Suomalaiset täytti katsomot Riiassa, Rajala nautti – “Saa lisää intoa tekemiseen”

15.9.2018 / 19:58
Joni-Pekka Rajala taistelee sunnuntaina paikasta semifinaaleihin (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Joni-Pekka Rajalan paluu rallicrossin EM-sarjaan vuoden tauon jälkeen toi Bikerniekin radalla Latvian Riiassa ajetussa kilpailussa kahden alkuerän jälkeen 14. sijan. Porilainen vakuutti, että taistelukirves sunnuntaille on teroitettu ja tavoitteena on selviytyminen semifinaaleihin.

Joni-Pekka Rajala ajoi lauantain alkuerissä 13. ja 14. nopeimmat ajat. “Jonttu” kilpailee Latvian EM-osakilpailussa Ari-Pekka Niemen tiimin Ford Fiesta Supercar -autolla.

– Päivä oli hyvä. Hieman parannetaan huomenna, niin hyvä tulee. Koskaan en ole tällä autolla aiemmin ajanut. Auto on hyvä ja koko ajan käy paremmin ja paremmin käteen. Pientä hommaa vielä ja nyt kun näkee, että autolla ehtii, niin aamulla hyökätään, Rajala kommentoi UrheiluUutiset.comille.

Erityisesti yhden osa-alueen osalta Rajala haluaa selkeää parannusta sunnuntain alkueriin.

– Jokerilenkkiä meidän pitää illalla kerrata, että mikä menee vikaan, kun hävitään siinä kaksi sekuntia, Rajala ihmetteli.

Kokonaistilanteessa Rajala on ennen sunnuntain viimeisiä alkueriä sijalla 14, kun semifinaaleihin etenee 12 parasta kuljettajaa. Rajalan ero 12. sijaan on vain kaksi pistettä.

– Tosi lähellä sitä ollaan. Semifinaali on tavoite ja jos sinne selvitään, niin sitten on kaikki auki. Sen jälkeen ei ole mitään hävittävää, Rajala hymyili.

Kesäkuussa Rajala nähtiin Norjan Hellissä MM-sarjan puolella, missä tottakai taso on EM-sarjaa kovempi. Rajala kuitenkin muistuttaa, että myös EM-sarjassa kuumin kärki on todella kovatasoinen.

– Kyllä viiden-kuuden kärki EM-sarjassa menee todella kovaa.

Aivan kuten vuosi sitten, niin myös tällä kertaa Bikerniekin radan katsomoissa Latvian Riiassa nähdään paljon suomalaisia rallicross-faneja. Rajala kokeneena kilpailijana arvostaa suuresti sitä, että ulkomailla ajaessa suomalaiskuljettajat saavat kannustusta ja Suomen liput katsomoissa liehuvat siinä missä muun muassa Ruotsin ja Norjankin liput.

– Suomalaisia on niin paljon, että se todellakin auttaa kuljettajaa. Siitä saa lisää intoa tekemiseen. Todella hienoa on ajaa, tykkään todella paljon, Rajala hehkutti.

Kolmas ja neljäs alkuerä ovat Bikerniekin ohjelmassa sunnuntaina, samoin kuin semifinaalit, sekä finaali.

Teksti: Jari Hotti, Riika – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit