MOTORSPORT

Suomalaistrio kärkiviisikossa WRC2-luokassa, Lindholm harmitteli virhettään

Rallin MM-sarjan kauden seitsemäs osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Virossa. WRC2-luokassa kaikki kolme suomalaiskuljettajaa löytyvät perjantain jälkeen kärkiviisikosta.

Kuuden erikoiskokeen jälkeen WRC2-luokassa kolmantena ollut Teemu Suninen nousi toden teolla mukaan voittotaisteluun seitsemännellä ja kahdeksannella erikoiskokeella, kun Hyundai-kuljettaja ajoi kaksi komeaa pohja-aikaa ja ero luokkaa johtaneeseen Andreas Mikkelseniin oli ennen päivän viimeistä erikoiskoetta 1,9 sekuntia. Norjalaisen lyötyä Suninen viimeisellä erikoiskokeella peräti 10,2 sekunnilla, on kaksikon välinen aikaero kokonaistilanteessa nyt 12,1 sekuntia.

– Ihan hyvä päivä, tultiin aika siististi läpi. Kun pätkät ajettiin toiseen kertaan, niin oltiin varovaisia syvien urien kanssa, että ei tulisi rengasrikkoja. Viimeinen pätkä oli kyllä todella vaikea, Suninen kommentoi perjantain viimeisen erikoiskokeen maalissa.

Mikkelsen vei nimiinsä kauden kaksi ensimmäistä MM-rallia, Monte Carlon ja Ruotsin, mutta Portugalista ja Italiasta tuloksena oli keskeytykset Skodan tekniikkamurheiden seurauksena. WRC2-luokan hallitseva maailmanmestari tarvitseekin siis ehdottomasti Virosta huipputulosta, mestaruuden uusiminen kun on Mikkelsenin ainoa tavoite tänä vuonna.

– Erittäin hyvä päivä! Ajettiin fiksusti, aivan kuten aiemmissakin kilpailuissa. Hyökättiin silloin, kun se tuntui sopivalta ja sitten taas kun oli rengasrikkojen riski syvissä urissa ajettaessa, niin otettiin varman päälle. Johtomarginaali on varsin hyvä ja toivottavasti pystytään ajamaan hyvä päivä myös lauantaina. Maaliin on vielä pitkä matka, Mikkelsen muistutti.

Viime vuonna Virossa WRC2-luokassa kolmanneksi ajanut Marco Bulacia Wilkinson aloitti myös tämänvuotisen kilpailun hyvin, kun bolivialainen on perjantain jälkeen samaisella kolmannella sijalla. Kärkikaksikko tosin on jo karannut omille teilleen, sillä Wilkinsonilla eroa kärkeen on 37,7 sekuntia. Neljäntenä yötauolle saapui Emil Lindholm, joka ehti johtaakin luokkaa kolmen erikoiskokeen ajan.

Sunisen tavoin kaksi pohja-aikaa perjantaina ajanut Lindholm kärsi kuitenkin päivän toiseksi viimeisellä erikoiskokeella rengasrikon ja se maksoi espoolaiselle lähes minuutin. Ero kärkeen on nyt 56,4 sekuntia. Pari kilometriä erikoiskokeen startin jälkeen Lindholm osui vasemmalle kääntyvässä mutkassa betonisen oikaisuesteeseen ja se rikkoi vasemman eturenkaan. Lindholm joutui ajamaan rikkoutuneella renkaalla lähes 15 kilometriä.

– Oma virhe. Ahnehdin mutkassa hieman liikaa, vasen eturengas osui esteeseen ja rikkoutui. Aamupäivä sujui meiltä muutoin mukavasti. Johdimme päivän aikana ensimmäisen koskaan WRC2-luokan kilpailua. Tuntuma ajoon, autoon ja renkaisiin oli hyvä, Lindholm kertasi kilpailunsa kulkua perjantain osalta tiedotteessaan.

Lindholm on jäänyt Wilkinsonista ja kolmannesta sijasta 15 sekuntia.

– Palkintopallitaistelussa olemme edelleen mukana. Voittohaaveet voitaneen ehkä unohtaa, mutta on tässä vielä kaksi päivää kilpailua jäljellä ja kun kärjessä on kova vääntö voitosta, niin mitä tahansa voi tietysti tapahtua. Tyytyväinen olen siitä, että pystyin ajamaan luokan kärkivauhtia. Vauhtini on ollut hyvällä tasolla ja tunne on ollut koko ajan se, että homma hoituu kyllä, Lindholm vakuutti.

Ensimmäistä kertaa päivitetyllä Fordilla kilpaileva Jari Huttunen oli torstain lyhyellä yleisöerikoiskokeella WRC2-luokan nopein kuljettaja, mutta perjantaina olikin sitten vaikeampaa. Huttunen löytyy tulosluettelosta sijalta viisi, eron ollessa kärkeen jo yli minuutin. Huttunen kertoi sosiaalisen median kanavillaan, että perjantaina auton kanssa oli ollut ongelmia, mutta tarkempaa tietoa niistä ei kuitenkaan kerrottu.

Lauantaina ohjelmassa on yhdeksän erikoiskoetta, niistä ensimmäinen käynnistyy kello 9.03, mutta ek-kilometrien (95,02) puolesta toinen pidempi ajopäivä on selkeästi perjantaita lyhyempi. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

WRC2-luokan tilanne 9/24 ek:n jälkeen

1) Andreas Mikkelsen-Torstein Eriksen NOR/NOR (Skoda) 1.21.17,1
2) Teemu SuninenMikko Markkula (Hyundai) + 12,1
3) Marco Bulacia Wilkinson-Diego Vallejo BOL/ESP (Skoda) + 37,7
4) Emil LindholmReeta Hämäläinen (Skoda) + 56,4
5) Jari HuttunenMikko Lukka (Ford) + 1.10,4
6) Kajetan Kajetanowicz-Maciej Szczepaniak POL/POL (Skoda) + 1.42,0
7) Emilio Fernandez-Axel Coronado Jimenez CHI/ESP (Skoda) + 2.21,0
8) Josh McErlean-James Fulton IRL/IRL (Hyundai) + 2.21,3
9) Georg Linnamäe-Craig Drew EST/GBR (Volkswagen) + 3.35,8
10) Sean Johnston-Alexander Kihurani USA/USA (Citroen) + 5.32,2

Mikkelsenin keskinopeus: 104,0 km/h
Pohja-ajat: Mikkelsen 3, Lindholm 2, Suninen 2, Huttunen 1, Kaur 1, Wilkinson 1

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote, WRC+ erikoiskokeen maalihaastattelut

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com