Suomen MM-rallista runsaasti menestystä sinivalkoisille – Kaksi luokkavoittoa

31.7.2016 / 17:52
Esapekka Lappi voitti toisena vuonna peräkkäin Suomen MM-rallissa WRC2-luokan (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Vaikka Suomen MM-rallissa ei tänä vuonna nähtykään yleiskilpailussa sinivalkoisia voitonjuhlia, niin suomalaiskuljettajien menestystä voidaan silti kuvata sanalla huikea.

Jari-Matti Latvalalle yleiskilpailun toinen sija on uran seitsemäs palkintosijoitus Suomen MM-rallissa. Tallilleen Volkswagenille Latvala toi korkeimmat merkkimestaruuspisteet, koska voittoon ajaneen Kris Meeken talli Citroen ei taistele tänä vuonna merkkimestaruudesta.

WRC2-luokassa Esapekka Lappi ja Teemu Suninen toivat Suomeen kaksoisvoiton. Lisäksi molemmat saalistivat yleiskilpailusta MM-pisteitä, kun Lapin sijoitus oli kahdeksas ja Sunisen kymmenes. Lapille voitto WRC2-luokassa oli Suomen MM-rallissa toinen peräkkäinen ja uralla yhteensä neljäs WRC2-luokan MM-voitto. Kahden Suomen voiton lisäksi Lappi on ajanut MM-voitot Portugalissa 2014 ja Puolassa 2015.

Uransa ensimmäistä MM-rallia ajanut Juuso Nordgren sijoittui WRC3-luokassa hienosti kolmanneksi.

Tämän vuotisessa Suomen MM-rallissa toinen suomalainen luokkavoitto nähtiin Drive Dmack Cupista, missä Max Vatanen ajoi ylivoimaiseen voittoon. Vataselle MM-rallin luokkavoitto oli uran kolmas. Viime vuonna ykkössijat tulivat Monte Carlosta (RC4) ja Portugalista (Drive Dmack Cup).

Jari Hotti, Jyväskylä – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit