Sunisen 1,5 kuukauden kilpailutauko päättyy – “Tiedämme miten nopeasti hän oppii”

25.4.2018 / 06:01
Teemu Suninen Meksikon MM-rallissa maaliskuussa (Kuva: M-Sport Ford).

[ A- ] / [ A+ ]

Teemu Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula hyppäävät jälleen tulevana viikonloppuna M-Sport Ford -tallin WRC-autoon, kun 1,5 kuukauden mittainen kilpailutauko brittitallin suomalaisparin osalta päättyy ja Argentiinan MM-ralli käynnistyy. Kyseessä on Suniselle ja Markkulalle neljäs MM-ralli tällä kaudella.

Sen sijaan urallaan 31 MM-ralliin osallistuneelle Teemu Suniselle, 24, Argentiinan MM-ralli on uusi kokemus. Aiempaa kokemusta tästä Etelä-Amerikan maasta löytyy vain nuotitusvaiheesta.

– Kilpailusta tulee mielenkiintoinen, koska en ole täällä aiemmin kilpaillut. Kävimme nuotittamassa erikoiskokeet kaksi vuotta sitten ja se mitä siitä muistan, niin rytminvaihdoksia on jonkun verran, eli nopeavauhtisilta teiltä käännetään erittäin kapeille teille, missä ei ole varaa ajautua yhtään leveäksi, Suninen sanoo M-Sport Fordin tiedotteessa.

Sunisen kartanlukija Mikko Markkula, 37, on urallaan osallistunut tähän mennessä 88 MM-ralliin ja Argentiinasta kilpailukokemusta löytyy vuosilta 2007, 2013, sekä 2014, jolloin sijoitus yhdessä Andreas Mikkelsenin kanssa oli yleiskilpailun neljäs. On selvää, että varsinkin tälläisissä kilpailuissa mistä Suniselta ei aiempaa kokemusta löydy, Markkulan kokemus nousee suureen arvoon.

M-Sport Fordin tallipäällikkö Malcolm Wilson on vakuuttunut siitä, että Suninen pystyy Argentiinassa ajamaan hyvän tuloksen.

– Myös Teemulla on mahdollisuus. Hän on nyt ensimmäistä kertaa Argentiinassa, joten hänellä on paljon opittavaa, mutta me myös tiedämme sen miten nopeasti hän oppii. Tässä kilpailussa fiksu ajo tuo usein hyvän tuloksen ja se onkin jotain sellaista mihin Teemu, sekä Mikko pystyvät, Wilson vakuuttaa.

Edellisen kerran Suninen kilpaili maaliskuussa Meksikon soralla ja silloin tärkeä kilpailuun valmistavat testi jäi ajamatta kokonaan lumisateen takia. Tällä kertaa tämäkin osa-alue on Sunisen osalta kunnossa.

– Ajoimme kehitystestiä Portugalissa ja saimme alle hyvän määrän kilometrejä soralta. Oli erittäin tärkeää saada ajettua ne testit, sillä nyt luotan autoon, mutta tiedostan myös sen, että olosuhteet Argentiinassa tulevat olemaan hieman erilaiset, Suninen korostaa.

Suniselle nyt edessä oleva kilpailu on uran viides MM-ralli WRC-kalustolla. Tähän mennessä parhaat sijoitukset ovat viime vuoden Suomen MM-rallin neljäs ja Puolan MM-rallin kuudes sija.

– Tavoitteeni on jatkaa oppimista, kerätä kokemusta ja kehittää ajamista. Jos onnistumme siinä, niin myös lopputulos tulee olemaan hyvä, Suninen päättää.

Argentiinan MM-ralli käynnistyy erikoiskokeiden osalta torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa.

 

Terästarvike banneri 2017

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit