljon tyytyväisempi auton tasapainoon ja pystyin nauttimaan ajamisesta enemmän edes puhtailla osuuksilla. Silti, ajat eivät olleet niin hyviä. Jatkoimme kuitenkin auton säätöjen työstämistä ja huollon jälkeen tuntui taas paremmalta, ajat parantuivat ja meillä oli loistava iltapäivä, Ogier hehkutti.

 

Kalle Rovanperän lauantaihin mahtui yksi kovavauhtinen tieltä suistuminen (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

 

 

“Otimme tilanteen varman päälle ilman isoja riskejä”

Perjantain jälkeen Ogierin ja Sordon välinen ero oli 5,4 sekuntia. Lauantain avauspätkällä Ogier kasvatti eron 6,3 sekuntiin, mutta kahdella seuraavalla erikoiskokeella Sordo oli selkeästi nopeampi ja huoltotauolla eroa oli enää 0,2 sekuntia. Iltapäivän kolmella ensimmäisellä erikoiskokeella Ogier vei “erävoitot” Sordoa vastaan puhtaasti 3-0, ero oli jälleen kasvanut 6,9 sekuntiin, mutta ranskalaisen ongelmat viimeisellä erikoiskokeella pistivät pelin taas jännäksi.

– Valitettavasti moottori sammui viimeisellä erikoiskokeella neulansilmässä, joten tilanne meni jälleen tiukaksi. Positiivista on se, että nyt auto “istuu käteen” ja vauhti on hyvällä tasolla, joten huomisen osalta olen edelleen erittäin luottavainen, Ogier korosti.

Selvää on, että Sordoa ei kahden Toyota-kuljettajan mestaruustaistelu kiinnosta, mutta edustamansa tallin Hyundain puolesta espanjalainen taistelee loppuun asti, sillä Hyundaille kaksi palkintosijoitusta tietäisi sitä, että Toyota ei vielä Espanjassa onnistuisi varmistamaan autonvalmistajien maailmanmestaruutta.

– Olen melko tyytyväinen esitykseemme tänään ja eritysesti El Montmellin erikoiskokeeseen. Ilman muuta haluaisin mieluummin olla mukana voittotaistelussa, mutta olen pistänyt kaiken peliin säilyttääkseni mahdollisuuden nousta vielä Sebastienin ohi kolmanneksi. Aamupäivällä taistelu oli tiukkaa, mutta iltapäivällä hän oli koko ajan askeleen edellä, kellottaen kovia aikoja. Yritetään nousta huomenna kolmanneksi, mutta se ei ole helppo homma, Sordo muistutti.

MM-pisteissä Espanjan MM-rallin kolmannen ja neljännen sijan välinen ero on kolme pistettä. Ogierin johto Evansiin oli ennen Espanjaa 24 pistettä ja mikäli nämä nykyiset sijoitukset säilyisivät maaliin asti, ilman Power Stage -pisteitä Evans kaventaisi eron 21 pisteeseen. Mikäli Sordo nousisi kolmanneksi ja pudottaisi Ogierin neljänneksi, kaventuisi Ogierin pistejohto Evansiin 18 pisteeseen.

Rovanperän osalta viides sija on melko lailla kiveen hakattu, sillä Sordoon eroa on reilut puoli minuuttia ja takana kuudentena oleva Gus Greensmith on jäänyt Rovanperästä reilut kaksi ja puoli minuuttia. Lauantaina Rovanperä kellotti ek-sijoitukset 3-6-6-4-5-6-5.

– Vauhti oli tänään jo paljon parempaa ja pystyimme tekemään hyviä aikoja ottamatta aivan älyttömiä riskejä. Teimme vielä perjantai-iltana lisää muutoksia säätöihin ja heti aamun ensimmäinen erikoiskoe menikin hyvin, olosuhteiden ollessa vaikeat, koska oli hieman sumua ja joissain kohtaa likaisia paikkoja, Rovanperä kertasi.

Rovanperän lauantaihin mahtui mukaan myös yksi rengasrikko, sekä yksi kovavauhtinen tieltä suistuminen, joka onneksi ei tuonut suomalaiselle Toyota-kuljettajalle muuta kuin pari väliin jäänyttä sydämenlyöntiä.

– Päivän toisella pätkällä tuli rengasrikko ja kolmannella pätkällä oli todella iso tilanne, mutta kokonaisuudessaan aamupäivä oli hyvä ja olin tyytyväinen autoon. Iltapäivällä oli jälleen vaikeampaa, koska leikkauksista oli tullut soraa tielle. Koska meillä ei ollut mitään taistelua sijoituksista, otimme tilanteen varman päälle ilman isoja riskejä ja samalla myös opin koko ajan. Sunnuntaina tavoite on ajaa maaliin ja kerätä Power Stagelta MM-pisteitä, Rovanperä päätti.

Sunnuntaina, kilpailun päätöspäivänä, ohjelmassa on neljä erikoiskoetta yhteispituudeltaan hieman alle 51 kilometriä. Niistä ensimmäinen käynnistyy kello 8.00 Suomen aikaa.

Yleiskilpailun tilanne 13/17 ek:n jälkeen

1) Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe BEL/BEL (Hyundai) 2.03.45,7
2) Elfyn Evans-Scott Martin GBR/GBR (Toyota) + 16,4
3) Sebastien Ogier-Julien Ingrassia FRA/FRA (Toyota) + 38,7
4) Dani Sordo-Candido Carrera ESP/ESP (Hyundai) + 39,9
5) Kalle RovanperäJonne Halttunen (Toyota) + 1.12,3
6) Gus Greensmith-Chris Patterson GBR/IRL (Ford) + 3.45,2
7) Oliver Solberg-Craig Drew SWE/GBR (Hyundai) + 3.45,9
8) Nil Solans-Marc Marti ESP/ESP (Hyundai) + 3.53,8
9) Eric Camilli-Maxime Vilmot FRA/FRA (Citroen) + 7.52,8 WRC2
10) Nikolay Gryazin-Konstantin Aleksandrov RUS/RUS (Skoda) + 8.02,5 RC2

Neuvillen keskinopeus: 111,2 km/h
Pohja-ajat: Neuville 10, Evans 3, Ogier 2

Sunnuntain aikataulu

Huoltotauko (15 minuuttia)

08.00 – EK14 Santa Marina 1 (9,10 km)
09.08 – EK15 Riudecanyes 1 (16,35 km)

Huoltotauko (30 minuuttia)

11.29 – EK16 Santa Marina 2 (9,10 km)
13.18 – EK17 Riudecanyes 2 (16,35 km) Power Stage

Huoltotauko (10 minuuttia)

Ek-kilometrit yhteensä: 50,90 km
Koko kilpailu yhteensä: 280,37 km

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet

 

Video! Rovanperän hurja tilanne katsojan kuvaamana – Brittitoimittajalta käsittämätön kommentti


Facebook kommentit