Suomi100: Hannu Mikkola, Audi, Monte Carlo 1981

18.11.2017 / 17:43

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.com julkaisee 6.1.-6.12. joka päivä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kuvan autosta, jolla Suomea on ajettu maailmankartalle. Autot ovat 1:43-kokoisia pienoismalleja ja ne kaikki ovat edesmenneen Miiro Koivulan henkilökohtaisesta kokoelmasta.

Lauantaina 18. marraskuuta esittelyvuorossa on Hannu Mikkolan Audi Quattro Monte Carlon MM-rallista vuodelta 1981. Mikkola oli kahtena edellisenä kautena napannut rallin MM-sarjasta hopeaa ja moni ennakoikin, että kolmas kerta toden sanoisi, mutta toisin kuitenkin kävi. Audin tehdastalliin siirtynyt Mikkola joutui keskeyttämään kauden avausosakilpailun Monte Carlossa ulosajon seurauksena.

Seuraavasta osakilpailusta Ruotsista tuli komea voitto, mutta kolme seuraavaa MM-rallia Portugalissa, Korsikassa ja Kreikassa päättyivät keskeytykseen. Jyväskylän Suurajoissa Mikkola oli kolmas, Italian Sanremossa neljäs ja kauden päätösosakilpailu Englannissa päättyi Mikkolan voitonjuhliin. Kuljettajien MM-sarjassa helsinkiläisen loppusijoitus oli kolmas, eli kolmannella kaudella peräkkäin Mikkola pokkasi MM-mitalin.

Mikkolan mitaliputki sai jatkoa myös kaudella 1982, kun sijoitus oli toisena kautena peräkkäin kolmas. Himoittu ja odotettu maailmanmestaruus tuli lopulta kaudella 1983, kun Mikkola ajoi 12 osakilpailussa voittoon neljässä ja nousi palkintopallille kauden aikana yhteensä seitsemän kertaa. Mikkolan mitaliputki kesti lopulta kuusi vuotta, kun vielä kausi 1984 toi MM-hopeaa.

Miiro Koivulan muistoa kunnioittaen.

Suomi100-autojen esittelyt

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit