Spekulointi seis, Bottakselle jatkosopimus – “Meillä on sarjan vahvin kuljettajaduo”

6.8.2020 / 17:19
Valtteri Bottas on juhlinut voittoa Mercedes-tallissa kahdeksan kertaa (Kuva: Daimler AG).

[ A- ] / [ A+ ]

Spekulointi Valtteri Bottaksen tulevaisuuden osalta voidaan ainakin Formula 1:n MM-sarjan ensi kauden työpaikan osalta lopettaa. Mercedes kun tiedotti torstaina, että Bottas jatkaa tallissa myös ensi kaudella.

Valtteri Bottas, 30, aloitti Mercedes-tallissa Formula 1:n MM-sarjassa vuonna 2017, kilpailtuaan sitä ennen Williams-tallissa neljän kauden ajan. Mercedeksellä Bottas on saavuttanut tähän mennessä 66 ajamastaan kilpailusta kahdeksan osakilpailuvoittoa ja yhteensä 39 palkintosijoitusta. Vuonna 2017 Bottas sijoittui kuljettajien MM-pisteissä kolmanneksi ja viime kaudella toiseksi.

– Olen erittäin iloinen saadessani jatkaa Mercedes-tallissa myös ensi vuonna. Kiitos jokaiselle tallin jäsenelle ja koko Mercedes-perheelle heidän jatkuvasta tuesta, sekä luottamuksesta minua kohtaan. Olen erittäin ylpeä saadessani edustaa tätä tallia ja “johtotähteä” taas ensi vuonna, Bottas sanoo Mercedeksen F1-tallin tiedotteessa.

Mercedes-tallin tultua mukaan nykymuodossaan autourheilun kuninkuusluokkaan vuonna 2010, ei tallissa ole kuljettajavaihdoksia juurikaan tehty. Michael Schumacher ajoi uransa kolme viimeistä kautta Mercedeksellä. Nico Rosbergin kohdalla tilanne oli sama, nuorempi Rosberg lopetti uransa Mercedeksellä, mutta kausia kertyi saksalaistallissa seitsemän. Lewis Hamilton on edustanut Mercedestä jo vuodesta 2013 lähtien ja Bottas tuli siis talliin vuonna 2017.

– Tänä vuonna olemme nähneet vahvemman Valtterin kuin koskaan aiemmin, niin radalla tapahtuvien suoritusten osalta, kuin myös fyysisesti ja henkisesti, Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff kehuu.

Wolffin johtama Mercedes-talli on juhlinut MM-sarjassa tallien maailmanmestaruutta vuodesta 2014 lähtien, peräkkäisiä mestaruuksia kasassa on nyt siis kuusi. Eikä tämäkään vuosi näytä tuovan tähän asiaan poikkeusta, Mercedes kun on kerännyt kauden neljästä ensimmäisestä osakilpailusta enemmän MM-pisteitä, kuin toisena ja kolmantena tallipisteissä olevat Red Bull ja McLaren yhteensä.

– Olen vakuuttunut siitä, että meillä on sarjan vahvin kuljettajaduo ja Valtterin jatkosopimus on tärkeä askel sille, että säilytämme tämän asetelman myös jatkossa, Wolff korostaa.

Formula 1:n MM-sarjan kauden viides osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Silverstonen radalla Englannissa. Viime viikonloppuna samaisella radalla Hamilton ajoi voittoon, vaikka kärsi rengasrikon kilpailun viimeisellä kierroksella. Sen sijaan Bottas ei ollut yhtä onnekas, vaan rengasrikko tapahtui jo pari kierrosta ennen maalia ja maalissa nastolalainen oli vasta 11.

Valtteri Bottaksen F1-ura tähän mennessä

Williams (2013-2016) – Mercedes (2017-2020)

77 – Ajetut kilpailut – 66
0 – Osakilpailuvoitot – 8
9 – Palkintosijoitukset – 39
0 – Paalupaikat – 12
411 – MM-pisteet – 936

Yhteensä

Ajetut kilpailut – 143
Osakilpailuvoitot – 8 (5,6 %)
Palkintosijoitukset – 48 (33,6 %)
Paalupaikat – 12 (8,4 %)
MM-pisteet – 1347 (9,4 / kilpailu)

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit