Suomalaiskuljettajat kaksoisvoittoon Silverstonen Lamborghini-kisassa

15.5.2016 / 20:09
Patrick Kujala voitti ja Mikko Eskelinen (kuvassa) oli toinen Silverstonen Lamborghini-kisassa.

[ A- ] / [ A+ ]

 

Suurta suosiota nauttivan ja Euroopan parhaimmilla radoilla ajettavan Lamborghini Super Trofeo EM-sarjan Englannin toinen osakilpailu päättyi PRO-AM luokan osalta suomalaisjuhliin, kun jyväskyläläinen Mikko Eskelinen sveitsiläisen tallitoveri Fredy Barthin kanssa nappasivat hopeasijan, ja mäntsäläläinen Patrick Kujala itävaltalaisen tallitoveri Adrian Amstutzin kanssa ajoivat suvereeniseen luokkavoittoon.

Yleiskilpailussa Kujalan autokunta oli kuudenneksi ja Eskelisen yhdeksänneksi nopein. Menestyksen myötä Kujala nousi PRO-AM luokan sarjajohtoon ja Eskelinen sijalle kuusi kun ajamatta on vielä kahdeksan osakilpailua.

23 kierroksen ja 50 minuutin mittaisessa kilpailun alkuosa oli turva-autojen sävyttämä kun kanssakilpailijat sortuivat kolarointeihin. Suomalaiskuljettajien autokunnat onnistuivat välttämään dramatiikat ja lähes tyylipuhtaiden ajosuoritusten myötä parantelivat osakkeitaan mestaruustaistelussa.

Eskelisen autokunnan sveitsiläinen Fredy Barth putosi kovavauhtisen spinnauksen seurauksena kertaalleen palkintokorokesijoitukselta, mutta ammattiurheilijan suorituksen myötä nousi sille takaisin ja lopulta saapui maalilipulle kilpailukauden parhaimmilla sijoituksilla. Silti Eskelisen autokunnan pistepotin karttumista rasittaa eilisen osakilpailun teknisestä viasta johtunut keskeytys ja nollapisteet.

– Tämä oli henkisesti meille iso onnistuminen. Aikaisemmin Monzan pettymykselliset 5. ja 7. sijat sekä eilinen keskeytys on syönyt itseluottamustamme, joka kuitenkin tänään hopeasijan myötä sai ison annoksen sitä takaisin. Kuluneet viikot olemme hartiavoimin tehneet töitä ja nyt tulos näkyi palkintokorokkeella kilpailukauden parhaimpana sijoituksena. Eilenkin olisimme olleet samanlaisessa vauhdissa, mutta harmillisesti laakerivika pakotti jättämään leikin kesken. Tänään oli revanssin paikka ja onnistumisen myötä tiedämme, että vastaavanlainen menestys on mahdollista myös seuraavissa kilpailuissa, Eskelinen iloitsee.

– Maanmies Patrick Kujalan suvereenisen luokkavoiton myötä hän on tallitoverinsa kanssa karannut vakuuttavaan sarjajohtoon. Jotta pystyisimme vastaamaan heidän vauhtiinsa, sujuu seuraava viiden viikon tauko tiiviisti kotiläksyjen teossa ja loppukauden kilpailujen teemana tuleekin olemaan kaksoisvoittojen sarjan jatkaminen, tosin mieluiten toisenlaisessa järjestyksessä kuin tänään, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Super Trofeo EM-sarjan kaksi seuraavaa osakilpailua ajetaan Juhannuksena Ranskan Paul Ricardin radalla.

– Iso kiitos tästä Super Trofeo ratasarjan menestyksestä kuuluu tallitoverilleni Fredy Barthille ja saksalaiselle tiimillemme Leipert Motorsportille: On ilo tehdä töitä, ja ennen kaikkea juhlistaa menestystä ammattilaisten kanssa, Eskelinen kiittelee.

Lähde ja kuva: Mikko Eskelisen tiedote


Facebook kommentit