Suomi100: Juho Hänninen, Mitsubishi, Neste Ralli 2008

24.7.2017 / 07:27

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.com julkaisee 6.1.-6.12. joka päivä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kuvan autosta, jolla Suomea on ajettu maailmankartalle. Autot ovat 1:43-kokoisia pienoismalleja ja ne kaikki ovat edesmenneen Miiro Koivulan henkilökohtaisesta kokoelmasta. 5.6.-30.7. välisenä aikana eli Suomen MM-rallin päätöspäivään asti julkaisemme vain Jyväskylän Suurajoissa ja sittemmin Neste Rallissa mukana olleita suomalaiskuljettajien autoja.

Maanantaina 24. heinäkuuta esittelyvuorossa on Juho Hännisen Mitsubishi Lancer Evo IX vuoden 2008 Neste Rallista. Isolla lähtönumerolla kisaan lähtenyt Hänninen yhdessä kartanlukija Mikko Markkulan kanssa ajoi N-ryhmän kalustolla yleiskilpailussa sijalle 13. ja tuotantoautojen PWRC-luokassa hän oli ykkönen. Voidaan sanoa, että Hännisellä kolmas kerta toden sanoi, sillä uran kaksi ensimmäistä osallistumista Suomen MM-ralliin olivat päättyneet molemmat keskeytykseen.

Hänninen sijoittui vuonna 2008 tuotantoautojen MM-sarjassa (PWRC) toiseksi. Suomen osakilpailun lisäksi kauteen mahtuivat luokkavoitot Ruotsin ja Japanin MM-osakilpailuista. Tänä vuonna Hänninen nähdään Jyväskylässä Toyota Gazoo Racingin tehdaskuljettajana. Kyseessä on tiistaina (25.7.) 36 vuotta täyttävälle Hänniselle uran 10. kerta kotoisessa MM-rallissa.

Miiro Koivulan muistoa kunnioittaen.

Suomi100-autojen esittelyt

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit