Suomalaistiimi teki Mugellossa sinivalkoista F3-historiaa – “Olemme oikealla tiellä”

14.10.2019 / 10:43
Jake Hughes taituroi Mugellossa kolme kertaa kolmanneksi (Kuva: ACI Sport).

[ A- ] / [ A+ ]

Suomalainen KIC Motorsport -tiimi teki Italian Mugellossa kotimaista F3-historiaa, nousemalla luokan EM-sarjan (Formula 3 Regional) jokaisessa kolmessa startissa palkintopallille. Ruotsalaiskuljettaja Isac Blomqvistin paikalla ajanut britti Jake Hughes juhli Mugellossa kolmostilaa kolme kertaa.

Tällä kaudella FIA Formula 3 -sarjan loppupisteissä seitsemänneksi HWA Racelab -tiimin kalustolla ajanut Jake Hughes kellotti viikonlopun toisessa startissa ensimmäistä kertaa sinivalkoisella kalustolla myös kilpailun nopeimman kierrosajan. Samassa lähdössä tallin suomalaiskuljettaja Konsta Lappalainen nousi myös EM-pisteille.

KIC Motorsportin tallipäällikkö Petri Lappalainen iloitsi tallinsa menestyksestä. Ennen kauden alkua luokan tulokastiimi asetti itselleen kovat tavoitteet, jotka Mugellossa ylittyivät reilusti. KIC Motorsport pystyi Italiassa voittamaan vähintään kertaalleen sarjan kaikki tiimit ja sarjan uuden mestarin.

– Jake (Hughes) on mukava, kokenut ja erittäin nopea kaveri, joka toimi meille hyvänä referenssinä. Se jäi harmittamaan, että teimme aika-ajossa pienen säätövirheen, joka maksoi meille mahdollisuuden voittoon. Tällä autolla on hankala ohittaa. Virhe kostautui myös Konstan (Lappalainen) kohdalla. Lämpötilan nopea muutos yllätti meidät, ilma viileni liian paljon ja liian nopeasti ja sitä kautta pojat joutuivat aika-ajossa väärillä säädöillä radalle, tallipäällikkö Lappalainen harmitteli.

Konsta Lappalainen on sarjan pisteissä nyt sijalla 11. Hughes nousi sijalle 12. ja tallien pisteissä KIC Motorsport on viidentenä.

– Konstan kohdalla hän joutui starttaamaan ensimmäiseen kilpailuun sateen jäljiltä radan märältä puolelta ja putosi EM-pisteiltä. Toisessa startissa Konsta nousi hyvin yhdeksänneksi ja pystyi ohittamaan monta autoa. Kolmannessa startissa renkaat eivät sitten enää riittäneet ja sijoitus putosi EM-pisteiden ulkopuolelle, Petri Lappalainen kertasi tiiminsä suomalaiskuljettajan viikonloppua Mugellossa.

– Myös Jake ehti pyydellä radiossa anteeksi, että “ei pysty näillä renkailla enempään”, mutta hän piti päänsä kylmänä, säästi renkaitaan ja nousi palkintopallille asti. Hieno viikonloppu meiltä kokonaisuudessaan. Olemme oikealle tiellä. Olemme vahvistaneet insinööriosaamistamme ja se näkyy tuloksissa, Petri Lappalainen iloitsi.

FIA F3 Regional -kauden 2019 viimeiset osakilpailut ajetaan viikon kuluttua Monzassa, Italiassa. KIC Motorsport osallistuu kauden päätösviikonlopun osakilpailuihin kahdella autolla, vaikka Hughes ei päällekkäisen työtehtävän takia pääse Monzassa ajamaan. Konsta Lappalaisen tulevan tallikaverin nimi selviää myöhemmin.

Mugellon tuloksia

1. kilpailulähtö

1) Frederik Vesti (DEN) Prema Powerteam 33.03,672
2) David Schumacher (GER) US Racing + 2,426
3) Jake Hughes (GBR) KIC Motorsport + 4,326

———-

12) Konsta Lappalainen KIC Motorsport + 29,910

2. kilpailulähtö

1) Frederik Vesti (DEN) Prema Powerteam 33.20,912
2) Lirim Zendeli (GER) US Racing + 13,074
3) Jake Hughes (GBR) KIC Motorsport + 15,439

———-

9) Konsta Lappalainen KIC Motorsport + 32,720

3. kilpailulähtö

1) David Schumacher (GER) US Racing 33.26,293
2) Lirim Zendeli (GER) US Racing + 6,062
3) Jake Hughes (GBR) KIC Motorsport + 9,660

———-

13) Konsta Lappalainen KIC Motorsport + 40,436

Teksti: Marko Mäkinen, KIC Motorsportin tiedotus


Facebook kommentit