Suninen hehkuttaa uutta työkaluaan Puolan MM-rallin aattona – “Kyllä se on rallikuskin unelma”

28.6.2017 / 20:32
Fordilla on ajettu tänä vuonna MM-sarjassa kolme osakilpailuvoittoa (Kuva: M-Sport).

[ A- ] / [ A+ ]

Teemu Suniselle torstaina käynnistyvä Puolan MM-ralli on uran 24. MM-sarjan osakilpailu, mutta ensimmäinen WRC-kalustolla. Suninen kilpailee Puolassa Sebastien Ogierin ja Ott Tänakin tallikaverina M-Sport Ford Fiesta WRC ’17 -autolla. Suninen kertoi lähestyvän rallin aattona tunnelmistaan UrheiluUutiset.comille.

Helmikuussa 23 vuotta täyttäneen Teemu Sunisen nousu tälle tasolle on tapahtunut varsin nopeasti, sillä kartingilla autourheilun aloittanut Suninen ajoi vielä vuonna 2014 rallin SM-sarjaa SM3-luokassa. Viime vuonna Suninen ajoi WRC2-luokan MM-sarjan loppupisteissä toiseksi ja tälle kaudelle jokelalainen sai sopimuksen M-Sportille, joka kattaa MM-ralleja niin WRC:ssa, kuin myös WRC2:ssakin. WRC-debyytin lähestyessä Sunisella on fiilis korkealla.

– On hieno fiilis. Auto toimii hyvin ja tehoa on paljon. Kyllä se on rallikuskin unelma, viime viikolla kahden päivän aikana yhteensä 300 testikilometriä Ford Fiesta WRC ’17 -autolla ajanut Suninen hehkuttaa.

On selvää, että kun vertailuun laitetaan vuoden 2017 sääntöjen mukainen WRC-auto ja R5-luokan ralliauto, niin erot ovat valtavat.

– Teho, pitovoima ja aktiivikeskilukko, joka nopeuttaa aika paljon auton kääntyvyyttä. Sen kanssa ei tarvitse painia ollenkaan, vaan se tekee niin kuin kuski käskee. Haaste on siinä, että täytyy sopeutua lisänopeuteen mitä auto suo ja etenkin pitovoimaan, Suninen kuvailee.

Suninen taisteli viime vuonna WRC2-luokan maailmanmestaruudesta Esapekka Lappia vastaan, joka on ajanut tällä kaudella oman uransa kaksi ensimmäistä MM-rallia WRC-kalustolla. On selvää, että näiden kahden nuoren suomalaiskuljettajan kohdalla tullaan väistämättäkin käymään vertailua sijoitusten suhteen. Lapille riitti käytännössä yksi MM-ralli (Portugali) tottua WRC-kalustoon, kun seuraavassa osakilpailussa Italiassa vauhti oli jo palkintosijoitusten tasolla. Sunisen mukaan uuteen autoon hyppääminen ei ole tuottanut suuriakaan vaikeuksia.

– Kyllä se aika helpolta tuntui ajaa. Mutta tietysti vaatimustaso ja vauhdit nousee aika paljon. Samalla toisaalta pystyy ajamaan myös lähempänä riskirajaa, kun auto käyttäytyy niin hyvin, Suninen taustoittaa.

Suninen lähtee debyyttikisaansa ns. puhtaalta pöydältä, vertailupohjaa kun ei ole, ja menestysmahdollisuuksia pohdittaessa esiin nouseekin se perinteinen “oma suoritus” kortti, joka tässä kohtaa on varsin fiksua ajattelua. Mieluummin ajokokemusta täyden rallin verran, kuin kaasu pohjassa kolmannesta mutkasta lepikkoon ja keskeytys.

– Ehkä vaikea sanoa missä kohtaa vauhdillisesti nyt mennään. Enemmän keskitytään omaan tekemiseen ja katsotaan sitten maalissa missä kohtaa ollaan tuloslistalla. Oma, hyvä suoritus, niin saa olla tyytyväinen, Suninen pohtii ja korostaa, että sijoituksista numeroiden muodossa on turhaa tässä vaiheessa puhua.

– Tässä kohtaa on kuitenkin vaikeaa mitään tulostavoitteita asettaa. Se voi olla, että ollaan kahdeksas, jäädään puoli minuuttia ja ollaan tyytyväisiä. Tai sitten taistellaan palkintosijoituksesta, tulee tyhmä virhe ja ollaan pettyneitä. Tulos voi olla mitä vaan.

M-Sportin tallipäällikkö Malcolm Wilsonilla usko nuoreen suomalaissuojattiinsa on vahva.

– Hän on poikkeuksellinen nuori lahjakkuus, jolla on upea tulevaisuus edessään. On fantastista nähdä hänen ottavan tärkeä askel urallaan yhdessä M-Sportin kanssa. Olen seurannut hänen kehitystään jo useiden vuosien ajan ja odotan innolla sitä mihin hän kykenee seuraavalla tasolla, niin Puolassa, kuin kotirallissaan Suomessakin, Wilson sanoo.

Puolan MM-ralli käynnistyy torstai-iltana. UrheiluUutiset.com seuraa rallin tapahtumia tiiviisti koko viikonlopun ajan.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit