Suniselle pettymys Monte Carlossa, ulosajo päätti matkanteon – “Se paikka vain yllätti”

26.1.2018 / 17:22
Teemu Sunisen ja Mikko Markkulan taival Monte Carlossa päättyi ulosajoon (Kuva: Timo Anis).

[ A- ] / [ A+ ]

Teemu Sunisen oppimatka Monte Carlon MM-ralliin loppui ennenaikaisesti. Suninen keskeytti ulosajoon perjantaina rallin neljännellä erikoiskokeella.

Monte Carlon MM-rallissa syitä kuljettajan virheisiin ei tarvitse kaukaa hakea. Olosuhteet kilpailussa ovat helpoimmillaankin riittävän haastavat nappaamaan varomattoman kuljettajan syleilyynsä. Juuri näin kävi toista kertaa kisaan osallistuneille Teemu Suniselle ja kartanlukija Mikko Markkulalle, jotka lähtivät päivään täynnä taistelutahtoa. Torstain liukkaat erikoiskokeet pimeässä oli jo selätetty ja rallin piti jatkua tasaisemmissa merkeissä.

– Päätimme hieman nostaa vauhtia, koska aamun ensimmäinen erikoiskoe oli meiltä varman päälle ajoa. Pahaksi onneksi erikoiskokeella alkoi vielä sataa, joten tie oli liukas, Suninen kertaa.

Sade ei Sunista haitannut. Jo karting-aikoina erilaiset olosuhteet tulivat tutuiksi, joten liukkaus ei yksinään asioita heikommaksi muuttanut. Rallissa tilanteet tulevat kuitenkin välillä niin sanotusti silmille.

– Se paikka vain yllätti meidät hieman. Kiihdytimme sellaiseen vasuriin ja auto lähti käsistä. Päädyimme jokeen, eikä sieltä sitten enää omin avuin ylös päästy. Harmi juttu, Suninen harmitteli.

Plussalla Suninen saa matkastaan merkitä kuitenkin nopeuden, joka oli vasta kasvamaan päin tietoisesti keskellä tietä ajetun ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen. Suninen oli keskeytyshetkellä luokkansa viidentenä.

– Olin sentään väliajoissa tulossa hyvää kyytiä. Ehkä jopa nopeinta vauhtia luokassani. Se ei vaan hirveästi lohduta, kun ei maaliin asti päästy, Suninen päätti.

Teksti: Teemu Sunisen tiedote


Facebook kommentit