Suomalaistallin debyyttikausi F3-tasolla nousujohteinen – “Kovalevyt täynnä tietoa”

5.11.2019 / 18:10
KIC Motorsportin tulokaskausi F3-tasolla toi tallipisteissä viidennen sijan (Kuva: ACI Sport).

[ A- ] / [ A+ ]

Suomalainen KIC Motorsport -talli kilpaili ensimmäistä kertaa FIA:n Formula 3 Regional -luokan EM-sarjassa täysin sinivalkoisin värein, kun tallin toista autoa kauden viimeisenä kilpailuviikonloppuna ajoi vierailevana kuljettajana Niko Kari.

Sarjan päätösviikonlopun kolme starttia ajettiin sateen kastelemalla Monzan radalla Italian Monzassa. KIC Motorsportin Niko Kari ajoi sijat 8-5-4 ja Konsta Lappalainen sijat 9-9-10. Tallipäällikkö Petri Lappalainen oli Monzassa saavutettuihin tuloksiin tyytyväinen.

– Monzan huippunopea rata on sarjan muista radoista poikkeava. Kuivalla kelillä ajetuissa aika-ajoissa meillä oli vaikeuksia, mutta sadekelissä olimme hyviä. Karin tulokset olivat lähtöruudut huomioiden erittäin hyviä. Myös Konsta ajoi hyvin, Petri Lappalainen arvioi.

KIC Motorsportille vuosi 2019 oli ensimmäinen kausi kansainvälisellä F3-tasolla. Talli kuroi eroa sarjan kärkitalleihin kiinni tasaisen varmasti. Sarjan edellisessä osakilpailussa talli pystyi jo haastamaan F3-tason kestomestarin, italialaisen Prema-tallin.

– Olimme tallina loppukaudesta erittäin kilpailukykyisiä ja pystyimme jopa haastamaan vauhdillisesti Premaa. Täälläkin viikonlopun viimeisessä osakilpailussa Karin paras kierrosaika oli vain kolme sadasosaa Premalla voittoon ajanutta Fredrik Vestiä hitaampi, Petri Lappalainen sanoi.

860 pistettä kerännyt Prema keräsi 24 kilpailulähdöstä enemmän pisteitä kuin toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet DR Formula ja US Racing yhteensä. KIC Motorsportin sijoitus 183 pisteellä oli viides.

– Tiedettiin jo lähtiessä tälle tasolle, että iso mäki on kiivettävänä. Pääsimme avauskauden aikana jo melkein mäen päälle. Kilpailijamme ovat toimineet tällä tasolla jo useita vuosia. Olen tyytyväinen siitä, miten tallimme suorituskyky koheni kauden loppua kohden. Insinööriemme kovalevyt olivat kauden alussa tyhjiä. Nyt ne ovat tietoa täynnä, Petri Lappalainen korostaa.

KIC Motorsportin tulokaskuljettaja F3-tasolla oli Konsta Lappalainen, 18, joka päätti debyyttikautensa Monzassa kolmeen EM-pistesijaan.

– Oli kiva päättää kausi viikonlopun jokaisessa kisassa EM-pisteille. Viimeisessä startissa olisi vauhtia ollut enemmänkin, mutta sain ajorytmistäni kiinni vasta kisan lopussa ja pääsin ohittamaan kisan alussa minut ohittaneen kuljettajan. Ajoimme kisat sateella ja aika-ajot kuivalla. Kisat olivat hyvää sadetestiä tulevaa varten. Viimeisessä kisassa kokeilimme autossani totutusta melko poikkeavia säätöjä, jotka toimivat yllättävänkin hyvin, Konsta Lappalainen kuvaili.

Konsta Lappalainen sanoo, että uran ensimmäinen kausi F3-tasolla oli odotetun kova ja opettava.

– Nousujohteinen kausi kaiken kaikkiaan. Tiedettiin, että täällä on ensikertalaisen vaikea pärjätä, mutta selviydyimme kaikista haasteista kiitettävästi. Etenkin kauden toinen loppupuolisko oli meiltä hyvä. Myös omaan ajamiseeni tuli asioita jo niin sanotusti selkärangasta. Ei tarvinnut sen kummemmin miettiä mitään. Iso kiitos kaikille tiimimme tukijoille, jotka tekivät tämän mahdolliseksi. Tästä on hyvä jatkaa ja mennä eteenpäin, Konsta Lappalainen kiitti.

Kauden 2019 loppupisteet 24/24 osakilpailua

Kuljettajat

1) Frederik Vesti (DEN) 467
2) Enzo Fittipaldi (BRA) 336
3) Igor Fraga (BRA) 300
4) David Schumacher (GER) 285
5) Olli Caldwell (GBR) 213
6) Sophia Flörsch (GER) 149
7) Raul Guzman (MEX) 137
8) Marcos Siebert (ARG) 70
9) Dan Ticktum (GBR) 64
10) Isac Blomqvist (SWE) 62

———-

11) Konsta Lappalainen 56

Tallit

1) Prema Powerteam 860
2) DR Formula 474
3) US Racing 397
4) Van Amersfoort Racing 265
5) KIC Motorsport 183

Teksti: Marko Mäkinen, KIC Motorsportin tiedotus


Facebook kommentit