Suomessa todella suosittu autourheilulaji vaihtaa nimeään

1.4.2022 / 07:25
Jokamehenluokka on todella suosittu autourheilulaji Suomessa (Kuva: Carolin Tamminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Harrastajamäärältään autourheilun suurin laji Suomessa, jokamiehenluokka, vaihtaa nimeään.

UrheiluUutiset Motorsportin saamien tietojen mukaan Suomessa erittäin suosittu autourheilulaji, jokamiehenluokka, vaihtaa nimeään. Paine autourheilun kansallista keskusliittoa AKK:ta kohtaan aiheen tiimoilta on ollut jo pitkään kova, onhan lajissa paljon mukana myös naisharrastajia ja siltä osin jokamiehenluokka nimenä on ärsyttänyt sukupuolten tasa-arvon puolesta kampanjoivia tahoja jo pitkään.

Saamiemme tietojen mukaan vaihdos astuu voimaan välittömästi ja jatkossa jokamiehenluokka tunnetaan nimellä jokahenkilönluokka. Myös lajin lempinimi “jokkis” on nyt historiaa, sillä jatkossa lajia tullaan kutsumaan lempinimellä “johkis”. Tänä vuonna jokahenkilönluokan arvokisoja ajetaan muun muassa Kemorassa, Honkajoella, Karstulassa, sekä Kaanaassa.

AKK:sta ei haluttu kommentoida asiaa vielä tässä kohtaa, mutta aiheen tiimoilta on luvassa lehdistötilaisuus tänään perjantaina 1. huhtikuuta Vantaaalla kello 14.14.

“Uutista” muokattu lauantaina 2.4.2022 klo 0.01: Valitettavasti saamamme tiedot olivat vääriä, mutta siitä huolimatta hyvää aprillipäivän jälkeistä aikaa arvoisat lukijamme!

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit