Sunisella hienoja muistoja Espanjasta – “Erikoiskokeilla voi ajaa kuin ajaisi radalla”

25.10.2018 / 07:17
Teemu Suninen kilpailee Espanjan MM-rallissa neljättä kertaa (Kuva: M-Sport Ford).

[ A- ] / [ A+ ]

Espanjan MM-rallissa nähdään tänä vuonna mukana yhdeksän sellaista kuljettajaa, jotka ovat aiempina vuosina juhlineet tässä kilpailussa joko yleiskilpailun voittoa, tai luokkavoittoa. Yksi heistä on Teemu Suninen.

Teemu Suninen yhdessä kartanlukijansa Mikko Markkulan kanssa voittivat vuosi sitten Espanjassa WRC2-luokan. Kyseessä oli kaksikolle kolmas osallistuminen tähän kilpailuun ja kaikilla kerroilla luokka oli juuri WRC2, joten kolmas kerta todellakin toden sanoi tässä kohtaa. Nyt Suninen lähtee urallaan ensimmäistä kertaa Espanjan soran ja asfaltin yhdistelmäkilpailuun WRC-kalustolla.

– Olen kilpaillut Espanjan MM-rallissa joka vuosi debyyttikaudestani 2015 lähtien ja kyseessä on kilpailu josta tykkään todella paljon, Suninen hehkuttaa M-Sport Fordin tiedotteessa.

Suniselle nyt edessä oleva kilpailu on uran 12. WRC-autolla ajettava MM-ralli. Edellisessä osakilpailussa Walesissa Suninen joutui keskeyttämään ulosajon seurauksena yhdeksännellä erikoiskokeella. Sunisen kohdalla kyseessä oli todellakin tilastoharvinaisuus, sillä edellisen kerran 24-vuotias jokelalainen oli joutunut jättämään kilpailun kesken MM-tasolla ennen maalia Portugalissa toukokuussa 2015.

– Ajoimme viime viikolla testiä Espanjan asfaltilla ja auto tuntui heti välittömästi hyvältä. Säädöt tälläiselle asfalttipinnalle ovat varsin ainutlaatuiset ja erikoiskokeilla voi ajaa kuin ajaisi radalla. Soralla ajettavat erikoiskokeet sen sijaan ovat melko kapeat ja niissä on paljon samaa kuin mitä Portugalissa on, Suninen kuvailee.

M-Sport Fordin tallipäällikkö Malcolm Wilson on läpi kauden ajan kehunut Sunisen suorituksia ja luottamuksen osoituksena Suniselle sorvattiinkin jatkosopimus ensi kaudelle. Myös Espanjan kilpailun osalta Wilson on vakuuttunut Sunisen mahdollisuudesta menestyä.

– Teemulla on kapasiteettia taistella kärkisijoituksista tässä kilpailussa. Hän varmasti myös haluaa näyttää kaiken sen mitä on oppinut, kilpailussa, joka on hänelle aiemmilta vuosilta tuttu, Wilson sanoo.

Espanjan MM-ralli käynnistyy Barcelonan kaupunkierikoiskokeella tänään torstaina illalla ja maaliin saavutaan sunnuntaina. Niin ja ne kahdeksan muuta kuljettajaa, jotka Sunisen lisäksi tämänvuotisen Espanjan MM-rallin osallistujista ovat aiemmin tässä kilpailussa voittoa juhlineet, ovat Sebastienit Loeb ja Ogier, Andreas Mikkelsen, Jan Kopecky, Fabio Andolfi, Nil Solans, Craig Breen, sekä Dani Sordo. Kolme ensimmäistä yleiskilpailussa ja viisi jälkimmäistä pienemmissä luokissa.

Teemu Sunisen kausi MM-sarjassa 2018

Monte Carlo – 5. (WRC2)
Ruotsi – 8.
Meksiko – 12.
Argentiina – 9.
Portugali – 3.
Italia – 10.
Suomi – 6.
Saksa – 5.
Turkki – 4.
Wales – Keskeytys, ulosajo

Lue myös! Tilastot eivät valehtele, Latvala huippuiskussa Espanjaan – “Ralli josta olen aina tykännyt” (25.10.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit