Suninen hakee Rovaniemeltä uutta alkua kauteen – “En mieti sitä enää ollenkaan”

25.2.2021 / 13:19
Teemu Suninen sijoittui viime vuonna MM-pisteissä seitsemänneksi (Kuva: M-Sport Ford).

[ A- ] / [ A+ ]

Historian ensimmäisessä Rovaniemen MM-rallissa tehdastallien WRC-kaluston ratissa nähdään kaksi suomalaiskuljettajaa. Siinä missä Toyotan Kalle Rovanperä starttaa kilpailuun yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista, on M-Sport Fordin Teemu Sunisen tilanne startin lähestyessä lähes täydellinen kysymysmerkki.

Teemu Sunisen, 27, osalta kausi 2021 rallin MM-sarjassa käynnistyi surkealla tavalla. Suninen kellotti Monte Carlon MM-rallin avauserikoiskokeelle nopeimpia väliaikoja, kunnes Ford lipsahti päin vuorenseinämää ja kimposi siitä tien yli päätyen rotkoon. Rajun ulosajon seurauksena Sunisen ja kartanlukija Mikko Markkulan kilpailu päättyi jo ennen kuin se oli kunnolla ehtinyt edes alkaa.

– En mieti sitä enää ollenkaan. Rovaniemellä tarkoitus on ajaa kovaa ja puhtaasti. Haluan näyttää sen mihin tämä talli pystyy ja mihin tällä autolla on mahdollista yltää. Kuten aina, niin myös tässä rallissa tulen antamaan aivan kaikkeni. Se mitä tapahtui Montessa, oli huonoa tuuria. En ajanut yli rajojen, vaan siinä ulosajossa oli mukana huonoa tuuria, Suninen kommentoi Monten tapahtumia rallin MM-sarjan kotisivuilla.

Selvää tottakai on, että niin Suniselle itselleen, kuin myös jokelalaisen edustamalle M-Sport Ford -tallille pettymys Monte Carlon MM-rallissa oli iso, mutta 12 osakilpailua käsittävässä rallin MM-sarjassa tunnetusti “jokainen tsäänssi on uusi mahdollisuus”, aivan kuten edesmennyt legendaarinen mäkikotka sen aikoinaan osuvasti sanoi.

– Rakastan ajamista näissä olosuhteissa ja lumella. Olen kilpaillut Rovaniemellä aiemminkin, mutta siitä on kulunut jo paljon aikaa. Fiilis kuitenkin siitä, että pääsee ajamaan tälläisillä lumisilla ja jäisillä teillä, on todella ainutlaatuinen. Tämä ralli on uusi tuttavuus lähes kaikille kuljettajille ja vauhdit täällä tulevat olemaan kovempia kuin Ruotsissa, vaikka tiet ovat kapeampia ja vaikeampia, Suninen vertailee Rovaniemeä naapurimaamme talviralliin.

Suninen starttaa perjantaina reitille kahdeksantena WRC-auton kuljettajana. Se onko lähtöpaikasta hyötyä vai haittaa, nähdään vasta perjantaina.

– Riippuu tietysti siitä millaiset olosuhteet ovat rallin aikaan, mutta mikäli lunta on satanut paljon, niin lähtöpaikastamme voi olla hyötyä, Suninen ennakoi.

Rovaniemen MM-ralli käynnistyy perjantaina ja maaliin saavutaan sunnuntaina. Perjantain ohjelmassa on kahteen kertaan ajettava Sarriojärven erikoiskoe ja ajokerroista toinen ajetaan pimeällä.

– Perjantain erikoiskoe on kaikkein haastavin ja luulen, että juuri siellä, missä on eniten teknisiä ja vaikeita osuuksia erityisesti pimeällä, meillä on paras mahdollisuus näyttää, että vauhtia löytyy, Suninen korostaa.

 

 

Teksti: Jari Hotti, Rovaniemi
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote, WRC.com

 

Katsojaopas! Näin seuraat Rovaniemen MM-rallia – Kaikki faktat samassa paketissa


Facebook kommentit