Suomalaista autourheiluhistoriaa! Antti Buri WTCR-kilpailuun – “Tunnen suurta ylpeyttä”

20.6.2019 / 07:28
Antti Buri kilpailee WTCR-sarjan Saksan osakilpailussa (Kuva: Gruppe C Photography).

[ A- ] / [ A+ ]

Rata-autoilun WTCR-sarjan eli vakioautojen MM-sarjan kauden viides kilpailuviikonloppu ajetaan tänä viikonloppuna Nordschleifen legendaarisella radalla Saksassa. Kilpailussa tehdään myös suomalaista autourheiluhistoriaa, kun Antti Buri osallistuu ensimmäisenä suomalaisena WTCR-sarjan osakilpailuun.

Saksan TCR-sarjassa kilpaileva Antti Buri, 30, sai WTCR-sarjan Saksan osakilpailuun villin kortin osallistumisoikeuden.

– WTCR-sarja on aina ollut tavoitteenani! Olen ajanut Saksan TCR-sarjaa vuodesta 2016 lähtien ja lisäksi olen ajanut TCR-autolla kansainvälisellä tasolla 24 tunnin kilpailujen sarjassa, joten kun tämä mahdollisuus ajamiseen MM-tasolla villin kortin myötä tuli, niin ilman muuta tartuin siihen, Buri kommentoi.

Samalla kun Buri osallistuu vakioautojen MM-sarjan WTCR:n osakilpailuun urallaan ensimmäistä kertaa, niin turkulainen tekee myös suomalaista autourheiluhistoriaa olemalla kyseisen sarjan ensimmäinen suomalaiskuljettaja kautta aikojen. Myös se, että Buri osallistuu kilpailuun Audilla, on Burin perhetaustat huomioiden hänelle itselleen iso ja merkittävä asia.

– Audilla kilpaileminen on meidän perheessä jo traditio, sillä isäni Risto ajoi jo 80-luvulla rallia Audilla, joten on hienoa olla osa seuraavaa sukupolvea, joka jatkaa kilpailemista “neljällä renkaalla” (Audin logo). Olen ensimmäinen suomalainen, joka kilpailee WTCR-sarjassa. Olen aina ollut vakioautojen suuri fani, joten voitte vain kuvitella miten suurta ylpeyttä tunnen siitä, että saan tuoda Suomen värit tämän sarjan lähtöruudukkoon, Buri hehkuttaa.

Saksan osakilpailu ajetaan Nordschleifen legendaarisella, reilut 25 kilometriä pitkällä radalla. Torstaina ohjelmassa on kaksi harjoitusjaksoa, sekä kahdet aika-ajot. Perjantaina ajetaan ensimmäinen kilpailulähtö ja lauantaina toinen, sekä kolmas kilpailulähtö. Jokaisessa kilpailussa kierroksia ajetaan kolme, eli yhden kilpailun yhteispituudeksi tulee reilut 76 kilometriä.

WTCR-sarjassa taso tunnetusti on todella kova, mukana on iso määrä rata-autoilun maailmanmestareita ja muita kansainvälisten sarjojen menestyjiä. Buri suhtautuukin menestysmahdollisuuksiinsa realistisesti ja tavoitteena on selviytyä kymmenen parhaan joukkoon. Edessä olevaa haastetta ei ainakaan helpota yhtään se, että sarjan sääntöjen mukaan villin kortin kuljettajat joutuvat kantamaan autoissaan 20 kilon lisäpainoja.

– Säännöt ovat sääntöjä ja ne ovat samat kaikille villin kortin kuljettajille, joten sen suhteen mitään seliteltävää ei ole. Selvää on, että lisäpainoista ei meille hyötyä ole, mutta tietämykseni radasta on hyvä, olenhan ajanut siellä kahdesti 24 tunnin kilpailussa. Viime vuonna, yhdessä tallikavereitteni kanssa, voitimme TCR-luokan Nurburgringin 24 tunnin kilpailussa. Mutta tietenkään kestävyyskilpailut eivät ole sprinttikilpailuja, Buri sanoo.

Buri lähtee WTCR-debyyttiinsä hyvässä vireessä, sillä hän johtaa Saksan TCR-sarjaa kolmen kilpailuviikonlopun jälkeen. Vaikka aiempaa kokemusta Nordschleifen radalla Audi RS3 LMS -autolla kilpailemisesta ei olekaan, niin Buri on kaikkea muuta kuin huolestunut, koska:

– Tunnen auton hyvin, koska olen sillä kilpaillut Saksan TCR-sarjassa vuodesta 2017 lähtien ja voittanut sillä tänä vuonna jo kolme kilpailua, Buri muistuttaa.

 

Here we are @ FIA WTCR / Oscaro!?? We have been busy but same time enjoying the atmosphere. ?????? ????
????????????
Thursday
Quali…

Julkaissut Antti Buri Official Keskiviikkona 19. kesäkuuta 2019

 

Lue myös! WTCR-sarjan pistetilanteet 4/10 kilpailuviikonlopun jälkeen

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit