Suninen luottavaisin mielin taistelemaan MM-hopeasta – “Espanja sopii minulle”

6.10.2017 / 07:40
Teemu Suninen metsästää Espanjasta WRC2-luokan voittoa (Kuva: M-Sport).

[ A- ] / [ A+ ]

Teemu Suninen lähtee perjantaina käynnistyvään Espanjan MM-ralliin taistelemaan WRC2-luokan voitosta.

Luokkavoitolla Teemu Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula tarttuisivat tiukasti kiinni myös WRC2-luokan MM-hopeasta, jonka he viime vuonna saavuttivat Skoda Fabia R5:n ratissa. Eroa sarjan kakkossijaa pitävään Eric Camilliin on 17 pistettä, mutta ranskalainen on ajanut jo kaksi kilpailua Sunista enemmän.

Espanjan MM-ralli on sarjan ainoa sekakilpailu, mikä luo omat haasteensa niin kuljettajille, kuin tiimien mekaanikoillekin. Autot muuttuvat perjantai-illan huollossa vain 75 minuutissa sorasäädöistä asfaltille sopiviksi menopeleiksi.

– Sora on hitaan puoleista. Erikoiskokeet ovat ahtaita ja syheröisiä. Kiviä ja puita on paljon reunoilla, joten tilaa ei juuri ole. Asfaltti vastaavasti on nopeaa ja sileää ja sitä voi verrata paikoin ihan moottoriratoihin – vaikkakin se on hitaampaa, vertailee Suninen.

Rata-autoilusta ralliin ponnistaneelle Suniselle asfaltti maistuu aina, mutta Kataloniassa se on sitäkin maukkaampaa, sillä likaa ei nouse tielle muiden asfalttikisojen tavoin.

– Espanja sopii minulle, koska tiet ovat puhdasta asfalttia. Se on minulle helpompaa tässä vaiheessa. Puhtaalla pinnalla vauhtini on yleensä hyvää.

Pitkä kilpailutauko Saksan MM-rallin jälkeen ja vielä pidempi tauko R5-autosta soralla päättyi vihdoin kisaviikon alussa, kun Suninen pääsi ottamaan tuntumaa Fiestaansa.

– Maanantaina ajoimme päivän testin asfaltilla. Olihan tuossa hieman taukoa, kun viimeksi olen ajanut tällä autolla soralla Portugalissa toukokuussa. Mutta eiköhän se siitä lähde luonnistumaan. Pienellä jännityksellä sorapäivään, vaikka Kataloniassa vauhti on soralla ollut aina hyvä, Suninen sanoo.

Torstain testierikoiskokeella Suninen ajoi vain kahdesti, tehden WRC2-luokan kilpailijoista nopeimman ajan. Moni haluaisi jo kuulla, minne Sunisen tie vie tulevalla kaudella, mutta mies on toistaiseksi vaitonainen vaihtoehdoistaan.

– Ensi vuoden suunnitelmista en osaa vielä sanoa mitään, mutta uutisia saadaan varmasti pian, Suninen uskoo.

Espanjan MM-rallin ensimmäinen erikoiskoe käynnistyy perjantaina klo 10.53 Suomen aikaa.

Lue myös! WRC faktat 11/2017: Espanjan MM-rallin tärkeimmät tiedot, aikataulu ja suomalaisten ennakkotunnelmat (5.10.2017)

Teksti: Teemu Sunisen tiedote


Facebook kommentit