Suomen MM-rallin hallitseva voittaja putosi lauantaina ulos voittotaistelusta

7.8.2022 / 01:15
Elfyn Evans on jäämässä palkintosijoitusten ulkopuolelle (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan kauden kahdeksas osakilpailu, Secto Rally Finland, ajetaan tänä viikonloppuna Suomessa ja Jyväskylän seudulla. Viime vuonna Suomen MM-rallissa yllätysvoittoon ajanut Elfyn Evans ei tule uusimaan voittoaan.

Viime vuonna Jyväskylässä yllätysvoittoon ajanut Toyota-tallin Elfyn Evans oli startannut Suomen MM-rallin voittonsa jälkeen yhdeksään MM-ralliin ilman voittoa. Nyt britin voitoton putki tulee kasvamaan kymmenen osakilpailun mittaiseksi, kun Evans putosi ulos voittotaistelusta lauantaina. Perjantain jälkeen kolmantena ollut Evans avasi lauantain pohja-ajalla ja nousi 15 sekunnin päähän kilpailua johtaneesta Ott Tänakista.

– Päivä lähti hyvin käyntiin erikoiskokeella, josta olen aina tykännyt. Pohja-aika oli hyvä tapa herätä. Muuten aamu oli varsin tasainen, aamupäivän kolmella seuraavalla erikoiskokeella jokaisella kolmanneksi ajanut Evans kertasi toista pitkää kilpailupäivää tallinsa tiedotteessa.

Päivähuoltoon saavuttaessa Evans oli pudonnut neljänneksi, mutta iskuetäisyys kärkikolmikkoon oli vielä olemassa. Iltapäivästä tuli kuitenkin kahden edellisen kauden MM-kakkoselle vaikea. Toiseksi viimeisellä erikoiskokeella Evans kolhi autoaan kiveen ja osuma rikkoi vasemman takarenkaan jousituksen.

Matka jatkui ja siirtymäosuudella tehdyt korjaustoimenpiteet takasivat sen, että Evans pystyi ajamaan läpi myös lauantain viimeisen erikoiskokeen ilman, että sijoitus putosi ulos kärkinelikosta. Eron ollessa kärkeen minuutin ja 19,7 sekuntia, voidaan sanoa, että Evans ei tule uusimaan Suomen MM-rallin voittoaan ja palkintosijoituskin vaatisi sunnuntaina onnea. Eroa kolmantena olevaan Esapekka Lappiin on 44,5 sekuntia.

– Emme ole enää kärkitaistelussa mukana, joten täytyy vain yrittää säilyttää nykyinen sijoitus sunnuntaina ja taistella Power Stage -erikoiskokeella se mitä taisteltavissa on, 45,8 sekuntia viidentenä olevaa Thierry Neuvillea edellä oleva Evans suunnitteli.

Viimeisenä kilpailupäivänä sunnuntaina ajetaan vielä neljä erikoiskoetta yhteispituudeltaan 43,92 kilometriä. Neljän päivän urakka päättyy Ruuhimäen Power Stage -erikoiskokeeseen.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit