Suninen lähellä uran ensimmäistä palkintosijoitusta MM-asfalttirallissa – “Tuli vaaditut kilometrit täyteen”

8.4.2017 / 21:05
Teemu Suninen on Korsikan MM-rallissa WRC2:ssa lauantain jälkeen toisena (Kuva: M-Sport).

[ A- ] / [ A+ ]

Teemu Suninen yhdessä kartanlukijansa Mikko Markkulan kanssa ovat tehneet vahvaa työtä Korsikan MM-rallissa WRC2-luokassa. Kahden ajopäivän jälkeen kaksikko on luokassa toisella sijalla ja uran ensimmäinen palkintosijoitus MM-sarjan asfalttirallista on nyt kahden erikoiskokeen ja 64,2 ek-kilometrin päässä.

Teemu Suninen ajoi lauantaina neljästä erikoiskokeesta kolmelle toiseksi nopeimman ajan, mutta ehkä kuitenkin parhaiten nuoren suomalaisen hyviä otteita kuvaa päivän kokonaisajat: Suninen kun oli toisena ajopäivänä koko WRC2-luokan nopein kuljettaja ja mm. luokkaa johtava Andreas Mikkelsen oli 2,1 sekuntia Sunista hitaampi.

– Tämä on ensimmäinen kilpailu asvaltilla tällä autolla. Ehkä tässä tuli vaaditut kilometrit täyteen, että pääsin sisään tämän auton ajamiseen. Ajo on kyllä kehittynyt koko kilpailun ajan, mutta vielä on parannettavaa. Autoon ei tehty mitään muutoksia, mutta nyt pysyin kärjen tuntumassa koko päivän, Suninen kommentoi tiedotteessaan lauantain erikoiskokeiden jälkeen.

Lauantain viimeisellä erikoiskokeella Sunisen “kakkossijojen putki katkesi”, kun kesken matkanteon eteen sattui odottamaton, hidastava este.

– Stephane Sarrazinilta meni rengas ja hän ajoi siinä edessä viisi kilometriä, eikä päästänyt ohi, neljänneksi nopeimman ajan tehnyt Suninen ihmetteli.

Sunnuntaina edessä on vielä kaksi erikoiskoetta ja yhteensä 64,2 ek-kilometriä. Sunisen asema WRC2-luokan toisella sijalla on varsin vankka, sillä kolmentana oleva Yohan Rossel on jäänyt jo lähes kaksi ja puoli minuuttia. Mikkelsen luokan kärjessä on vahvasti matkalla kauden toiseen voittoonsa, ero Suniseen on minuutti ja 7,9 sekuntia.

– Samalla lailla ajetaan kuin nyt. Haetaan hyvää suoritusta ja koetetaan selvitä ilman ongelmia, Suninen suunnitteli.

Korsikan MM-rallin viimeinen ajopäivä sunnuntaina käynnistyy lähes 54-kilometrisellä Antisanti–Poggio di Nazzan erikoiskokeella kello 9.58 alkaen.

WRC2:n tilanne 8/10 ek:n jälkeen

1) Andreas Mikkelsen (Skoda) 2.50.31,9
2) Teemu Suninen (Ford) + 1.07,9
3) Yohan Rossel (Citroen) + 3.34,8
4) Ole Christian Veiby (Skoda) + 5.59,3
5) Simone Tempestini (Citroen) + 6.44,5
6) Pierre-Louis Loubet (Ford) + 8.27,5

Mikkelsenin keskinopeus: 88,9 km/h
Erikoiskokeiden pohja-ajat: Mikkelsen 6, Kopecky 2

Lue myös! Ogier putosi voittotaistelusta, Latvala taistelee kolmannesta sijasta – “Nyt nautin ajamisesta toden teolla” (8.4.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit