Sunnuntaina Jyväskylässä virolaiskuljettajien tuplajuhlat? – “Pistän kaikkeni peliin”

29.7.2018 / 00:20
Ken Torn taistelee junioriluokan voitosta Suomen MM-rallissa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Siinä missä Ott Tänak on erittäin vahvoilla voittaa tänä vuonna Suomen MM-rallin yleiskilpailu, niin Tänakin maanmies Ken Torn on puolestaan tiukasti kiinni junioriluokan ykkössijassa.

Suurimmillaan Ken Tornin johtomarginaali junioreissa oli lauantain kolmanneksi viimeisen erikoiskokeen jälkeen, 25,6 sekuntia, mutta toiseksi viimeisellä erikoiskokeella tullut rengasrikko maksoi aikaa Emil Bergkvistiin nähden 14,6 sekuntia, joten voittotaistelu ikään kuin käynnistyi uudestaan. Päivän viimeisellä erikoiskokeella Torn ajoi pohja-ajan lyöden Bergkvistin 1,7 sekunnilla ja kokonaistilanteessa kaksikon ero ennen sunnuntaita on 12,7 sekuntia.

– Tämä päivä oli todella kova autolle ja renkaille. Huomenna pistän kaikkeni peliin ja taistelen loppuun asti voitosta Emiliä vastaan, Torn kommentoi kolmannen ajopäivän jälkeen.

– Ken pääsi jo karkuun meiltä, mutta sitten hän kärsi rengasrikon, joten taistelu heräsi uudestaan eloon, Bergkvist puolestaan totesi.

24-vuotias Torn ajaa nyt vasta uransa neljättä MM-rallia ja ne kaikki hän on kirjauttanut CV:hen tämän vuoden aikana. Ruotsissa Tornin sijoitus junioriluokassa oli kahdestoista, Korsikassa kuudes ja edellinen MM-ralli Portugalissa päättyi keskeytykseen ulosajon seurauksena.

Vaikka Bergkvist vakuuttikin taistelutahtoa vielä löytyvän, niin tilanne MM-sarjassa saattaa saada ruotsalaisen vielä toisiin ajatuksiin. MM-pistejohtaja, Bergkvistin maanmies Denis Rådström kun jää Suomesta ilman pisteitä kilpailun päätyttyä ulosajoon perjantaina, niin junioreiden MM-pisteissä toisena olevalla Bergkvistillä on näin ollen erinomainen tilaisuus nousta Rådströmin ohi pistejohtoon. Ja siihen riittäisi siis myös toinen sija Suomen MM-rallista.

MM-pisteissä kolmantena oleva Jean-Baptiste Franceschi on jäänyt puolestaan kärjestä jo puolitoista minuuttia, mutta ranskalainen on tiukasti kiinni viimeisessä palkintosijoituksesta, sillä neljäntenä oleva Julius Tannert on jäänyt Franceschista jo lähes kaksi minuuttia.

– Onnistuimme pysymään tiellä turvallisen ajon myötä. Olemme erittäin iloisia tästä sijoituksesta, se on hyvä tulos ja tämä sijoitus täytyy säilyttää ehdottomasti sunnuntaina, Franceschi korosti.

Sunnuntaina ohjelmassa on vielä neljä erikoiskoetta yhteispituudeltaan 45,72 kilometriä. Päivän avaa Laukaa kello 8.38.

Junioreiden tilanne 19/23 ek:n jälkeen

1) Ken Torn 2.37.16,4
2) Emil Bergkvist + 12,7
3) Jean-Baptiste Franceschi + 1.36,1
4) Julius Tannert + 3.32,9
5) Callum Devine + 5.50,0
6) Tom Williams + 8.54,9
7) Bugra Banaz + 10.24,0
8) Umberto Accornero + 14.19,3
9) Enrico Oldrati + 15.32,2
10) Luca Bottarelli + 39.14,0

Lue myös! Lariolla uskomattoman paljon epäonnea (29.7.2018)

Teksti: Jari Hotti, Jyväskylä – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit