Suomi100: Harri Rovanperä, Toyota, Neste Ralli 2000

18.7.2017 / 20:10

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.com julkaisee 6.1.-6.12. joka päivä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kuvan autosta, jolla Suomea on ajettu maailmankartalle. Autot ovat 1:43-kokoisia pienoismalleja ja ne kaikki ovat edesmenneen Miiro Koivulan henkilökohtaisesta kokoelmasta. 5.6.-30.7. välisenä aikana eli Suomen MM-rallin päätöspäivään asti julkaisemme vain Jyväskylän Suurajoissa ja sittemmin Neste Rallissa mukana olleita suomalaiskuljettajien autoja.

Tiistaina 18. heinäkuuta julkaistaan kolmen auton esittelyt. Toisena esittelyvuorossa on Harri Rovanperän Toyota Corolla WRC vuoden 2000 Neste Rallista. Rovanperä oli jo aiemmin saman vuoden aikana ajanut samalla Grifone-tiimin kalustolla Portugalissa neljänneksi ja Neste Rallissa vauhti oli vieläkin parempaa, kun maalissa sijoitus oli hienosti parhaana yksityiskuljettajana kolmas.

Nämä hienot suoritukset johtivat lopulta Rovanperän sopimukseen Peugeotin tehdastiimin kanssa vuodesta 2001 eteenpäin ja tuo yhteistyö jatkui aina kauden 2004 loppuun asti. Yhteensä Rovanperä ajoi urallaan 111 MM-rallia, voitti niistä yhden (Ruotsi 2001) ja palkintosijoituksia kertyi yhteensä 15 kappaletta. Viimeisen MM-rallinsa Rovanperä ajoi vuonna 2006 Walesissa Skodalla.

Ja vielä paluu tuohon vuoden 2000 Neste Ralliin sen verran, että ilman aikatarkastusasemalla tapahtunutta “välikohtausta” ja siitä seurannutta aikasakkoa Rovanperä olisi sijoittunut kilpailussa toiseksi. Rovanperän kartanlukijalle Risto Pietiläiselle sattui virhe AT-asemalla, kun hän hyväksyi toimitsijoiden toimesta aikakorttiin merkityn väärän ajan. Tästä seurasi 10 sekunnin aikasakko ja kolme erikoiskoetta ennen maalia Rovanperä putosi toiselta sijalta kolmanneksi.

Toiseksi nousseen Colin McRaen ja kolmanneksi pudonneen Rovanperän välinen aikaero oli 6,4 sekuntia, mutta toiseksi viimeisellä erikoiskokeella Ouninpohjassa Rovanperä löi britin peräti 9,1 sekunnilla ja nousi 2,9 sekunnin turvin takaisin toiselle sijalle. Viimeisellä erikoiskokeella Vaherissa kaksintaistelu kääntyi sitten lopulta kuitenkin Fordin tehdaskalustolla ajaneen McRaen eduksi, jonka ajama pohja-aika oli 6,1 sekuntia nopeampi kuin Rovanperän aika ja näin maalissa lopulliseksi eroksi muodostui 3,1 sekuntia. Upea taistelu ja esitys Rovanperältä “tappiosta” huolimatta.

Tämän kyseisen Toyota Corolla WRC:n historia on muuten varsin mielenkiintoinen. Ensimmäisenä tällä autolla kilpaili Didier Auriol Kiinan MM-rallissa vuonna 1999 ajaen tehdastiimin väreissä aina voittoon asti. Tuo voitto oli Toyotan viimeinen MM-rallin voitto ennen tänä vuonna tullutta Ruotsin ykkössijaa, jonka ajoi Jari-Matti Latvala. Rovanperän ajaman vuoden 2000 Neste Rallin jälkeen samalla autolla Sebastien Loeb ajoi vuoden 2000 Korsikan MM-rallissa sijalle yhdeksän ja saman vuoden San Remon MM-rallissa sijalle 10. Kyseessä olivat Loebin uran ensimmäiset MM-rallit nelivetokalustolla.

Miiro Koivulan muistoa kunnioittaen.

Suomi100-autojen esittelyt

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit