Suomalaisyrityksen tukema britti taistelee sähköformuloiden mestaruudesta

8.7.2020 / 07:40
Alexander Sims on Formula E -sarjan pisteissä kolmantena (Kuva: BMW Press).

[ A- ] / [ A+ ]

Formula E:n eli sähköformuloiden sarjasta on ajamatta tämän kauden osalta vielä kuusi osakilpailua. Sarjan pisteissä kolmantena ja mukana vahvasti mestaruustaistelussa oleva kuljettaja on brittiläinen Alexander Sims, jonka yksi tukijoista on suomalaisyritys Secto Automotive Oy.

Kuluvan vuoden helmikuussa tuli kuluneeksi tasan kymmenen vuotta siitä, kun suomalaisyritys Secto Automotive Oy rahoitti ensimmäisen sähköauton. Kyseisen auton nimi oli Think City, se valmistettiin Uudessakaupungissa ja se on yhä edelleen käytössä.

– Secto Automotive valikoitui rahoituskumppaniksi tuolloin rohkeutemme ja ketteryytemme ansiosta. Isot, ylikansalliset leasingyritykset eivät uskaltaneet tuolloin lähteä rahoittamaan täysin uuteen teknologiaa nojaavaa autoa. Think Cityn toimintasäde on 150 kilometriä ja siinä suhteessa on merkittävää, että ensimmäinen auto on edelleen käytössä asiakkaallamme, Secto Automotive Oy:n toimitusjohtaja Matias Henkola taustoittaa yrityksen tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan Secto Automotivella ei tulevaisuuden autoilun suuntaa nähdä mustavalkoisesti, vaan uskotaan siihen, että jatkossakin käytössä on useita erilaisia käyttövoimia.

– Esimerkiksi maantieteellinen sijainti sanelee paljon mikä ratkaisu parhaiten autoilijalle sopii. Uskomme vahvasti, että kustannustehokkuus ohjaa hankintapäätöstä siinä missä ekologisuuskin. Meidän näkemyksemme mukaan autoilun pitää olla helppoa, koko ajoneuvon elinkaaren ajan, Henkola korostaa.

Autojen sähköistyminen on ollut jo usean vuoden ajan pinnalla myös autourheilun puolella ja tulee olemaan sitä entistäkin vahvemmin jo lähivuosina. Formula E -sarja oli tällä sektorilla se ensimmäinen merkittävä askel ja näillä näkymin merkittävistä sarjoista seuraavaksi on vuorossa rallicrossin MM-sarja, missä sähköautoihin on tarkoitus siirtyä vuonna 2022.

Autourheilun kuninkuusluokaksi kutsuttu Formula 1 ja sen MM-sarja puolestaan on linjannut tavoitteekseen olla kymmenessä vuodessa hiilineutraali sarja.

 

Alexander Sims kilpailee sähköformuloissa BMW Andretti Motorsport -tiimissä (Kuva: BMW Press).

 

“Hienoa tehdä yhteistyötä suomalaisen yrityksen kanssa”

Formula E:n eli sähköformuloiden sarjasta ehdittiin ajaa viisi osakilpailua ennen kuin koronapandemia tuli ja pisti kilpailutoiminnan jäihin. Kautta tullaan jatkamaan vielä elokuussa kuuden osakilpailun voimin ja ne kaikki ajetaan Tempelhofin käytöstä poistetun lentoaseman alueelle rakennettavalla radalla Berliinissä, Saksassa. Kyseisellä alueella rataprofiilia muutetaan aina kahden ajetun osakilpailun jälkeen.

Secto Automotive on mukana myös Formula E -sarjassa, kun se tukee brittiläistä Alexander Simsiä, 32, joka viiden ajetun osakilpailun jälkeen on pisteissä kolmantena ja edelleen vahvasti mukana mestaruustaistelussa. Simsillä on eroa sarjaa johtavaan Antonio Felix Da Costaan 21 ja toisena olevaan Mitch Evansiin 10 pistettä. Jaossa on tällä kaudella vielä maksimissaan 150 pistettä kilpailupisteiden muodossa, sekä siihen vielä päälle bonuspisteitä paalupaikoista ja nopeimmista kierroksista, joten mestaruustaistelun osalta kaikki on vielä mahdollista.

– On hienoa tehdä yhteistyötä suomalaisen yrityksen kanssa. Vuosien saatossa Suomesta on tullut huippukuljettajia eri sarjoihin. Pidän Mika Häkkisen ja Kimi Räikkösen kaltaisia kuljettajia todella isossa arvossa. Muutenkin olen aina pitänyt Suomesta ja suomalaisista, Sims kehuu.

Sims on tällä kaudella voittanut yhden osakilpailun ja sijoittunut kerran viidenneksi, sekä kahdeksanneksi, kun taas keskeytyksiä on tullut kaksi. Sims osallistui vuosina 2009 ja 2010 Macaon legendaariseen Formula 3 -kilpailuun Kimi Räikkösen omistaman tiimin kalustolla. Vuonna 2010 Sims kilpaili Formula 3 Euro Series -sarjassa ART Grand Prix -tiimissä Valtteri Bottaksen tiimikaverina.

Secton mukaan Sims valikoitui suomalaisyrityksen tuettavaksi kuljettajaksi ei pelkästään nopeutensa, vaan myös britin edustamien arvojen vuoksi.

– Alexander muun muassa ajoi sähköautolla siviilissä jo vuosia ennen Formula E -sarjaan osallistumista. Hän on myös erittäin kiinnostunut kestävästä kehityksestä, Henkola sanoo.

Formula E -sarjan kauden kuudes osakilpailu ajetaan Berliinissä, Saksassa 5. elokuuta. Tämän sivun alalaidasta löydät kyselyn, missä kysytään seuraatko sähköformuloiden Formula E -sarjaa.

Formula E pistetilanteet 5/11 osakilpailua

Kuljettajat

1) Antonio Felix Da Costa (POR) 67
2) Mitch Evans (AUS) 56
3) Alexander Sims (GBR) 46
4) Max Guenther (GER) 44
5) Lucas Di Grassi (BRA) 38
6) Stoffel Vandoorne (BEL) 38
7) Edoardo Mortara (SUI) 32
8) Jean-Eric Vergne (FRA) 31
9) Oliver Rowland (GBR) 30
10) Sam Bird (GBR) 29

Tiimit

1) DS Techeetah 98
2) BMW Andretti Motorsport 90
3) Jaguar 66
4) Nissan E.dams 57
5) Mercedes-Benz 56
6) Audi Sport ABT Schaeffer 46
7) Virgin Racing 39
8) Venturi Racing 34
9) Porsche 25
10) Mahindra Racing 17

Loppukauden kilpailukalenteri

05.08. Berliini, Saksa (rataprofiili 1)
06.08. Berliini, Saksa (rataprofiili 1)
08.08. Berliini, Saksa (rataprofiili 2)
09.08. Berliini, Saksa (rataprofiili 2)
12.08. Berliini, Saksa (rataprofiili 3)
13.08. Berliini, Saksa (rataprofiili 3)

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-video: ABB Formula E

 


Facebook kommentit