Sordon EM-debyytti 35-vuotiaana, Hyundailla Tshekin asfaltille – “Olemme valmiita haasteeseen”

31.7.2018 / 15:57
Dani Sordolla riittää elokuussa kiireitä kilpailujen osalta (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Kokenut Dani Sordo osallistuu elokuussa kahtena peräkkäisenä viikonloppuna ajettaviin arvosarjojen kilpailuihin, kun Hyundain espanjalaistähti nähdään Saksan MM-rallin lisäksi mukana myös Tshekin EM-rallissa.

Dani Sordolle, 35, Tshekin EM-ralli on samalla tupladebyytti, sillä Sordo ei ole koskaan aiemmin urallaan kilpaillut EM-sarjassa, eikä myöskään R5-luokan ralliautolla. Tällä kaudella vain viiteen MM-ralliin osallistunut Sordo on kuljettajien MM-sarjassa peräti viidentenä, kun Meksikosta (toinen) ja Argentiinasta (kolmas) tulivat palkintosijoitukset ja Korsikassa, sekä Portugalissa Sordo oli neljäs. Suomen MM-ralliin viime viikonloppuna Sordo ei osallistunut.

– Tshekin EM-ralli on erittäin ainutlaatuinen kilpailu ja siitä tulee minulle haastava, koska kilpailen siellä ensimmäistä kertaa. Mukana on nopeita kuljettajia, joilta löytyy tästä kilpailusta kokemusta, mutta olemme valmiita haasteeseen ja tulemme tekemään parhaamme, Sordo hehkuttaa EM-sarjan tiedotteessa.

Urallaan 157 MM-ralliin osallistunut Sordo on ajanut MM-sarjan ulkopuolisista sarjoista muun muassa IRC-sarjassa yhden kilpailun, Korsikan saarella vuonna 2012, ja sen kilpailu Sordo voitti. Sordon MM-tilastot ovat MM-sarjan yhdet erikoisimmista, sillä espanjalainen on noussut palkintopallille peräti 44 kertaa, mutta voittoja on kertynyt vain yksi. Kaikkien aikojen palkintosijoitusten tilastossa MM-sarjassa Sordo on 12. sijalla, mutta voittotilastossa sijoitus on vasta 47.

EM-sarjan kauden kuudes osakilpailu Tshekissä ajetaan edellisen osakilpailun (Italia) tavoin asfalttikilpailuna.

– Tshekin EM-ralli on tärkein kilpailu maassa, missä on erittäin vahva rallikulttuuri. Yhtenä EM-sarjan avainkilpailuista se on myös yksi suurimmista ralleista tasoltaan kovimmassa sarjassa R5-autojen osalta. Tästä syystä se on myös erittäin tärkeä meille ja on tärkeää olla edustettuna autonvalmistajana, jolla on rallissa asiakasohjelma, Hyundai Motorsportin asiakasohjelman varatoimitusjohtaja Andrea Adamo sanoo.

Hyundaille Sordon tasoisen kuljettajan saaminen mukaan asiakasohjelman markkinoinnin kannalta erittäin tärkeään kilpailuun on äärimmäisen merkittävä asia.

– Mahdollisuus saada Dani Sordo, yksi parhaista asfalttikuljettajista, ajamaan Hyundain i20 R5 -autoa on loistava mahdollisuus tuoda esiin automme kapasiteettiä. Tiedämme sen, että kilpailussa tullaan näkemään paljon paikallisia kuljettajia ja tiimejä, mutta olemme luottavaisia sen suhteen, että yhdistelmä Dani ja automme pystyvät taistelemaan voitosta, Adamo vakuuttaa.

Tshekin EM-ralli ajetaan 24.-26. elokuuta, sen keskuspaikkana toimii Zlinin kaupunki, ja suomalaiskuljettajista mukana tulevat olemaan ainakin Juuso Nordgren, sekä Miika Hokkanen. Saksan MM-ralli on ohjelmassa edellisenä viikonloppuna.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit