Suomalaisilla tuskainen viikonvaihde Belgiassa – “Autossa oli kaikki mahdolliset ongelmat”

28.6.2018 / 15:07
Sverre Norrgård Belgiassa Ford Falconilla (Kuva: Kurt Lowie).

[ A- ] / [ A+ ]

Historic-rallin EM-sarjan neljännessä osakilpailussa Belgian Ypres Historic Rallyssa viidestä suomalaiskuljettajasta kolme pääsi maaliin asti. Sverre Norrgård, Pentti Veikkanen, sekä Jukka Aromaa lisäsivät EM-pistesaldoaan, kun taas Harri Toivonen ja Jari Latvala keskeyttivät tekniseen vikaan.

Ypres Rallissa Historic-luokat ajoivat lisäluokkina kaikkien nykyaikaisten autojen jälkeen. Muun muassa tehokkaat R5-luokan ralliautot heittivät erikoiskokeilla melkoisesti soraa ja mutaa asfalttipinnalle, joten historiceilla ei ollut helppoa.

– Nuotitus oli myös hankalaa. Reitille muodostui autoletkoja. Jälkeenpäin huomattiin, että paljon jäi nuotteihin merkintöjä laittamatta, kun ei riittävän tarkasti päässyt keskittymään toisen perässä ajaessa, Jari Latvala sanoi kilpailun jälkeen.

Kategoriassa 4 ajavalla Latvalalla on tänä vuonna riittänyt epäonnea EM-ralleissa. Kaikki oli tällä kertaa kunnossa ja Latvalalle alkoi ajo maittaa kakkospätkästä lähtien.

– Ykkösellä vielä tulin hieman liian varovasti. Auto toimi kuin unelma, asflattialusta tuntui todella hyvältä. Kakkosella saimme jo hyvän ajan, olimme yleiskilpailun viidenneksi nopeimpia. Fiilis oli tosi hyvä. Kolmoselle lähdettiin innokkaasti. Sitten osuimme sen verran kovaa johonkin monttuun tai syvään asfaltinreunaan, että iskunvaimennin meni totaalisesti jumiin, Latvala kertasi.

– Maaliin vielä päästiin, aikakin oli kohtalaisen hyvä, mutta sitten oli pakko jättää leikki kesken. Iskaria ei saatu enää toimimaan, eikä varaiskaria ollut mukana. Tällaistahan ralli joskus on. Nyt vain keskittymään elokuun Lahden EM-ralliin, jossa päästään hienoille sorateille ja toivottavasti vihdoin maaliin, Latvala pohti jo tulevaa.

Parhaana suomalaisena maaliin ajoi hyvinkääläinen Pentti Veikkanen, joka oli kilpailussa viides ja omassa kategoriassaan kolmas.

– Nyt ei vauhti riittänyt. Koneremontin jälkeen auto säädettiin aiemmasta poikkeavasti, mutta noin 40 hevosvoimaa puuttui. Täytyy palata vanhoihin säätöihin, paljasti Veikkanen, jolla on nyt 23 EM-pistettä.

– Suuri yllätys oli, ettei meille sattunut yhtään rengasrikkoa. Asfaltin reunat olivat todella teräviä ja syviä, mahdollisuuksia rikkoa auto oli todella paljon. Ja sattuihan meille pikku mokakin, kun perjantain pimenevälle pätkälle lähtiessäni en älynnyt laittaa kaikkia lisävaloja päälle. Siinä vain hämmästelin, kun en nähnyt kunnolla, Veikkanen taustoitti.

“Falcon oli jälleen aivan liian iso noille teille”

Veikkanen on EM-pistetaulukossa neljän osakilpailun jälkeen viidentenä. Unkarilainen Ferenc Wirtmann sijoittui Belgiassa kakkoseksi Karl Wagnerin jälkeen ja on pistejohdossa 18 pisteen turvin ennen Wagneria. Neljäntenä 25 pisteellä on Jukka Aromaa, joka ajoi nyt tällä kaudella toisen EM-kisansa.

– Maaliin päästiin. Kaikenlaisia ongelmia riitti meilläkin, nuotittamisessa ja siirtymällä eksyttiinkin. Kun vielä kone savutti kovasti, emmekä oikein tienneet syytä, niin ajaminenkin oli hankalaa. Myöhemmin selvisi, että vaihdelaatikon mittatikku oli lähtenyt irti, selvitti Aromaa.

Kategoriassa 1 ajava Sverre Norrgård oli kartturinsa Ari Koposen kanssa kategoriassa kolmas. Pistetaulukossa Norrgård on kolmantena 41 pisteellä. Antonio Parisi johtaa 70 pisteellä ja Carlo Fioritolla on 52 pistettä.

– Meidän Belgiasta saamamme EM-pisteet ovat yksin ja täysin huoltomiehemme Olle Wikmanin ansiota. Ilman häntä emme olisi maaliin asti päässeet. Autossa oli kaikki mahdolliset ongelmat, jarruista sähköihin ja kaikkea siltä väliltä. Yhdelle huoltomiehelle hommia oli aivan tarpeeksi, kehui Norrgård monivuotista huoltomiestään.

Norrgård oli nyt kolmatta kertaa EM-rallissa Ford Falconilla. Kaksi edellistä kisaa viime vuonna päättyi keskeytyksiin.

– Falcon oli jälleen aivan liian iso noille teille. Nyt seikkailut sillä riittävät ja tästä eteenpäin ajan taas Bemarilla, totesi Norrgård.

Kategoriassa 4 ajava suomalaispari Harri Toivonen – Cedric Wrede lähtivät Belgiaan metsästämään lisää EM-pisteitä, sillä edellinen osakilpailu Espanjassa jäi kesken. Ennen Belgiaa pari oli keskeytyksen jälkeen menettänyt pistejohtonsa ja oli kolmantena viisi pistettä johtavaa norjalaista Valter Jenseniä perässä.

Hyvin kisa alkoikin. Toivonen oli kakkospätkää lukuunottamatta kisan johdossa, kunnes kärsi rengasrikon ja Jensen pääsi noin puolella minuutilla karkuun. Liekö Jensen tästä innostunut yliyrittämään, sillä seuraavalla (EK7) norjalainen täräytti ulos ja keskeytti. Toivonen nappasi jälleen johtopaikan lähes puolellatoista minuutilla ennen Karl Wagneria. Tätä lystiä kesti vielä yhden pätkän verran, mutta sitten yhdeksännellä erikoiskokeella Toivonen joutui keskeyttämään vaihdelaatikkovian vuoksi. Pistesaldo kasvoi vain yhdellä.

Belgiassa ainoana luokassaan maaliin tullut Timothy Jones nousi kahdella pisteellä Toivosen edelle kolmanneksi. Jensen johtaa edelleen ja kolme pistettä perässä tasapistein ovat Serge Cazaux ja Tim Jones. Kahdeksasta osakilpailusta kuuden tulos lasketaan loppupisteisiin, joten Toivosen olisi nyt onnistuttava lopuissa kisoissa, jotta mahdollisuus Euroopan mestaruuteen säilyisi.

Seuraava EM-osakilpailu ajetaan Lahdessa elokuun toisena viikonloppuna.

Teksti: Kikka Kuosmanen


Facebook kommentit