Suomen MM-rallin reitti Rovanperän ja Nuutisen käsittelyssä – “Paras tulos halutaan esiin”

20.2.2019 / 07:34
Kalle Rovanperä Suomen MM-rallissa heinäkuussa 2017 (Kuva: Skoda Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Tämänvuotisen Suomen MM-rallin reitti julkistettiin keskiviikkona. Seuraavassa Suomen MM-rallin apulaiskilpailunjohtaja ja reittivastaava Kari Nuutisen, sekä uransa toiseen Suomen MM-ralliin osallistuvan Kalle Rovanperän poiminnat elokuisen kilpailun erikoiskokeista.

Kalle Rovanperälle tuleva Suomen MM-ralli on siis uran toinen. Rovanperä debytoi tässä Keski-Suomen legendaarisessa sorasirkuksessa viime vuonna ja oli heti lähellä voittaa WRC2-luokan, mutta Skodan jousitusrikko lauantaina pudotti sijoituksen lopulta neljänneksi. Rovanperä pääsi tutustumaan Suomen MM-rallin tämänvuotiseen reittiin etukäteen ja puuppolalainen oli mielissään näkemästään. Myös tavoite elokuiseen kilpailuun on jo nyt kristallinkirkas.

– Reitti kuulostaa ihan hyvältä. Mielenkiintoista aina, kun reittiin tulee jotain uutta. Toisaalta hienoa, että on paljon vanhaakin käytössä, koska nyt meillä on niistä kokemusta jota voimme hyödyntää. Neste Ralli sopii minulle ja sitä lähdetään voittamaan. Viime vuonnakin keräsimme kokemusta eri ralleista ja tavoitteena on aina korkein mahdollinen sijoitus. Tälle vuodelle mikään ei ole muuttunut. Paras tulos halutaan esiin, Rovanperä korostaa.

Ennen kuin Suomen MM-rallissa ajetaan yhtäkään virallista erikoiskoetta, on torstai-aamuna edessä perinteinen testierikoiskoe, eli rallikielellä “shakedown”. Testierikoiskoe ajettiin Suomen MM-rallissa usean vuoden ajan Ruuhimäen hyppyreissä, mutta viime vuonna Ruuhimäen paikan otti Vesala, joka myös tänä vuonna hoitaa tätä virkaa.

– Testierikoskoe osoittautui viime vuonna hyväksi, joten se on tänä vuonna prikulleen samanlainen. Vesala kuvaa reittiä mainiosti ja Jyväskylän Paviljongilla sijaitsevan huollon läheisyyden vuoksi nopeat säätö- ja huoltotoimenpiteet ovat mahdollisia. Tunnin myöhäisemmällä alkamisajankohdalla ollaan huomioitu myös kansainvälinen tv-yleisö, Suomen MM-rallin apulaiskilpailunjohtaja ja reittivastaava Kari Nuutinen taustoittaa.

 

 

“Harju on edelleen todella suosittu”

Aivan kuten neljänä edellisvuotena peräkkäin, niin myös tänä vuonna Suomen MM-ralli käynnistyy torstai-iltana Harjun erikoiskokeella.

– Harju on edelleen todella suosittu. Kyseessähän on täysipainoinen erikoiskoe, missä mennään niin soralla kuin asfaltilla suomalaiseen tapaan puiden välissä. Pari kilsaa ajetaan hyvin tiiviillä alueella ja mahtavat soundit kuuluvat joka puolelle. Harjulla on tarjottavaa niin kuskeille, katsojille, kuin kumppaneille, Nuutinen kuvailee.

Perjantaina ohjelmassa ovat aamunavaus Oittilassa, sekä Moksi, Urria, Ässämäki ja Äänekoski jokainen kahteen kertaan. Illalla ajetaan vielä Harju toiseen kertaan ja kymmenelle erikoiskokeelle yhteispituutta kertyy reilut 126 kilometriä.

– Perjantain lenkki oli viime vuonna paikoin aika rajussa kunnossa toisella kierroksella. Tänäkin vuonna siellä pitää olla tarkkana, Rovanperä muistuttaa.

Aivan kuten viime vuonna, niin myös nyt Oittila ajetaan vain kerran, mutta heti aamulla avauserikoiskokeena, kun vuosi sitten sen paikka oli perjantain ohjelmassa päivähuollon jälkeen.

– Viime vuonna kävi niin, että Oittila oli käytännössä loppuunmyyty. Sinne jouduttiin sulkemaan lähestymistiet ja kilpailijoiden oli vaikea päästä erikoiskokeelle. Päädyttiin siirtämään erikoiskoe tänä vuonna heti aamuun, jolloin kilpailijat voidaan tuoda erikoiskokeelle eri reittiä ja tulevien erikoiskokeiden toistoväli lyhenee, koska Oittila ajetaan kertaalleen. Erikoiskoejärjestäjien ja katsojien kannalta tämä on parempi ratkaisu, Nuutinen sanoo.

Moksi, Urria, Ässämäki ja Äänekoski ovat viimevuotiseen tapaan myös tänä vuonna osa perjantain ohjelmaa. Seuraavassa Nuutisen infoa näistä erikoiskokeista.

– Moksin ympäristössä olevalle alueelle saisi vaikka satakilometrisen erikoiskokeen ja vieläpä aivan salonkikelpoisen erikoiskokeen, niin paljon hyvää tietä sillä seudulla on tarjolla. Erikoiskoe on varsin haastava, se sisältää huomattavan määrän rytminmuutoksia, nopeasta aivan hitaaseen. Moksin risteys on perinteisesti ollut yksi kruunupaikoista katsoa Suomen MM-rallia.

– Urriassa oli viime vuonna mukana hieman vähemmän ajettuja osuuksia. Tälle vuodelle kunnostusten jälkeen uskon erikoiskokeen olevan vieläkin parempi. Mukana ovat jälleen kaikki elementit mistä yleisö tykkää, kuten valtaisa hyppyri. Autourheilufanit muistavat varmasti myös Mikko Hirvosen suosikkipaikan, eli ison hypyn jälkeisen vinohypyn.

– Ässämäki on Halisen erikoiskokeesta tuttua osuutta, johon viime vuonna kytkettiin Ässämäen osuus. Hieno pätkä myös yleisölle ja saman tyyppinen kuin muutkin. Välillä mennään kovaa ja välillä hiljempaa. Pääosin pientä tietä on tarjolla.

– Äänekoskella paikallinen tiehoitokunta on loppuosalle tehnyt kokonaan uutta ja laadukasta tietä, joka on nyt käytössä. Aivan lopussa oleva ”häntä” on käännetty eri suuntaan. Yhteistyökumppanuus kaupungin kanssa tuo oman vahvan lisämausteensa erikoiskokeeseen ja poikinee myös täksi kesäksi kiinnostavaa paikallistoimintaa ja tapahtumaa yleisön iloksi.

 

Kalle Rovanperä osallistui viime vuonna Suomen MM-ralliin ensimmäistä kertaa urallaan (Kuva: Jari Hotti).

 

“Kakariston lähtöpäätä on hieman muutettu”

Lauantaina reitti pitää sisällään Pihlajakosken, Päijälän, Kakariston, sekä Leustun erikoiskokeet.

– Pihlajakoski on kokenut suurimman muutoksen viimevuotiseen nähden. Nyt se on entistäkin herkullisempi pätkä. Alku on uutta pientä tietä, jonka jälkeen mennään isommalle valtiontielle ja sitten käännytään Kärpäntielle, joka on tuttu viime vuosista. Erikoiskokeessa on noin 10 kilometriä uutta tietä, jota ei Suomen MM-rallissa ole koskaan aiemmin käytetty, Nuutinen kuvailee.

Päijälän erikoiskoe muistetaan erityisesti Rovanperän Skodan jousitusrikosta viime vuodelta, kun nuori puuppolalainen rallin huippulupaus menetti mahdollisuutensa WRC2-luokan voittoon.

– Päijälässä ajetaan täsmälleen vuoden 2017 mukaista reittiä. Kaiken kaikkiaan hienoa tietä ja ehkä sellainen erikoiskoe, johon Neste Ralli hyvinkin identifioituu. Mukana on myös yksi rallin kuuluisimmista mutkista, joka tupsahtaa eteen noin puolenvälin paikkeilla, monella kuskilla on varmasti vaikeuksia nimenomaan tässä kohtaa, Nuutinen ennakoi.

Kakaristo pitää sisällään paljon uutta.

– Kakariston lähtöpäätä on hieman muutettu. Lähtö tapahtuu Rapsulantieltä ja noin kolmen kilometrin kohdalta liitytään Taikinanmäen päältä viimevuotiselle Kakariston erikoiskokeelle. Alkuosuus on ajettu viimeksi vuonna 1997, joten nykykuljettajien kohdalla puhutaan täysin uudesta osuudesta. Viime vuonna osa kuljettajista taisi jopa kehua Kakaristoa paremmaksi kuin legendaarista Ouninpohjaa, Nuutinen sanoo.

– Kakaristo on mielestäni hieno. Siihen mahtuu pikkutietä, isoa tietä ja kaikkea. Erikoiskoe on todella tekninen ja kun siihen saa hyvän rytmin päälle, saadaan hyviä aikojakin, kuten viime vuonna, Suomen MM-rallissa 2018 Kakariston molemmilla ajokerroilla WRC2-luokan pohja-ajan ajanut Rovanperä korostaa.

 

Kalle Rovanperä Ruuhimäen hyppyrissä viimevuotisessa Suomen MM-rallissa (Kuva: Skoda Motorsport).

 

“Ruuhimäen lopetus on todella siisti”

Lauantain ajot päätetään paluun tekevälle Leustun erikoiskokeelle.

– Leustussa on paljon loistavia katselualueita, joihin yleisö pääsee helposti. Erikoiskoe on lähellä Jyväskylää ja kulkee aivan valtaväylien vieressä. Leustu on upeaa tiestöä paitsi urheilullisesti, myös katsojakokemuksen puolesta, Nuutinen sanoo.

Suomen MM-rallin päätöspäivänä sunnuntaina ajetaan vielä Laukaa ja Ruuhimäki molemmat kahteen kertaan. Rallin päättävä Power Stage -erikoiskoe on viimevuotiseen tapaan Ruuhimäki.

– Power Stage vaatii arvoisensa erikoiskokeen ja tässähän se on. Ruuhimäen loppuhuipennus ei jätä ketään kylmäksi. Jos pitää näyttävistä hypyistä, tulee rakastamaan maalia. Ruuhimäestä jäi viime vuonna älyttömän hieno fiilis ja Laukaan kunta pistää tapahtumajärjestelyissä varmasti taas parastaan. Ruuhimäestä on otettu mallia myös maailmalla, sillä Meksikon MM-rallin järjestäjät halusivat omaan ralliinsa samantyyppisen hypyn, Nuutinen tietää.

Rovanperä lähti vuosi sitten Ruuhimäen päätöspätkälle jahtaamaan vielä WRC2-luokan kolmatta sijaa, mutta jäi lopulta vain 1,9 sekunnin päähän Gus Greensmithistä.

– Ruuhimäen lopetus on todella siisti. Eihän se kivoin ole, kun täysillä pitää ajaa hypystä yli, muttei saa hölmöilläkään. Viime vuonna pystyimme ajamaan todella kovan ajan suhteessa WRC-autoihinkin. He kuitenkin ajoivat Power Stage -pisteistä kovaa siinä vaiheessa, Rovanperä muistelee.

Suomen MM-ralli käynnistyy torstaina 1. elokuuta ja päättyy sunnuntaina 4. elokuuta.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit