Sunisen taktiikka painui liikaa säästöliekin puolelle – “Taistelu jatkuu”

25.10.2019 / 23:47
Teemu Suninen starttaa lauantain erikoiskokeille sijalta kahdeksan (Kuva: M-Sport Ford).

[ A- ] / [ A+ ]

Teemu Suninen yhdessä kartanlukijansa Jarmo Lehtisen kanssa ovat Espanjan MM-rallissa avauspäivän jälkeen sijalla kahdeksan.

Teemu Suninen saapui perjantain ja lauantain väliselle yötauolle yleiskilpailun sijalla kahdeksan. Eroa kilpailua johtavaan Sebastien Loebiin nähden kertyi kuudella erikoiskokeella 51,8 sekuntia, kun taas tallikaveri Elfyn Evans on jokelalaista edellä 7,8 sekunnin verran.

Tiedotteensa mukaan Suninen ajoi perjantaina renkaitaan säästelevällä ajotyylillä, joka ei kuitenkaan soralla ajetuilla erikoiskokeilla riittänyt sijoituksen puolesta nyt nähtyä korkeammalle. Taktiikka painui liikaakin sinne säästöliekin puolelle.

– Ajoin “sukkasillani” etenkin pitkän erikoiskokeen asfalttiosuuden ja siinä se ero tuli, kun lämpimällä renkaalla palasimme takaisin soralle, Suninen kommentoi.

Sunisen tavoite rallin MM-sarjan kauden toiseksi viimeiseen osakilpailuun oli sijoittuminen viiden parhaan joukkoon. Perjantain erikoiskokeilla M-Sport Ford -tallin suomalaiskuljettaja ylsi viiden nopeimman vauhtiin kerran, kilpailun neljännellä erikoiskokeella, missä sijoitus oli toinen.

– Se oli vain yksi hyvä aika, mutta haluan niitä lisää. Huomenna yritetään asfaltilla uudestaan ja taistelu jatkuu. Auto sinänsä tuntuu hyvältä, pitää vain yrittää vähän kovempaa, Suninen suunnitteli.

Tallipäällikkö Richard Millener on sen suhteen luottavainen, että brittitallin suomalaissuojatti tulee parantamaan suorituksiaan lauantaina.

– Oli mukava nähdä Teemun ilme sen jälkeen, kun hän oli ajanut iltapäivällä toiseksi nopeimman ajan. Mutta hän tietää sen, että vieläkin on tekemistä sen kanssa, miten hän selviää renkaiden osalta parhaalla mahdollisella tavalla erikoiskokeen läpi, kun ajetaan soralla ja asfaltilla. Mutta hän parantaa kyllä ja odotan innolla hänen huomisia suorituksiaan, Millener sanoi.

Lauantaina Espanjan MM-rallissa ajetaan seitsemän erikoiskoetta yhteispituudeltaan hieman alle 122 kilometriä. Niistä ensimmäinen käynnistyy kello 10.00 Suomen aikaa.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit