Sunnuntain suurin mielenkiinto Meksikon MM-rallissa: Evans vai Tänak?

10.3.2019 / 13:38
Ott Tänak ja helikopteri "kilpajuoksussa" Meksikossa (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Meksikossa. Jos riitti kilpailussa tapahtumia perjantaina, niin sama tahti sai jatkoa myös lauantaina.

Lauantain erikoiskokeet käynnistyivät suomalaisittain mollivoittoisesti, kun perjantain jälkeen kilpailussa viidentenä ollut Esapekka Lappi ajoi ulos. Citroen jäi pohjasta kiinni tien reunaan, eikä jatkaminen ollut enää mahdollista, koska paikalla ei ollut yhtään yleisöä työntämässä autoa takaisin tielle.

– Tulin alamäkeä tiukkaan vasemmalle kääntyvään mutkaan ja siinä oli liukkaampaa kuin ennakoin. Ajoin leveäksi ja auto jäi kiinni. Autossa ei ollut mitään vikaa, mutta juutuimme siihen paikkaan kiinni, eikä mitään ollut tehtävissä. Olen pahoillani tallin puolesta, mutta tärkein asia oli se, että sain oppia tästä kilpailusta paljon enemmän kuin viime vuonna. Nyt alan ymmärtämään miten täällä pitää ajaa. Sunnuntaina uusi yritys, Lappi kommentoi Citroenin tiedotteessa.

Lauantain avauserikoiskoe aiheutti melkoisesti “parranpärinää”, koska Lapin ulosajon lisäksi Citroenin toinen kuljettaja, yleiskilpailua johtanut Sebastien Ogier kärsi rengasrikon. Kilpailun järjestäjä tulkitsi Lapin auton olleen sen verran vaarallisessa paikassa, että erikoiskoe keskeytettiin. Näin Ogierilla kävi armoton tuuri, sillä saatuaan laskennallisen ajan suorituksestaan ranskalainen hävisi huomattavasti vähemmän kuin olisi ilman erikoiskokeen keskeytystä hävinnyt. Tämä luonnollisesti aiheutti närää muissa talleissa.

Joka tapauksessa Ogier saapui yötauolle johtoasemassa ja hallitseva maailmanmestari, sekä Meksikon MM-rallin voittaja lähtee päätöspäivään 27 sekunnin johtomarginaalin turvin.

– Pitkä ja vaikea päivä, mikä käynnistyi rengasrikolla ja päättyi pieneen tekniseen ongelmaan. Kaiken kaikkiaan ajoimme kuitenkin hyvin ja olen iloinen, että päivän päätteeksi johto on varsin turvallinen. Luotan siihen, että talli pitää huolen, että automme on täydellisessä iskussa huomenna, koska meidän pitää päästä maaliin ja kerätä täältä maksimipisteet, Ogier korosti.

Lauantaina kaksi pohja-aikaa ajanut Ogier sai päivän päätteeksi kehuja Citroenin tallipäälliköltä Pierre Budarilta.

– Vain Sebastienin ja Julienin (Ingrassia, kartanlukija) tasoiset mestarit voivat jatkaa pohja-aikojen tekemistä vaikka heillä ei olisi yhtään vararengasta jäljellä tai kun he ovat ainoat kuljettajat reitillä, joilla on mukana kaksi vararengasta. Jälleen kerran uskomattoman vakuuttava esitys heiltä tänään, huolimatta pienen pienestä virheestä, Budar hehkutti.

Kilpailun päätöspäivänä sunnuntaina ohjelmassa on vielä kolme erikoiskoetta. Power Stage -erikoiskokeen lisäpisteiden saajien lisäksi jännitystä kokonaistilanteen sijoitusten osalta ei juurikaan ole, pois lukien tottakai toisen ja kolmannen sijan kohtalo. Tuossa kaksintaistelussa mukana ovat Ford-kuljettaja Elfyn Evans, sekä MM-pistejohtaja, Toyotan Ott Tänak. Kaksikon välinen aikaero lauantain jälkeen on vain 2,2 sekuntia.

– Meillä oli hyvä päivä. Aamulla tiellä oli varsin paljon irtosoraa, mutta onnistuimme ajamaan kuitenkin puhtaasti pätkät läpi. Iltapäivällä oli sitten mahdollisuus taistella ja onnistuimme ajamaan eroa kiinni. Tienpinta vaihteli koko ajan ja pitoa oli vaikea ennakoida, joten ei se helppoa ollut. Sunnuntaista näyttäisi tulevan mielenkiintoinen, meillä on jotain mistä taistella ja odotan innolla sitä, Tänak sanoi.

Viime kaudella kaksi palkintosijoitusta saavuttanut Evans on luottavainen sen suhteen, että pystyy pitämään Tänakin takanaan sunnuntaina.

– Aamu oli suht’ hyvä ja saimme iltapäivään hyvän startin, mutta olin pettynyt siihen miten paljon menetin aikaa Ottiin nähden Otatesin toisella ajokerralla. Ero ei ole kovin iso ja edessä on iso taistelu kakkossijasta, mutta mikäli onnistumme ajamaan hyvin, niin olen luottavainen sen suhteen, että hoidamme homman kotiin. Haluamme sen kakkossijan ja aiomme siitä myös taistella, Evans korosti.

Viimeinen ajopäivä Meksikossa käynnistyy kello 17.03 Suomen aikaa ja kilpailun päättävä Power Stage -erikoiskoe puolestaan starttaa kello 20.18.

Yleiskilpailun tilanne 18/21 ek:n jälkeen

1) Sebastien Ogier (Citroen) 2.57.21,4
2) Elfyn Evans (Ford) + 27,0
3) Ott Tänak (Toyota) + 29,2
4) Thierry Neuville (Hyundai) + 1.15,7
5) Kris Meeke (Toyota) + 4.37,1
6) Benito Guerra Jr (Skoda) + 12.06,0 WRC2
7) Marquito Bulacia (Skoda) + 15.39,6 WRC2
8) Jari-Matti Latvala (Toyota) + 16.32,4
9) Ricardo Trivino (Skoda) + 21.59,6 WRC2
10) Dani Sordo (Hyundai) + 21.59,7

———-

14) Esapekka Lappi (Citroen) + 1.02.56,7

Ogierin keskinopeus: 85,8 km/h
Pohja-ajat: Ogier 6, Tänak 4, Meeke 1, Mikkelsen 3, Latvala 2, Neuville 2, Lappi 1, Sordo 1

 

 

Meksikon MM-ralli 2019 aikataulu

Sunnuntai 10.3.

EK19 – Alfaro (24,38 km) klo 17.03
EK20 – Mesa Cuata (25,07 km) klo 18.11
EK21 – Las Minas (10,72 km) klo 20.18

Kaikki ajat Suomen aikoja

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit