MOTORSPORT

Suninen suomalaistiimin Volkswagenilla Jyväskylään – “En malta odottaa”

Teemu Suninen osallistuu Jyväskylän MM-ralliin tänä vuonna Printsport Racing -tiimin Volkswagen Polo GTI -autolla, kilpaillen WRC2-luokassa.

Viime viikolla Teemu Suninen, 27, ilmoitti päättäneensä vuonna 2017 käynnistyneen yhteistyön M-Sport Ford -tallin kanssa. Suninen osallistui brittitallin väreissä 47 MM-ralliin ja niistä 37:een Fordin WRC-autolla. Nyt edessä on uusi haaste, kun Suninen yhdessä kartanlukijansa Mikko Markkulan kanssa osallistuvat lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna ajettavaan Jyväskylän MM-ralliin Eero Räikkösen johtaman Printsport Racing -tiimin Volkswagen Polo GTI -autolla.

– Olen iloinen saadessani kertoa teille, että osallistumme Suomen MM-ralliin ja kilpailemme WRC2-luokassa. On aina erityinen fiilis saada ajaa kotirallissa. En malta odottaa, että pääsen taas ratin taakse, varsinkin kun kyseessä on 70-vuotisjuhlakilpailu. Nopeat suomalaiset soratiet, täältä tullaan taas, Suninen tiedotti sosiaalisen median kanaviensa kautta torstai-iltana.

Suninen on kerännyt tänä vuonna WRC2-luokassa 41 pistettä, Kroatian ja Portugalin kakkossijojen myötä. WRC2-luokan pisteissä jokelalainen on kahdeksantena. Suninen ei aiemmin ole Volkswagenilla kilpaillut ja edellinen R5-autolla ajettu Jyväskylän MM-rallii oli vuonna 2016, kun hän sijoittui sen aikaisessa WRC2-luokassa toiseksi. Voittoon tuolloin ajoi Esapekka Lappi, joka tällä samaisella Volkswagenilla, millä Suninen tulee kilpailemaan, voitti WRC2-luokan tänä vuonna Rovaniemellä, sekä Portugalissa.

Secto Rally Finland, rallin MM-sarjan kauden kymmenes osakilpailu, ajetaan Keski-Suomessa, Jyväskylän toimiessa perinteiseen tapaan kilpailun keskuspaikkana, 1.-3. lokakuuta.

Teemu Suninen Jyväskylässä

2014 – WRC3-luokan voitto (Citroen DS3 R3T)
2015 – WRC3-luokassa 11. (Citroen DS3 R3T Max)
2016 – WRC2-luokassa toinen (Skoda Fabia R5)
2017 – Yleiskilpailussa neljäs (Ford Fiesta WRC)
2018 – Yleiskilpailussa kuudes (Ford Fiesta WRC)
2019 – Yleiskilpailussa kahdeksas (Ford Fiesta WRC)

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Facebook

 

Ohhoh! Teemu Sunisen ja brittitallin yhteistyö päättyi – “Mikään ei ole ikuista”

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com