Suninen kommentoi Bottaksen mahdollisuuksia Tunturirallissa – “Kuulin nuotteja jo unissani”

24.1.2019 / 19:33
Valtteri Bottas Tunturirallin testierikoiskokeella torstaina (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Samalla, kun perjantaina Rovaniemellä käynnistyy rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailu Tunturiralli, niin samalla käynnistyy myös F1-kuljettaja Valtteri Bottaksen uran ensimmäinen kilpailu rallissa. Teemu Suninen on luottavainen sen suhteen, että Bottas selviytyy vaativasta haasteesta kunnialla.

Valtteri Bottas kilpailee Tunturirallissa Fordin WRC-autolla, joka on Teemu Suniselle erityisen tuttu, onhan jokelalainen nähty M-Sport-tallin väreissä Fordin WRC-auton ratissa tähän mennessä 15 MM-rallissa. Bottasta ja Sunista yhdistää myös se, että Bottaksen tavoin Suninen oli nuorempana kansainvälisesti menestynyt karting-kuljettaja, jolle ennustettiin hienoa tulevaisuutta rata-autoilun parissa.

Toisin kuitenkin kävi, Bottas eteni aina Formula 1:n MM-sarjaan asti, kun taas Sunisesta tuli kuljettaja rallin MM-sarjaan. UrheiluUutiset.comin pyynnöstä Suninen arvioi Bottaksen mahdollisuuksia tulevassa Tunturirallissa.

– Helppo ralli ei tule missään nimessä olemaan. Olen kuitenkin luottavainen sen suhteen, että vauhti ei tule pelottamaan ja osalla pätkistä tulee varmasti ajamaan hyviä aikoja. Tietysti rallissa tulee aina uusia olosuhteita ja ne vaihtelee, Suninen korostaa.

Siinä missä Sunisella on edessään Monte Carlon MM-rallissa haastavia ja mutkaisia teitä 324 ek-kilometrin verran, on Bottaksen urakka kahden päivän aikana 244 kilometriä nopeavauhtisia erikoiskokeita. Suninen toivoo, että Bottas selviytyy maaliin asti. Jo se olisi voitto niin Bottakselle itselleen, kuin myös katsojille, joita paikan päälle Rovaniemen ympäristöön saapuu varmasti runsain mitoin seuraamaan F1-tähden ralliotteita.

– Toivottavasti “Vale” pysyy tiellä ja saa ajettua hyviä pätkäaikoja. Ja tietysti tärkeimpänä se, että nauttii rallista. Hienoa, että kaveri lähtee ottamaan uusia haasteita, Suninen kehuu.

Bottas nähtiin keskiviikko-iltana kauppakeskuksessa Rovaniemellä AKK:n Flying Finn -tilaisuudessa kommentoimassa edessä olevaa haastetta. Aina hyväntuulinen Bottas kertoi, että projekti on edennyt kaikin puolin hyvin ja suunnitelmien mukaisesti.

– Olen nauttinut paljon. Opeteltavaa lyhyessä ajassa on valtavasti, mutta kaikki on sujunut isommitta ongelmitta. Matkan varrella on sattunut toki kaikkea hauskaa ja viime yönä vielä unissanikin kuulin kartanlukijani Rautiaisen Timon äänen ja nuotteja päässäni, Bottas nauratti yleisöä.

Kaksipäiväinen Tunturiralli käynnistyy perjantaina ja ensimmäinen erikoiskoe starttaa kello 12.43. Bottas ja Rautiainen ovat reitillä numerolla yksi.

Bottaksen esiintyminen kauppakeskuksessa keskiviikkona katsottavissa kokonaan alapuolella olevalta videolta.

 

23.1.2019 – Valtteri Bottas Rovaniemellä

Valtteri Bottas ja tuoreet kuulumiset pari päivää ennen Ralli SM @Arctic Lapland Rallyn starttia.

Julkaissut UrheiluUutiset.com Keskiviikkona 23. tammikuuta 2019

 

23.1.2019 – Valtteri Bottaksen Ford Fiesta R5

Valtteri Bottas ja Ford Fiesta WRC -auto autoliikkeessä Rovaniemellä pari päivää ennen Ralli SM Arctic Lapland Rallyn starttia. Mukana myös Jari Ketomaan Ford Fiesta R5.

Julkaissut UrheiluUutiset.com Keskiviikkona 23. tammikuuta 2019

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit