MOTORSPORT

Suomalaisilla huikea perjantai Latviassa: Crosskart Junioreissa kolmoisvoitto!

Rallicrossin RallyX-sarja kilpailee tänä viikonloppuna Bikerniekin radalla Riiassa, Latviassa. Perjantain ohjelmassa oli kauden viides osakilpailu.

Crosskart Junior -luokassa mukana perjantain kilpailussa nähtiin peräti 22 kuljettajaa neljästä eri maasta ja mikä ilahduttavaa, niin puolet heistä oli suomalaisia. Ja päivästä tulikin lopulta sinivalkoinen, kun kolme suomalaista taisteli tiensä aina finaaliin asti, josta tuloksena oli suomalaisten upea kolmoisvoitto.

Kolmesta alkuerästä kaksi voittanut ja kerran toiseksi sijoittunut Joonatan Ylilammi oli ykkönen myös omassa semifinaalilähdössä, kellottaen lisäksi kolmesta ajetusta semifinaalilähdöstä nopeimman kokonaisajan. Eikä Ylilammille löytynyt pysäyttäjää finaalissakaan, mistä irtosi voitto lopulta reilun kahden sekunnin turvin ennen toiseksi sijoittunutta Mikael Uittoa.

Uitto nousi finaaliin samasta semifinaalilähdöstä kuin Ylilammi ja alkueräpisteissä Uiton sijoitus oli seitsemäs. Hurjimman nousun teki finaalissa kolmanneksi ajanut Lauri Halonen, joka oli alkuerissä vasta 12. ja semifinaalissa kouvolalainen starttasi neljännestä ruudusta. Onnistunut startti ja hyvin sujunut kilpailu nostivat Halosen kuitenkin lopulta aina finaalissa palkintopallille asti, täydentäen suomalaiskuljettajien komean kolmoisvoiton.

Semifinaaleihin tiensä suomalaisista selvittivät myös Tino Niemi, Maiju Niemi, Joni Turpeinen, Niko Kinnunen, sekä Aleksi Suono. Viiden ajetun osakilpailun jälkeen luokan pistejohdossa on Uitto 127 pisteellä, 15 pisteen erolla ennen toisena olevaa Lukas Anderssonia. 111 pisteen Halonen on kolmantena, Ylilammi 110 pisteellään neljäntenä ja Tino Niemi (39 pistettä) sijalla kymmenen.

Myös kauden kuudes osakilpailu ajetaan Bikerniekin radalla ja kilpailupäivä on sunnuntai.

Finaalin tulokset

1) Joonatan Ylilammi 4.47,578
2) Mikael Uitto + 2,241
3) Lauri Halonen + 3,758
4) Hampus Hagström (SWE) + 5,532
5) Olliver Sollie (NOR) + 14,040
6) Lukas Andersson (SWE) Keskeytys

Nopein kierros: Ylilammi (kierros 2/5) 54,858

 

 

Pistetilanne 5/7 osakilpailun jälkeen

1) Mikael Uitto 127
2) Lukas Andersson (SWE) 112
3) Lauri Halonen 111
4) Joonatan Ylilammi 110
5) Karl Peder Nordstrand (LAT) 99
6) Olliver Sollie (NOR) 88
7) Joakim Lund Olander (SWE) 67
8) Rasmus Persson (SWE) 52
9) Erik Nilsson (SWE) 45
10) Tino Niemi 39

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

Kilpakumppani pilasi Grönholmin viikonlopun Riiassa – “Emme ole mukana sunnuntaina”

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com