Sunisen Montet 2019 ja 2020, kuin kaksi marjaa – “Ei mikään helppo ralli”

28.1.2020 / 10:14
Teemu Suninen on kilpaillut M-Sport Fordilla vuodesta 2017 lähtien (Kuva: M-Sport Ford).

[ A- ] / [ A+ ]

Toisena vuonna peräkkäin Teemu Sunisen haaveet kärkisijoituksista Monte Carlon MM-rallissa murenivat jo kilpailun avauspäivänä torstaina.

Tulevana lauantaina 26 vuotta täyttävä Teemu Suninen kilpaili nyt toista kertaa urallaan Monte Carlon legendaarisessa MM-rallissa WRC-autolla. Molempina vuosina jokelalaisen Ford-kuljettajan kilpailu rallin MM-sarjan avauksessa on mennyt pieleen jo avauspäivänä. Viime vuonna avauserikoiskoe toi ulosajon, kun taas tänä vuonna autosta petti voimansiirto toisella erikoiskokeella.

Viime vuonna Suninen jatkoi Ralli 2 -säännöllä perjantaina ja saapui maaliin sijalla 11. Tänä vuonna samainen sääntö toi Sunisen jälleen mukaan kilpailuun perjantaina ja nyt nousu tasaisen ja varman ajon päätteeksi palkittiin kahdeksannella sijalla. Hieman balsamia haavoihin toi kilpailun päättänyt Power Stage -erikoiskoe, missä Suninen oli kolmanneksi nopein ja kuittasi suorituksestaan kolme bonuspistettä. Myös vuosi sitten Suninen ylsi Monte Carlon “powerilla” lisäpisteille, tai pisteelle, kun aika oli silloin viidenneksi nopein.

– Yritettiin vielä tänään (sunnuntaina) ajaa hyviä erikoiskoeaikoja. Kahdeksas sija oli päivän tavoite ja se saavutettiin Power Stagen lisäpisteiden lisäksi. Mutta kokonaisuutena tämä ei ollut mikään helppo ralli. Joskus vain tulee tällaisia kovia kisoja, uransa 54. MM-rallin ajanut Suninen muistutti tiedotteessaan.

Suniselle nuotteja luki kokenut Jarmo Lehtinen, 51, joka kilpaili ensimmäisen kerran Monte Carlon MM-rallissa jo vuonna 2002. Lehtisen palkintokaapista löytyy myös yksi pokaali Monte Carlon MM-rallista, kun vuonna 2008 yhteistyö Mikko Hirvosen kanssa toi hienon kakkossijan. Edellisen kerran Lehtinen osallistui kartanlukijana Monte Carlon MM-ralliin vuonna 2014 ja sen jälkeen hän ehti toimia hetken aikaa myös Toyotan rallitallin urheilujohtajana.

Tulevaisuutta ajatellen nyt ajettu kilpailu tarjosi Suniselle selvät sävelet sen osalta missä hän on Monte Carlon MM-rallissa vahvoilla ja mitkä osa-alueet kaipaavat vielä kehitystä.

– Silloin kun olosuhteet olivat kuivat tai märät, olin erittäin tyytyväinen vauhtiini. Mutta jäisillä osuuksilla hävisimme paljon ja sen kanssa minun täytyy tehdä töitä jatkossa. On hienoa, että pystyin tekemään kovia aikoja tälläisessä kilpailussa, mutta tarvitsen lisää kokemusta, jotta voisin tehdä niitä kovia aikoja koko ajan, Suninen korosti.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Ruotsissa 13.-16. helmikuuta.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit