Sunisen taival Walesissa päättyi ulosajoon, ei mukana lauantaina – “Täysillä sai ajaa”

6.10.2018 / 07:44
Teemu Sunisen taival päättyi keskeytykseen (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Teemu Suninen porhalsi perjantain erikoiskokeet Walesin MM-rallissa tarkasti ja vauhdikkaasti aina päivän viimeiselle erikoiskokeelle asti. Pieni lipsahdus sotki kuitenkin kuvioita sen verran, että ulosajon myötä edessä oli keskeytys.

Wales ei pettänyt tänäkään vuonna olosuhteiden osalta. Aikaisemmasta ajankohdasta huolimatta erikoiskokeet olivat märkiä ja mutaisia. Pyörähdys kisan kahdeksannella erikoiskokeella ei jäänyt valitettavasti päivän ainoaksi ajovirheeksi Teemu Suniselta. Hetken käsissä ollut kolmas sija vaihtui lauantain lenkille takaa-ajajan asemaan, kun auto lipsahti käsistä yhdeksännellä erikoiskokeella.

– Osuin sisäreunassa kiveen, tuli rengasrikko ja seuraavassa kunnon vasurissa jotain hajosi ja siitä menimme ulos tieltä, Suninen kertasi tapahtunutta.

Hyvin alkanut päivä sai harmittavan päätöksen, mutta myös monta hyvää asiaa jäi päivästä muistoihin.

– Päivän ensimmäisellä erikoiskokeella oli vähän tilannetta, kun menin risteyksen pitkäksi, mutta muutoin ajoimme hyvin. Ajoimme samoja aikoja pehmeillä ja kovilla renkailla, joten ei sillä tainnut olla merkitystä kumpaa vaihtoehtoa käytti.

Riskitaso päivän aikana nousi muiden MM-osakilpailujen tasolle, vaikka erikoiskokeet olivat kunnoltaan kaikkea muuta kuin tavanomaisia.

– Täysillä siellä sai ajaa. Taso on täällä kova, joten varaa virheeseen ei ole. Joku aina ajaa nämä erikoiskokeet täydellisesti, Suninen kuvailee.

Iltapäivästä kun erikoiskokeet ajettiin toistamiseen, ei teiden liukkaus tai mutaisuus olleet kadonneet minnekään, vaikka pitkä letka osallistujia oli päässyt mylläämään tietä.

– Aika liukasta siellä oli. Erikoiskokeet kiillottuivat pinnasta, mutta uraa ei tullut iltapäivästäkään, Suninen päätti.

M-Sport ilmoitti perjantai-iltana, että Sunisen autoa ei saada kuntoon, joten suomalaiskuljettajan kilpailu Walesin MM-rallissa päättyi perjantaihin.

 

 

 

Teksti: Teemu Sunisen tiedote


Facebook kommentit