Suniselta vakuuttava paluu omalle tasolleen – “Otettiin mitä otettavissa oli”

1.4.2019 / 05:26
Teemu Suninen ajoi Korsikan MM-rallissa viidenneksi (Kuva: M-Sport Ford).

[ A- ] / [ A+ ]

Yksi Korsikan MM-rallin tämänvuotisen kilpailun suurimmista onnistujista oli ehdottomasti viidenneksi sijoittunut M-Sport Ford -tallin Teemu Suninen, joka vaikean alkukauden jälkeen teki nyt odotetun paluun omalle tasolleen.

Teemu Suniselle ja kartanlukija Marko Salmiselle lähtökohdat kauden neljänteen MM-ralliin olivat kaikkea muuta kuin helpot. Kausi oli käynnistynyt kolmella ulosajolla yhtä monessa MM-rallissa ja pistesaraketta “koristi” vain yksi Power Stage -erikoiskokeelta hankittu piste. Kaiken lisäksi Suninen kilpaili Korsikan vaikeassa MM-rallissa ensimmäistä kertaa WRC-autolla, joten jokelalaisen lahjakkuuden paineensietokyky pistettiin nyt toden teolla koetukselle.

Talli vaati Sunista tuomaan auton ehjänä maaliin Korsikan haastavilla asfalttiteillä ja siihen huutoon Suninen myös onnistuneesti vastasi ajamalla hienosti viidenneksi, ollen samalla suomalaiskolmikosta paras, sekä kruunaten vielä hienon viikonloppunsa nappaamalla Power Stage -erikoiskokeelta kolme lisäpistettä kolmanneksi nopeimman ajan myötä.

– Kaikki ymmärsivät homman jujun, maaliin oli tultava ja hyvät pisteet otettava. Tällä tasolla jos alkaa varmistella, on heti viimeinen. Koko ajan ajoimme aika lähellä rajoja, mutta emme menneet niiden yli. Otettiin se, mitä otettavissa oli, Suninen kommentoi tiedotteessaan kilpailun jälkeen.

Suninen ajoi viikonloppuna kolme kertaa kolmanneksi nopeimman ek-ajan ja kuuden nopeimman joukosta Sunisen nimi löytyi 14 ajetulla erikoiskokeella yhteensä seitsemän kertaa.

– Elfynin (Evans) uskomattoman esityksen lisäksi myös Teemu ajoi täällä loistavasti. Hän selvitti kaikki erikoiskokeet varmasti läpi ja taisteli sunnuntaina (Ott) Tänakia vastaan säilyttäen viidennen sijansa. Teemu keräsi ison määrän arvokasta tietoa tästä vaikeasta kilpailusta ja osoitti myös nopeutensa saalistamalla kolme ansaittua pistettä Power Stage -erikoiskokeelta, M-Sport Fordin tallipäällikkö Richard Millener kehui suomalaissuojattiaan.

 

 

“Viikonloppu oli meille todella hyvä”

Sunnuntaina Korsikan MM-rallin ohjelmassa oli enää kaksi erikoiskoetta ja jos oli Suninen viimeisellä, Power Stage -erikoiskokeella kolmanneksi nopein, niin sama hieno sijoitus tuli myös viimeisen ajopäivän avauksesta. Onnistunut suoritus toi yleensä varsin vakavan oloisesta Sunisesta median edessä sen rennomman puolen, jota harvemmin on nähty.

– Tämä oli hyvä ajo meiltä. Minulla oli olallani apina, joka käski rauhoittumaan ja rentoutumaan ja tuomaan auton maaliin. Annoin sille banaanin ja koska hän on kiva kaveri, hän antoi minun ajaa, Suninen nauratti erikoiskokeen maalissa ollutta mediaa, sekä suoraa rallilähetystä seurannutta ralliyleisöä.

Tallin tiedotteessa myöhemmin sunnuntai-iltana Suninen korosti tyytyväisyyttään nyt ajettuun kilpailuun.

– Tämä viikonloppu oli meille todella hyvä ja voin olla tyytyväinen siihen työhön mitä teimme. Ennen kilpailua ajattelin, että tämä olisi vaikein kilpailu kalenterissa tänä vuonna, koska se on ainoa kilpailu missä en ollut ajanut aikaisemmin WRC-autolla, Suninen puntaroi.

Sunisella oli selkeä visio sen suhteen mitä pitää tulevaisuudessa ajosuorituksessa asfalttikilpailujen osalta parantaa.

– Etenkin hiekkainen asfaltti on ollut meille vaikeaa aiemmin. Vauhti oli tosi hyvää paikoitellen, ihan kärkivauhtia, mutta likaisella on vielä enemmän töitä tehtävänä, Suninen myönsi.

Vaikka M-Sport Ford -tallin johto asettikin Suniselle Korsikan kilpailuun tiukan vaatimuksen tuoda auto ehjänä maaliin, ei luottamuspulaa Sunista kohtaan kuitenkaan ole missään vaiheessa ollut, huolimatta penkin alle menneestä alkukaudesta.

– Tallipäälliköllä säilyi täysi luottamus minuun vaikeasta alkukaudesta huolimatta. Olin jo rallia johtanut Ruotsissa ja vauhdin näyttänyt, joten kokemuksen kartuttua pystyn myös kovempiin suorituksiin, Suninen korostaa.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Argentiinassa 25.-28. huhtikuuta.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit