Sunisen upea kausi päättyi isoon pettymykseen – “Olen sanaton”

30.10.2016 / 15:51
Teemu Suninen ajoi Walesissa WRC2-luokan kolmanneksi (Kuva: Erik Van't Land).

[ A- ] / [ A+ ]

Meksikossa, Italiassa ja Puolassa WRC2-luokan tänä vuonna voittaneen Teemu Sunisen mahdollisuus luokan maailmanmestaruuteen mureni Walesin MM-rallin päätöspäivänä ruotsalaisen Pontus Tidemandin hurjan ja onnistuneen hyökkäyksen seurauksena. Sunisen urakkaa ei myöskään helpottanut lauantaina saatu aikasakko.

Jossittelu tunnetusti on turhaa, mutta ilman lauantaina tullutta 13. erikoiskokeen varaslähtöä ja siitä seurannutta 10 sekunnin aikasakkoa Pontus Tidemand ei olisi pystynyt Teemu Sunista enää sunnuntaina ohittamaan. Viimeisen erikoiskokeen maalissa nähtiin todella pettynyt suomalaiskuljettaja.

– Tämä ei todellakaan ole se tulos mitä me halusimme täältä. Hienoa tietysti on, että on tälläisiä kaksintaisteluja, mutta juuri nyt olen sanaton, Suninen kommentoi.

Lauantain jälkeen Sunisen ja Tidemandin välinen ero oli 12,3 sekuntia. Tidemand kavensi eroa sunnuntain erikoiskokeilla yksi toisensa jälkeen, mutta toiseksi viimeisellä erikoiskokeella Suninen onnistui vielä vastaamaan ja ennen viimeistä erikoiskoetta ero oli 3,1 sekuntia. Sunisen suoritus viimeisellä erikoiskokeella oli erinomainen, mutta Tidemand ylsi todelliseen haamusuoritukseen ollen yleiskilpailussakin peräti kuudenneksi nopein lyöden Sunisen peräti 4,2 sekunnilla.

Näin Tidemand kiilasi Sunisen edelle 1,1 sekunnin erolla napaten samalla revanssin Suomen MM-rallin tapahtumille, missä viimeisen erikoiskokeen sekuntitaistelussa Suninen nappasi toisen sijan ja Tidemand puolestaan ajoi ulos ja keskeytti.

– Nopeutemme viimeisellä erikoiskokeella oli jotain aivan uskomatonta, vau! Saimme todella hyvää kokemusta tästä viikonlopusta. Okei, mestaruushaaveet menivät Suomen osakilpailussa, mutta ensi vuonna tulen takaisin entistäkin vahvempana, Tidemand vakuutti.

WRC2-luokan maailmanmestaruus ratkeaa marraskuussa Australiassa ajettavassa kauden viimeisessä osakilpailussa. Mikäli Walesissa voittanut Esapekka Lappi sijoittuu Australiassa WRC2-luokassa kolmen parhaan joukkoon, on Lappi mestari. Muussa tapauksessa mestaruus menee Elfyn Evansille.

WRC2:n lopputulokset

1) Esapekka Lappi (Skoda) 3.24.00,3
2) Pontus Tidemand (Skoda) + 29,1
3) Teemu Suninen (Skoda) + 30,2
4) Jan Kopecky (Skoda) + 2.18,8
5) Marius Aasen (Ford) + 4.25,3
6) Ole Christian Veiby (Skoda) + 8.22,8

Lapin keskinopeus: 97,1 km/h
Ek-pohjat: Lappi 8, Tidemand 7, Suninen 4, Abbring 3

WRC2-luokan pistetilanne Walesin jälkeen

1) Elfyn Evans 120
2) Teemu Suninen 120
3) Esapekka Lappi 107

Lue myös! Lappi ajoi voittoon Walesissa – Tidemandin haamusuoritus vei Sunisen mestaruusmahdollisuuden (30.10.2016)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit