Sunisen pitkä odotus päättyy, Lindholm lähemmäksi unelmaa – “Loistava tilaisuus”

18.6.2023 / 15:27
Reeta Hämäläinen, Emil Lindholm, Teemu Suninen ja Mikko Markkula (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjassa kilpaileva Hyundai tiedotti tulevaisuuden suunnitelmistaan. Pääosaan nousivat suomalaiskuljettajat.

Vuodesta 2014 lähtien rallin MM-sarjassa kilpaillut Hyundai Motorsport tiedotti käynnistävänsä uudelleen kuljettajien kehitysohjelman (HMDP), jonka se lanseerasi ensimmäisen kerran syksyllä 2017. Tuon ohjelman ensimmäinen kuljettajavalinta oli Jari Huttunen ja suomalaisiin osui valinta myös nyt, sillä ohjelman kaksi uutta kuljettajaa ovat Teemu Suninen, 29, sekä Emil Lindholm, 26.

Suninen liittyi Hyundain vahvuuteen syksyllä 2021, edustettuaan sitä ennen usean vuoden ajan M-Sport Ford -tiimiä. Suninen hyppää Hyundain Rally1-auton rattiin tänä kesänä Viron ja Suomen MM-ralleissa, korvaten viime keväänä testionnettomuudessa menehtyneen Craig Breenin. Lisäksi Suninen tulee ajamaan kehitystestiä Hyundain Rally1- ja Rally2-autoilla. Loppukauden muu kilpailuohjelma julkaistaan myöhemmin.

– Tämä on loistava tilaisuus päästä takaisin huippuluokan autoon, jota olen todella jo ikävöinyt. Viro ja Suomi ovat olleet minulle aiemmin vahvoja MM-ralleja, mutta on suuri haaste oppia käyttämään Hyundai i20 N Rally1 hybridiä ja sen hybridijärjestelmää rajoitetulla testimäärällä, urallaan 80 MM-ralliin osallistunut ja niissä kolme palkintosijoitusta saavuttanut Suninen kommentoi Hyundain tiedotteessa.

Suninen on edellisen kerran osallistunut MM-ralliin pääluokan autolla marraskuussa 2021, kun hän ajoi Monzan MM-rallissa Italiassa Hyundain WRC-autolla kuudenneksi. Virossa ja Suomessa Suninen saa tiimikavereikseen Esapekka Lapin, sekä Thierry Neuvillen ja tiimissä jatkaa myös Dani Sordo, joka ajaa loppukauden aikana osan MM-ralleista.

– Molemmat rallit (Viro, Suomi) tunnetaan sprinttiralleina, joissa hyvään tulokseen tarvitaan 110-prosenttinen itseluottamus, sekä ajo heti ensimmäisestä mutkasta lähtien kaasu pohjassa. Se vaatii minulta kärsivällisyyttä ja vain aika näyttää, miten siinä onnistumme. Tavoitteeni on oppia ajamaan uutta Rally1-autoa askel askeleelta ja sitä kautta nostaa vauhtiani, sekä tuoda hyviä pisteitä tiimillemme, Suninen vakuuttaa.

Sunisen kartanlukijana jatkaa Mikko Markkula. Kaksikko on osallistunut tänä vuonna WRC2-luokassa Hyundailla kolmeen MM-ralliin, Ruotsissa, Portugalissa, sekä Italian Sardiniassa, mistä tuloksena oli toinen sija.

 

Hyundain Rally1-autolla on saavutettu tänä vuonna yhteensä yhdeksän palkintosijoitusta (Kuva: Hyundai Motorsport).

 

 

“Sopii täydellisesti oman intohimoni ja kunnianhimoni kanssa”

Emil Lindholm on kilpaillut vuodesta 2020 lähtien Skodalla ja toiminut viime vuosina myös Skodan testikuljettajana. Viime vuonna Lindholm voitti rallin MM-sarjassa WRC2-luokan, sekä WRC2-junioriluokan mestaruudet. Urallaan tähän mennessä 27 MM-ralliin osallistunut Lindholm tekee kovasti töitä sen eteen, että pääsisi vielä kilpailemaan MM-sarjan pääluokassa ja sanomattakin on selvää, että siirto Hyundaille tarjoaa siihen nyt erinomaisen mahdollisuuden.

– Olen todella innoissani mahdollisuudesta saada liittyä yhteen maailman menestyneimmistä ja lajiin sitoutuneimmista rallitiimeistä. Päätökseni liittyä Hyundai Motorsportille johtuu ensisijaisesti brändin todistetusta menestyksestä rallissa ja erityisesti heidän sitoutumisestaan nuorten kuljettajien kasvattamiseen. Sopimuksemme myötä pystymme tavoittelemaan unelmaamme, Rally1-tasoa, Lindholm iloitsee.

Lindholm ja kartanlukija Reeta Hämäläinen ovat tänä vuonna osallistuneet Ruotsin, Meksikon, Kroatian, sekä Italian MM-ralleihin Toksport WRT -tiimin Skodalla, parhaina sijoituksina Meksikon toinen ja Kroatian kolmas sija. Kaksikon Hyundai-debyytti tapahtuu Rally2-autolla Virossa ja loppukauden muu ohjelma julkaistaan myöhemmin.

– Tallin vahva omistautuminen rallille sopii täydellisesti oman intohimoni ja kunnianhimoni kanssa. Näen Viron MM-rallin erinomaisena starttina matkallemme Hyundain kanssa. Viron MM-ralli on ollut aiempina vuosina tiimille, sekä itselleni vahva kilpailu, mikä lisää itseluottamusta. Uskon vakaasti, että meillä on tällä kaudella kaikki mahdollisuudet nousta useita kertoja palkintokorokkeelle, Lindholm katsoo positiivisin mielin kohti tulevia haasteita.

Samalla kun kuljettajat rakentavat omaa uraansa ja puhuvat tulevaisuuden tavoitteistaan, niin myös Hyundai haluaa satsata vahvasti tulevaisuuteen MM-sarjassa nyt tehtyjen kuljettajakiinnitysten myötä. Samalla Hyundai haluaa myös jatkossa kehittää ja viedä eteenpäin sen Rally2-projektia WRC2-luokassa, jota jo usean vuoden ajan on hallinnut, suorastaan dominoinut, autonvalmistajista Skoda.

– Kun olemme ohjelman myötä asettaneet mittapuun nuorten kuljettajin kehittämiseen, sen avulla voimme entisestään kehittää asiakaskilpailutoimintamme tuotteita ja siten kykyämme houkutella potentiaalisia uusia asiakkaita. Kysymys on molempia osapuolia hyödyntävästä tilanteesta, koska ohjelman avulla voimme jatkaa Hyundai i20 N Rally2:n kehitystyötä ja edistää tavoitteitamme olla luokan johtava valmistaja, Andrea Cisotti Hyundain asiakaskilpailutoiminnasta korostaa.

Rallin MM-sarjan kauden seuraava osakilpailu ajetaan legendaarisen Safari Rallin merkeissä Keniassa juhannusviikonloppuna. Suomalaisista mukana ovat pääluokassa kilpailevat Kalle Rovanperä Toyotalla, sekä Lappi Hyundailla.

Rallin MM-sarjan loppukauden ohjelma

22.06.-25.06. Kenia
20.07.-23.07. Viro
03.08.-06.08. Jyväskylä
07.09.-10.09. Kreikka
28.09.-01.10. Chile
26.10.-29.10. Keski-Eurooppa
16.11.-19.11. Japani

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet


Facebook kommentit