Suomi100: Carl-Otto Bremer, Ferrari

13.8.2017 / 11:03

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.com julkaisee 6.1.-6.12. joka päivä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kuvan autosta, jolla Suomea on ajettu maailmankartalle. Autot ovat 1:43-kokoisia pienoismalleja ja ne kaikki ovat edesmenneen Miiro Koivulan henkilökohtaisesta kokoelmasta.

Sunnuntaina 13. elokuuta esittelyvuorossa on Carl-Otto Bremerin yksi Ferrareista, joilla helsinkiläinen kilpaili 50-luvun loppupuolella, sekä 60-luvun alkupuolella eri ratakisoissa niin Suomessa ja Eläintarhanajoissa, kuin myös ulkomailla. Bremer nähtiin kilpailemassa Ferrarin eri malleilla Suomen lisäksi mm. Ruotsissa ja Saksassa.

4. heinäkuuta vuonna 1933 syntynyt Bremer aloitti urheilu-uransa alppihiihdon ja pujottelun parista ja autourheilun pariin hän siirtyi vuonna 1956 sijoittuen jo seuraavana vuonna Jyväskylän Suurajoissa kuudenneksi. Vuonna 1959 Bremer voitti Eläintarhanajot Ferrarilla. Vuonna 1960 Bremer juhli rallin Suomen mestaruutta, sekä Jyväskylän Suurajojen voittoa. Monte Carlo -rallissa sijoitus oli yhdeksäs. Hieno vuosi päättyi valintaan Vuoden suomalaiseksi autourheilijaksi.

Bremer kuoli elokuussa 1962, kun hänen ohjastama lentokone putosi Bremerin kesämökin rantaan. Onnettomuudessa kuolivat Bremerin lisäksi hänen kartanlukijanaan toiminut Juhani Lampi, sekä myös moottoriurheilijana tunnettu Lauri Hurme. Bremerin vaimo Pirkko Bremer saavutti urallaan useita naisten Suomen mestaruuksia rata-autoilussa.

Miiro Koivulan muistoa kunnioittaen.

Suomi100-autojen esittelyt

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit